[#91] Re: Osiągnięcia w graniu

@Adam Kulesza, post #90

Tydzień temu zakończyłem grać w TeenagentaCD na Amidze. Giera rewelacyjna. Poza tym w końcu "zmordowałem" Cannon Fodder i zacząłem męczyć Zeewolfa.

[#92] Re: Osiągniêcia w graniu

@Minniat, post #1

Amiga była i moim zdaniem pozostaje najlepszym sprzetem do gier jaki powstał. Ładowało sie dyskietkę i juz !!!! Co to były za czasy.
Czasami ciężko powiedzieć co oznacza pojęcie ukonczenie gry np. w piłce nożnej. Ja zawsze przyjmowałem ze ukończenie gry to przejście wszystkich plansz wszystkimi dostepnymi rasami/postaciami niezaleznie od poziomu. Dotyczy to szczególnie gier strategicznych.

A oto i moja lista gier które ukonczyłem na Amidze w porządku alfabetycznym z tego co pamietam oczywiscie:

Burntime - prekursor Fallout'ów, podstawą to było nie umrzeć z głodu lub pragnienia no i tworzenie pułapek było czyms niesamowicie nowatorskim.
Centurion - klasyka o ktorej nie musze wspominać.
Chaos Engine - fajna strzelanina
Civilization - grałem w to chyba z pół roku i dziesiatki razy na różne sposoby ukończyłem.
Colonization - nie gorsze od Civilization ale tylko kilka razy ukończyłem bo pozniej było nudne zbieranie i szkolenie kawalerii, ale handel z indianami, innymi narodami a przede wszystkim korsarstwo to były wielkie zalety gry.
Curse of Enchantia - super przygodówka ale w niektorych miejscach bez solucji sie nie obyło.
Defender of the crown - prosta strategia z elementami zrecznosciowymi
Doman - mozna powiedziec polskie Golden Axe całkiem niezłe.
Double Dragon - pierwsza moja ulubiona bijatyka
Dune 2 - pierwszy prawdziwy RTS - muzyka w tle i słowa typu "enemy unit destroy" do dzis mnie wzruszają
Dungeon Master - pierwszy prawdziwy RPG w moim zyciu. Po raz pierwszy w instrukcji przeczytałem słowo "mana" i ... nie rozumialem o co chodzi . Ale jedzenie, picie, walka z potworami, tworzenie czarów a przede wszystkim brak mapy wywoływał niezłą adrenaline. Niesamowity klimat i super gra.
Dungeon Master 2 - jednak inna gra niz pierwsza część. Fajne było targowanie sie i zbieranie klejnotów no i jak sie w burze chodzilo w zbroi po otwartym terenie to mozna bylo pioruna zaliczyć! Ale wole mimo wszystko jedynkę
Dyna blaster - proste zasady ale ile frajdy z grania.
Eye of the beholder 1 i 2 - oba super klasyki
Golden Axe - ciekawe kto tej gry nie ukonczył
King's Quest - nieliczna gra przygodowa ktora konczyłem ale miejscami pomagałem sobie solucją
Lotus 3 - to były rajdy.
Pit fighter - niezła bijatyka zanim nie pojawił się Mortal Combat
Settlers - obok civilization i diablo gra w ktora najdłużej grałem. Pomysł i wykonanie genialne o granie we 2 na jednym kompie to było coś fantastycznego !!! Chyba numer jeden na mojej liscie gier wszechczasów
Steel Empire - pewnie nie kazdemu znana strategia
Street Fighter - moja ulubiona bijatyka arenowa
Syndicate - prekursor wielu świetnych gier
UFO - druga na liscie moich ukochanych gier. Do dzis muzyka w tle mnie powala a walka, odkrywanie i rozwalanie np. dzwi były czyms niesamowitym. Przeszedłem nawet na najwyzszym poziomie.
Warlords - prawie jak Heroes of M&M.

