wszystkich siedm..."> Osiągniêcia w graniu - strona 2
[#31] Re: Osiągnięcia w graniu

@BagoZonde, post #30

> Force 7 (c64) - naprawdę dobra gra, z tym, że po "oczyszczeniu"
> wszystkich siedmiu sektorów nic się nie stało??

Bo zapewne miałeś wersję "prototype". Gry są conajmniej dwie wersje - prototype (bez końca) i pełna. W pełnej zmieniono trochę grafę (jest lores) ale dodano wiele ciekawych rzeczy.

Edit: Zapomniałem dodać linka ;)
http://www.gamebase64.com/game.php?id=2867&d=18&h=0

Ostatnia modyfikacja: 04.09.07 23:32
[#32] Re: Osiągnićcia w graniu

@Solo Kazuki, post #31

@Solo Kazuki
Fanx za wskazówkę, nie przypuszczałem :D. Powrócę jeszcze do tego tytułu bo jest super :).

[#33] Re: Osiągniêcia w graniu

@Kokos, post #4

SWIV? To chyba to co zawsze nazywaliśmy z bratem eSwU-cztery :D . Brat przeszedł nie raz nie dwa toto. Ostatni bos bossów to było kompletnie-nie-mam-pojęcia-co. Jakieś wielkie jądro, czy inny overmind. Finałowy obrazek z atomowym grzybem był całkiem ładny i zapadł mi w pamięci :) .

[#34] Re: Osiągniêcia w graniu

@Grygus, post #33

Oj jeszcze jedna taka uwaga i nakręcę speeddemo jak przechodzę SWIV-a. ;d

[#35] Re: Osiągniêcia w graniu

@Kokos, post #34

A ja nigdy nie przeszłem Swiva, kiedyś udało mi się dojść bardzo daleko, ale to było tylko raz, nigdy do końca nie doszedłem :(

[#36] Re: Osiągniêcia w graniu

@Minniat, post #1

Ja przeszedłem bez oszukiwania jeszcze mając Amigę CDTV (12 lat temu) :

- Reunion
- Warlords (wszystkimi rodami na poziomie Warlord)
- A-Train (do dzisiaj nie mogę w to uwierzyć :) )
- Moonstone
- Mortal Kombat
- Street Fighter II
- North & South
- Project X (to był ultra fart)
- Alien Breed II (wersja AGA)
- Super Frog
- Doman
- Franko
- Shadow of the Beast III
- Dino Wars
- Prey an Alien Encounter (wersja na CD dla CDTV)
- Civilization
- Full Contact
- Syndicate (łącznie z dodatkiem American Revolt)
- Lotus III (time mode)
- Realms (wszystkie mapy)
- Centurion

... i pewnie sporo jeszcze pominąłem. Uważam osobiście, że "Cheats & Tricks" są dobre dla cieniasów :D .

Ostatnia modyfikacja: 17.09.07 00:36
[#37] Re: Osiągniêcia w graniu

@Grygus, post #33

SWIV to właściwie kolejna część gry Silk Worm. Nawet tytuł można rozwinąć jako Silk Worm MkIV (Mark IV). Zauważ że w intrze do gry maszyny mają napisaną liczbę IV. I tak samo jak w Silk Worm masz do wyboru helikopter i pojazd naziemny (tym razem nie tyle Jeepa co wóz opancerzony).

[#38] Re: Osiągniêcia w graniu

@Minniat, post #1

To ja też się dołączę. W sumie zbyt wiele tego było żeby wszystko wymieniać, więc lista nie będzie kompletna.
Obydwa Dungeon Mastery, obydwa Eye of The Beholder, Black Crypt. Oczywiście Super Frog, oczywiście Project X, Super Stardust, obydwa Alien Breedy 3D (jakoś tych 2D nie mogłem przebrnąć - zbyt hardkorowe dla mnie? :D). Soccer Kida też skończyłem, Dune 2, ale tylko Atrydami, OneScapee (masakra), Final Odyssey, Flashback (a Another World nie :) ), Wormsy;), Dooma 1 (oczywiście na Amidze:) ) i pewnie wiele, wiele innych, których teraz nie pamiętam:). Jak przypomnę sobie coś wartego wspominania, to jeszcze dopiszę.

Poza tym są gry których ukończenie i samo granie w nie jest niezapomnianym przeżyciem, niezależnie od platformy. Tak było z pecetowym Falloutem i serią Silent Hill (PSX, PS2). Dodałbym jeszcze Okami (niekończący się trans aż do zobaczenia napisów końcowych). No i Last Ninja na C64:)
[#39] Re: Osiągniêcia w graniu

@SNoW, post #38

> Obydwa Dungeon Mastery

A w Chaos Strikes Back grał? :D

[#40] Re: Osiągniêcia w graniu

@Kokos, post #34

Zamiast się odgrażać "speeddemem" pograj lepiej w Super SWIV (SNES) lub Mega SVIV (Sega Genesis/MegaDrive), twardzielu. :P

Gra jest trudniejsza i bardziej rozbudowana niż wersja Amigowa.

[#41] Re: Osiągniêcia w graniu

@Minniat, post #1

Szkoda by opisywać wszystkie gry ale napisze te najważniejsze - dla mnie ;P jakie przeszedłem na Amidze 500, 1200 i CD32 :

Alien Breed wszystkie części

Alien Breed 3D i 3D2 - pierwsza nie była aż tak trudna jak dwójka ;P dało sie rade

Breathless - z 50 razy przechodziłem :)

Nemac4 wersja dyskietkowa i na CD

Genetic Species - trochę monotonna jak Nemac4 ale możnac grac

Gloom - wszystkie części - wciąga jak nie wiem ;P

Fears - fajna gra tylko ciężko ze sterowaniem i strzelaniem do celu, ale dało rade ;P

Cytadela - ciągle do niej wracam :)

Super Frog - przeszło 100 razy w nią grałem i sie oderwać nie można :P

Testament - ciekawy klon hexen/heretic

Settlers - gra która mi sie chyba nie znudzi do końca życia :)

*Dungeon Master1,2
Ishar 1,2,3
Peryhelion
*Trapped 1,2 - wszystkie te gry przechodziłem w pocie czoła
OK

Diune 2 - po Settlers druga gra która bardzo wciąga.

Gry przygodowe - to chyba wszystkie no prawie wszystkie jakie były dostępne na Amige.
[#42] Re: Osiągniêcia w graniu

@(V)(I)mothe(P), post #41

Ja niedawno przeszedłem całą MegaLoManię. Większość wysepek za pomocą 20 ludzików :D

[#43] Re: Osiągnięcia w graniu

@Minniat, post #1

Najtrudniejsza gra na Amigę to Desert Strike (c) Electronic Arts. Przeszedł to ktoś? No właśnie...

[#44] Re: Osiągniêcia w graniu

@El Amigos, post #43

Mnie się udało. Kwestia wprawy.

[#45] Re: Osiągniêcia w graniu

@Solo Kazuki, post #39

Grał, grał, ale nie skończył ;)
[#46] Re: Osiągniêcia w graniu

@El Amigos, post #43

Przeszedłem, albo raczej przelecialem ;)

[#47] Re: Osiągniêcia w graniu

@Hubez, post #46

Malo gram wiec nie ma czym sie chwalic - przeszedlem Settlers w wszystkich opcjach i ustawieniach.
Nie wiem czy jest sie czym chwalic ale przy tej grze pobilem wlasny rekord grania - 46 godzin przy kompie.
BTW ten Chinczyk, ktory padl po 3 dniach grania to slabeusz jakis :D

[#48] Re: Osiągniêcia w graniu

@necavi, post #47

> Malo gram wiec nie ma czym sie chwalic

Trzeba to po prostu poprawić ;)

BTW: Ciekawy Avatar... taki kwiecisty jakiś ;)

[#49] Re: Osiągniêcia w graniu

@Solo Kazuki, post #48

Noo... troszke gram ale na PC (Settlers3, Panzer 1&2, i wlasnie zaczalem T-72) ale tym sie nie chwalimy :P

Avatar - to moja milosc - imienia i pseudo artystycznego nie zdradze - milosc 100% platoniczna

[#50] Re: Osiągniêcia w graniu

@mailman, post #44

A miałeś takie momenty w grze, że wróg nagle staje się silniejszy 3-4 razy niż normalnie? Mnie się to często zdarzało, nie wiem do końca czy to był jakiś błąd w grze, czy też specjalne utrudnienie. Głównie przez to przegrywałem...