Moim zdaniem takie gry jak:
strategie - Dune 2, Settlers,Civilization, North&South,Pirates,UFO,Syndicate,Theme Park,Warlords
RPG - Dungeon Master, Eye of the beholder,Ishar,HQ2:Legacy of Sorasil
zrecznosciówki - Another world, Flashback, Lionheart, Lost vikings, Pinball
przygodowe - Monkey Island, Simon, Curs of Enhantia
sportowe - Sensible soccer, Lotus
bijatyki - Golden Axe, Street Fighter, Mortal combat
stworzyły legende Amigi i wiele dzisiejszych gier nie dorównuje tym wyżej wymienionym.

[#93] Re: Osiągniêcia w graniu

@Minniat, post #1

Hehe, no proszę, przeczytałem sobie trochę i bardzo się cieszę że dużo osób pamięta grę WARLORDS - otóż tak się składa że tylko i wyłącznie dla tej gry kupiłem komputer Amiga!!!! Kiedy około 1996 roku zobaczyłem u kumpla na PC-cie grę WARLORDS II DELUXE z edytorem map i jednostek, wiedziałem że jestem uzależniony. Wtedy posiadałem jeszcze C-64 i jedynymi strategiami jakie rozgrywałem wtedy były NORTH&SOUTH (pseudo-strategia :D) oraz LORDS OF CONQUEST z jakiejś pirackiej taśmy. Przeżyłem straszny szok kiedy dowiedziałem się że na Amigę jest tylko WARLORDS I a brat cioteczny przez ponad rok wmawiał mi że grał w WARLORDSA II na Amidze. Biegałem po giełdach, sklepach i piratach szukając rozpaczliwie WARLORDSA II, a ostatecznie uwierzyłem dopiero kiedy przeczytałem w internecie że Amigowej wersji nigdy nie było haha. Ale byłem uparty jak osioł, i mimo to rozegrałem W2 na mojej Ami. Akurat tak się złożyło że byłem posiadaczem A1200 z rozszerzeniem 4MB FAST i HDD 120mb i gdzieś około 1999 roku na PC-tasku odpaliłem WARLORDA II hahaha. Nigdy nie zapomnę tej chwili, do dzisiaj wspominam ją jako moje wielkie zwycięstwo!!!!
oczywiście WARLORDS przeszedłem każdą z 8 ras po 100-tki razy....
a poza tym z klasyki na Amidze ukończyłem w całości:
GOBLINS 1 i 3 (2 miałem skopaną wersję, mam zamiar wrócić)
ISHAR 2 (w 1 się zaciąłem, o czym pisałem na forum niedawno,3 na później)
KING'S QUEST 1,2,4,5,6
LARRY 1 (agi i SCI)
ALIEN BREED 1 & 2
REALMS OF ARKANIA
CANNON FODDER 1
CENTURION
CASTLES 2 (jeden z faworytów,czy ktoś z was skończył jedynkę?)
CIVILIZATION AGA
COLONIZATION
DEFENDER OF THE CROWN
DUNE 2 (wszystkimi rodami, DUNE 1 w 50%)
EYE OF THE BEHOLDER 1 i 2 (kiedy w 1999 roku posiadłem PieC też EOB3)
DIZZY: FANTASY WORLD, MAGICLAND,YOLKFOLK,CRYSTAL KINGDOM,KWIKSNAX,TRESURE ISLAND (SPELLBOUND natomiast nigdy, było jakieś lewe, swiat dziwaczny;/)
STREET FIGHTER 2 i MORTAL KOMBAT 1/2
LEGEND OF KYRANDIA
MIGHT & MAGIC 2 i 3 (wspaniały RPG, też MM4 i MM5 XEEN na PieCyku)
HERO QUEST 2:SORASIL
MONKEY ISLAND 1 i 2
POPULOUS 2 (ileż ja czasu na nim straciłem)
HEIMDALL 2
SETTLERS (przeszedłem wiele map ale nigdy całości)
SYNDICATE (cały, misja na wyspie była naprawde trudna)
UFO:ENEMY UNKNOWN
PIRATES! (ostatnio wróciłem do tego tytułu, też w nowej wersji na Pc)
natomiast nigdy nie skończyłem, czego bardzo żałuję CHAOSE ENGINE, BENEFACTOR, ANOTHER WORD, FLASHBACK oraz LEMMINGÓW ale mam zamiar.

Na PC-cie dokończyłem moją przygodę z klasyką rozbierając na części pierwsze min. DOOMA 1 i 2, DARKSUN, WARCRAFT II i CIVILIZATION II.

[#94] Re: Osiągniêcia w graniu

@Minniat, post #1

Doszedłem do 1 dywizji w Crazy Cars 3(bez cheatów)

[#95] Re: Osiągniêcia w graniu

@TenMatys, post #93

"Hehe, no proszę, przeczytałem sobie trochę i bardzo się cieszę że dużo osób pamięta grę WARLORDS "

Stary, dla mnie to gra kultowa i numer jeden wśród turówek. Oryginał tej gry (pełny box z kolorową mapą Illurii jako bonusem) sprowadzałem z Niemiec (box w wersji angielskiej). Przeszedłem też wszystkimi rodami oczywiście na poziomie Warlords wszyscy przeciwnicy. Swego czasu zacząłem pisać recenzję dla PPA tej gry bogato ilustrowaną screenami o zdjęciami, ale zabrnąłem do połowy i do dzisiaj nie moge skonczyć (Mailman pozdrawiam ;) ). Powodem było chyba to, że z recenzji szybko przeszedłem do mega solucji ze wszystkimi tajnikami gry.
Jeśli szukasz partnera do gry jestem chętny ;) .

Pozdrawiam

Azzorek

[#96] Re: Osiągnięcia w graniu

@patrick2012, post #94

@patrick2012
Gratulejszyn, nie wiem czemu, ale bardzo lubię tą grę, chyba nawet bije "Lotusy". Zdawało mi się, że ją przeszedłem, ale nigdzie takiej noty biograficznej nie znalazłem. Kojarzę jedynie, że zahaczyłem o 3 dywizję i bodajże.. bodajże zmieniłem sobie auto, kosztowało jakoś 200.000 czy dwa miliony... Dla mnie największym sukcesem było i tak przejście na c64 gry Commando prawie 3 razy :), prawie bo zatrzymała mnie końcowa "baza" za trzecim podejściem. grób

Ostatnia modyfikacja: 29.01.2009 00:04:55
[#97] Re: Osiągniêcia w graniu

@_arti, post #25

Podziwiam Was za skończenie The Settlers, poważnie! Pamiętam, że może na 8 czy 10 misji zawsze kończyłem i dupa. Normalnie zabiorę się za to teraz po latach! :]

[#98] Re: Osiągniêcia w graniu

@Hypnotic, post #97

Dune 2 każdą rasą po 4 razy OK

[#99] Re: Osiągniêcia w graniu

@Minniat, post #1

Quake I, pierwszy nieoficjalny port amigowy z lutego 1997 - przeszedłem od dechy do dechy w wersji "hard". Quake jak Quake, ale ten port... Nie obsługiwał dźwięku, a na A4000/060 z kartą GFX robił 1-2, góra 3 fps w 320x200, niezależnie od wielkości okna. Mimo takich warunków, gra wciągnęła mnie wtedy jak odkurzacz przemysłowy. Koledzy z pecetami uprawiali ROTFL, ale też podziwiali determinację.
[#100] Re: Osiągnięcia w graniu

@BagoZonde, post #96

Ale pierwsza dywizja jest nie do przejścia. CC3 ma lepszą od Lotusów fabułę wg. mnie.

Ostatnia modyfikacja: 29.01.2009 14:52:38
[#101] Re: Osiągniêcia w graniu

@Hypnotic, post #97

To tak jak ja, tylko, że znudziła mnie ta gra i stwierdziłem, że żaden z niej wielki super przebój. Od razu wtedy odpaliłem 30 etap, przeszedłem i zobaczyłem zakończenie.

[#102] Re: Osiągnięcia w graniu

@Hypnotic, post #97

The Settlers uwielbiam wręcz, bardzo lubię tą grę i nie jest w stanie mi się znudzić :). Po przejściu jej trochę żałowałem, że już ją skończyłem :}. Jak przejść tą grę? Sposób którego nie lubię, ale to konieczność jeżeli mamy nóż na gardle: każdą wygraną pojedynczą walkę jeden na jeden naszych rycerzyków, którzy są atakowani w fortecach lub atakują - warto save'ować.