[#51] Re: Osiągniêcia w graniu

@Minniat, post #1

Ja mam takie pytanie:

Czy przeszedł ktoś do końca grę WAR ZONE ?

[#52] Re: Osiągniêcia w graniu

@asman, post #11

asman napisał(a):

> Witam,
>
> - Boulder Dash - klasyczny Boulder Dash autorstwa niejakiego
> No One posiada 16 zestawów plansz, każda po 16 etapów.
>

> Bardzo mnie interesuje ten BoulderDash wyżej wymieniony. Czy
> mógłbyś powiedzieć więcej ( czy jest darmowy ). Może chodziło
> Ci o klon Emerald Mine ( oparty na silniku z drugiej wersji
> Emerald Mine ) o tymże tytule.
Hm hm. Ja chyba wiem, o co mu chodzi, bo tez w to grałem, ale problem polega na tym, że na C-64. To kompilacja kilkunastu różnych wersji BD, w tym właśnie "NO ONE's BOULDER DASH".
Problem w tym, że poszukałem sobie tego i nawet na GB64 jej nie ma..ale popatrzę jeszcze.

[#53] Re: Osiągniêcia w graniu

@Hubez, post #51

Wielokrotnie probowalem ale nigdy nie dalo rady...

[#54] Re: Osiągniêcia w graniu

@OSH, post #52

Hm hm. Ja chyba wiem, o co mu chodzi, bo tez w to grałem, ale problem polega na tym, że na C-64. To kompilacja kilkunastu różnych wersji BD, w tym właśnie "NO ONE's BOULDER DASH".

Witam!

A jak to jest na C64 to mnie nie interesuje, myślałem, że to na Ami.

Pozdrawiam

[#55] Re: Osiągniêcia w graniu

@asman, post #54

A jak to jest na C64 to mnie nie interesuje, myślałem, że to na Ami.

Jezeli chodzi o tzw. "MegaBoulderDash" (nie mylic z wersja amigowa The Garden), czyli wersje zawierajaca 16 roznych czesci (niekoniecznie wszystkich, poniewaz brakuje tam kilku), to jest on raczej tylko w wersji C64. Jezeli masz 040 w Ami, to spokojnie mozna pograc ma MagiC64.

Mozesz tez pograc doslownie w oryginalnego BoulderDasha na samej Amidze - gra znajduje sie na Aminecie, jednak nie wiem czy sa dostepne wszystkie planasze z commodorowego MegaBoulderDash.
[#56] Re: Osiągniêcia w graniu

@Minniat, post #1

Z wymienionych gier w całości (razem z ostatnią misją) przeszedłem Dune2 rasą Harkonenów (czerwoni).
Było to jeszcze za czasów młodości ok. 1992/1993 na A600 :)
[#57] Re: Osiągni?cia w graniu

@Andrzej Drozd, post #55

Mozesz tez pograc doslownie w oryginalnego BoulderDasha na samej Amidze - gra znajduje sie na Aminecie, jednak nie wiem czy sa dostepne wszystkie planasze z commodorowego MegaBoulderDash.

Witam!

Dzięki za informacje. Z tego co pamiętam to grałem w tego BoulderDasha - bardzo wciągająca i trzymająca klimat na odpowiednim poziomie ( zawsze można wybrać sobie grafikę z c64 ).

A obecnie gram ( jak znajde czas ) w EmeraldMine.

Pozdrawiam

[#58] Re: Osiągnięcia w graniu

@Hubez, post #51

Ja przeszedłem. Pisałem już o tym w komentarzu #15.

Ostatnia modyfikacja: 22.01.08 20:33
[#59] Re: Osiągniêcia w