Co do Crazy Cars III, oprócz ciekawej fabuły - o tak, jest interesująca, te zakłady podnoszą dawkę adrenaliny - graficznie też jest ciekawie zrobiona, dużo ciekawych "pomarańczy", wszystko świecące, bardzo miodna grafika: dzień i noc.. i sterowanie w porządku.

Ostatnia modyfikacja: 30.01.2009 16:00:47
[#103] Re: Osiągniêcia w graniu

@Minniat, post #1

No to i ja się podzielę osiągnięciami :)

PC:
Mortyr (Jedna z lepszych polskich gier)
Driver
Spear Of Destiny (chyba jeszcze na 386, monitorze mono ''14)
Soldier OF Fortune
House Of The Dead
Civilization
Quake II (Kilka raz, na hardzie, który jest jakiś 3x za prosty, + chyba wszystkie mission packi)
Quake III Arena (w to tłukłem długo po sieci, teraz nie mam czasu :()
Carmageddon
Carmageddon II Carpocalypse Now!
Dungeon Keeper
Dungeon Keeper II
Return To Castle Wolfenstein
Max Payne
Fallout (sentyment.. :))
Medal Of Honor: Allied Assault
Unreal Tournament
Fallout 2
The Thing
Operation Flashpoint: Cold War Crisis
Grand Theft Auto III
Project I.G.I.
Fallout Tactics: Brotherhood Of Steel (cherezja, ale przejść musiałem)
Tomb Raider
Ghost Recon
Unreal (strasznie długa, ale klimat niepowtarzalny)
Half-Live
Jazz Jackrabbit 2
Gorky 17 (Znowu Polska :))
Duke Nukem 3D
Ignition
Commandos Behind Enemy Lines
Commandos Beyond The Call Of Duty
Settlers 2
Doom The Ultimate
Unreal Tournament 2003
Vietcong
Max Payne 2 Fall Of The Max Payne
Medal Of Honor Spearhead
Call Of Duty
Morrowind
Jedi Knight II Jedi Outcast
Star Trek Voyager: Elite Force
Comflict Desert Storm
Doom 3
Doom 2
Half-Live 2
Call Of Duty United Ofenssive
Delta Force Black Hawk Down
Unreal Return To Na Pali
Painkiller
Serious Sam Second Encouter (Tu zabiłem więcej potworów niż w reszcie gier razem wziętych :D)
Alien Shooter
Trespasser (Takie 3D oparte na JurassicPark, zawsze lubiłem dinozaury)
Operation Flashpoint: Red Hammer
Doom 3 Resurrection Of Evil
Wolfenstein3D
Morrowind: Tribunal
Oblivion

NEOGEO
Metal Slug
Metal Slug 2
Metal Slug 3
Metal Slug 5

NES
Duck Tales
Mario Bros.
Terminator 3
Morial Arms
Contra
Double Dragon II
Robin Hood
Chip And Dale
Batman
Robocop 2
Goal 3

PSX
Quake II
Resident Evil
Resident Evil 2
Resident Evil 3 Nemesis
Silent Hill
Syphon Filter 3
Dino Crisis 2
Syphon Filter 1
Syphon Filter 2
Metal Gear Solid

GAMEBOY
Super Marioland

no i AMIGA

Tu przeszedłem tylko dwie gry:
Cyber Punks
Mortal Kombat II

Ale jak tylko moja Amy powróci do życia, to mam zamiar pograć i ukończyć parę klasyków, za które kiedyś się zabierałem, i mi się zawsze podobały:
Desert Strike
GunShip2000
Ruff'n'Tumble
Prince of Persia

No i pograć w tytuły, z którymi nie miałem nigdy styczności.
Jakie polecacie klasyczne planszówki/gry przygodowe, lub inne, w które amigowy gracz powinien zagrać?

[#104] Re: Osiągnięcia w graniu

@Bagheera, post #103

Czy nie można by było skrócić całej listy tylko do Amigi?

[#105] Re: Osiągniêcia w graniu

@Minniat, post #1

Amiga

-The Settlers
-Ufo X-COM Enemy Unkown
-Sensible World Of Soccer Pierwsze miejsce w lidze OK
-Doman
-Franko
-North&South kilka lvli ;)

PC

-Stalker Shadow of Chernobyl
-Ufo X-COM Enemy Unkown
-Ufo X-COM: Terror from the Deep
-Ufo decydujace starcie
-Metal Gear Solid 1
-Metal Gear Solid VR
-Nfs Carbon
-Diablo 2

PsX

-Metal Gear Solid 1 ze 3 razy ;)
-Metal Gear Solid VR
-Ufo X-COM Enemy Unkown
-Tenchu ;)

PS2
Metal Gear Solid 2
Metal Gear Solid 3 Z bratem ;)

Reszty juz nie pamietam :D

Przypomnialo mi sie jeszcze jak na amidze gralem w Reunion.
Byla to ostatnia misja.
Gram gra nagle sie zawiesza.
Restrt amigi load game i gram.
Znow sie zawiesilo.
Ide do kumpla pozyczyc jego wersje.
Gram to samo ;(
Potem okazalo sie ze Reunion ktory jest u nas rozprowadzany zostal zle z piracony.
I nigdy jej nie ukonczylem ;(

Ostatnia modyfikacja: 31.01.2009 11:48:13

Ostatnia modyfikacja: 31.01.2009 11:50:11
[#106] Re: Osiągniêcia w graniu

@Bagheera, post #103

Dlaczego wszyscy wypisują tutaj tytuły, które znaleźć się nie powinny, to jest forum o amidze, więc i pytanie dotyczy gier z tejże platformy, dlaczego robicie śmietnik wymieniając gry na PC i inne konsole, tak bardzo rozpiera was duma, ze przeszliście jakąś grę na PC, że nie jesteście w stanie opanować swej przechwalczej natury? Normalny amigowiec jak tu wchodzi to widzi jakąś kupę, masa wymienionych tytułów na PC, PSX i inne konsole oraz gdzieś tam mała garsteczka tytułów na amigę i zastanawia się, czy nie zrobił jakiejś literówki wpisując adres tego portalu.

Wracając do tematu amigi, to te gry, które ukończyłem bez oszukiwania to:

UFO: Enemy unknown
Doodle bug
mortal kombat 2
dune 2
giana sisters
centurion
curse of enchantia
bc kid
toki

Pewnie jeszcze by się coś znalazło, ale nie przychodzi mi już nic do głowy. przeszedłem też wiele gier na PC i inne konsole, ale to nie to forum, zeby się nimi chwalić.

[#107] Re: Osiągniêcia w graniu

@Lorak, post #2

Lorak jesli UFO przeszedles na easy to rzeczywiscie zaden wyczyn :)

Ukonczone LEGALNIE :D

1.Sabre Team ECS
2.Sabre Team AGA
3.Civilization ECS
4.UFO AGA
5.Prime Mover
6.Body Blows ECS
7.Body Blows Galactic ECS
8.Dune 2
9.Yo Joe
10.Centurion PL
11.Prehistoryk
12.Franko
13.North & South
14.Another World
15.Fire Force
16.Street Fighter
17.Defender of the Crown
18.Gunship 2000 ECS
19.Gunship 2000 AGA
20.Moonstone
21.Quake I
22.Wings
23.Shadow of the Beast 3
24.Reunion ECS
25.Dyna Blaster
26.Shadow Fighter ECS
27.Alfabet Śmierci AGA
28.Universe
29.Death Mask
30.Zdrajca
31.B-17 Flying Fortress

reszta w trakcie :D

Ostatnia modyfikacja: 14.02.2009 16:30:29

Ostatnia modyfikacja: 14.02.2009 16:35:29
[#108] Re: Osiągnięcia w graniu

@HOŁDYS, post #107

Przeszedłeś Gunship 2000 AGA? To rzeczywiście jest osiągnięcie bo gra ma buga, który uniemożliwia strzelanie rakietami samonaprowadzającymi w dalszych misjach (w tych gdzie dowodzi się oddziałem śmigłowców), pozostałe rakiety i karabinek są krótkiego zasięgu.

[#109] Re: Osiągnięcia w graniu

@grxmrx, post #108

jak grasz na piracie to moze i ma buga :D ja mialem wersje AGA org

[#110] Re: Osiagniecia w graniu

@HOŁDYS, post #107

Zaloze sie ze Ty przeszedles Centuriona na najlatwiejszym;)

[#111] Re: Osiągnięcia w graniu

@HOŁDYS, post #109

Apropo wersji AGA G2000 to dodano chyba kilka kolorów w menu/odprawa/plansze (i to nie umiejętnie) a sam engin pozostał jak dla OCS/ECS max 32 kolory?! Dobrze pamiętam?
[#112] Re: Osiągniêcia w graniu

@Azzorek, post #95

Ho ho, dawno tu nie zaglądałem i proszę - fan WARLORDA się znalazł, do tego posiadający oryginał. W czasach kiedy nie było internetu zawsze myślałem jak wygląda oryginalne wydanie pierwszej części - nie wiedziałem, że dodawali mapę Illuri :D Stary jak skończysz tą recenzję/opis to wrzucaj jak najszybciej!!

Co do zmierzenia się w świecie wojny - bardzo chętnie, możemy się kiedyś ustawić.

Natomiast co do GUNSHIP 2000 AGA, nie jestem pewien ale o ile pamiętam wersje w 256-kolorach robione były dokładnie jak te z pc-ta więc chyba nie była to wersja zubożona, chociaż jeśli dobrze pamiętam info w starym SS zajmowała tyle samo dysków - 4.

Anyway, gry Microprose dla A1200 były strasznie pamięciożerne i powolne.
W CIVILIZATION do białej gorączki doprowadzało mnie wygaszanie ekranu, powolne przechodzenie między planszami (chyba kiedyś w ACS pisali o jakimś patchu czy coś - wie ktoś o tym?). W UFO z HDD grałem dopóki nie siadła mi pamięć FAST - potem był tylko komunikat Not Enough Memory, chociaż pewnie jakiś boot-disk rozwiązałby problem. PIRATES! natomiast się wieszało po screenie tytułowym - musiałem ładować Kickstart 1.3 z dyskietki o ile dobrze pamiętam...

Do osiągnięć w graniu dodaję:

LOST VIKINGS
CAPITAIN DYNAMO

[#113] Re: Osiągniêcia w graniu

@_arti, post #25

AceMan sie chwiali ze super froga przeszedl bez straty zycia :)

[#114] Re: Osiągnięcia w graniu

@mailman, post #101

Normalnie bluźnisz kolego. :P

Ponad rok grałem sobie w Settlersów, nie pamiętam czy tyle mi zajęło przejście całości, być może, ale bawiłem się z każdą planszą i nie żałuję tego czasu. A grało się tak rewelacyjnie, że aż mi się śniło w nocy, że idę przez pola, łąki, las i pagórki, i rozwijam na ziemi wstążeczkę i przypinam ją szpilkami! To był odlot.
Fakt, że wtedy czasu miałem aż nadto i nie śniłem jeszcze o PPA. :D

Co by trzymać się tematu - ukończyłem Doom-y, chyba z wyjątkiem końcowej planszy D2, do tego ukończonych masę modów z pełnymi kompletami etapów.

A czy jest ktoś, kto ukończył grę LADDER? Swego czasu męczyłem tą grę ale nie ukończyłem.

Odnośnie pecetowych tytułów, które tu się przewijają, to może dawniej ze starymi grami było się czym chwalić kończąc jakąś grę, teraz każdą się kończy w kilka godzin i bierze następną/czeka na kontynuację...

PS. Poszukam jeszcze moich sampli do UFO, przyjemniej się grało z nimi.

[#115] Re: Osiągniêcia w graniu

@5h00n4y, post #83

Dopiero co przeszedłem kampanię GDI z C&C 3:Tiberium Wars (osiągnięcie z peceta). Gra jest naprawdę fajna. Jennifer Morrison to bardzo atrakcyjna kobieta, a kampanię prowadzi rewelacyjnie!

Z amigowych osiągnięć ciąg dalszy: Z gierek to odpaliłem ostatnio znowu Genetic Species i Oh no, More Lemmings (której jeszcze nie ukończyłem - doszedłem do jakiejś tam mapki Wild).

Chciałbym też kiedyś ukończyć Desert Strike, Settlersów, Boulder Dash II-X itp.

Shoonay, a dobrze grasz w C&C 3: TW/KW czy C&C: TS? Może moglibyśmy się zgadać co do partyjki (taki żarcik)? ;)

Ostatnia modyfikacja: 15.03.2009 18:31:39
[#116] Re: Osiągniêcia w graniu

@TenMatys, post #112

TenMatys napisał:

> Anyway, gry Microprose dla A1200 były strasznie pamięciożerne i
> powolne.
> W CIVILIZATION do białej gorączki doprowadzało mnie wygaszanie
> ekranu, powolne przechodzenie między planszami (chyba kiedyś w
> ACS pisali o jakimś patchu czy coś - wie ktoś o tym?).

A tak, ja coś wiem :) Musiałbym poszukać, ale rzeczywiście i na ACS i na Aminecie był zdaje sie plik wyjaśniający, jak zmodyfikować plik wykonywalny CivAGA, by się pozbyć tego płynnego wyciemniania, bo faktycznie, straszliwie spowalniało to samą grę. Poszukam :)

[#117] Re: Osiągniêcia w graniu

@Minniat, post #1

Hmm..to może wymienięto co pamiętam ^^"

Agony
Assassin
Back To The Future 3
Battle Squadron
Brian The Lion
Bubba n' Styx
Chuck Rock
Chuck Rock 2: Son Of Chuck
Dyna Blaster
Fire & Ice
First Samurai
Golden Axe
Hole-In-One
Jim Power In Mutant Planet
Lotus Turbo Challenge 2
Lotus Turbo Challenge 3
Magic Pockets
Mortal Kombat 2
PP Hammer
Prehistorik
Qwak
Soccer Kid
Storm Swiv
Summer Challenge
Superfrog
Teenage Mutant Ninja Turtles
The Addams Family
The Blues Brothers
Titus The Fox
Toki
Turrican 2: The Final Fight
Winter Challenge
Worms
Zool
Zool 2
Z-Out

Umm..

A.D. 2044
Arcanum: Of Steamworks & Magick Obscura
Breath Of Fire
Chrono Trigger
Contra
Doom 2: Hell On Earth
Dragon Ball Z Hyper Dimention
Dragon Ball Final Bout
Duke Nukem 3D
Grandia II
Final Fantasy IV
Final Fantasy V
Final Fantasy VI
Heretic
Hexen
Heroes Of Might And Magic III
Lufia And The Fortress Of Doom
Lufia II Rise Of The Sinistrals
Lunar: Silver Star Story Complete
Magic Knight Rayearth
Metal Slug
Metal Slug II
Soul Calibur II
The Lion King
The Longest Journey
The Neverhood
Tyrian

Chyba tyle :/

[#118] Re: Osiągniêcia w graniu

@Katiria, post #117

Panowie i Panie
Mam zaszczyt ogłosić że dnia 14marca 2013r. o godzinie 23:17 PRZESZEDŁEM CAŁĄ GRE KAJKO I KOKOSZ NA AMIDZE 500 :D :D :D

tutaj fotka mojego telewizora z końcowa sceną
DZIĘKUJE WSZYSTKI ZA RADY I WSPARCIA W TRUDNYCH CHWILACH
a poza tym bylo
litlle puf in dragonland
C64
blinkey scary shool
[#119] Re: Osiągniêcia w graniu

@Katiria, post #117

blinkey scary shool

Ostatnia aktualizacja: 14.03.2013 23:45:13 przez Aleks89
[#120] Re: Osiągniêcia w graniu

@Aleks89, post #118

Gratulacje!;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem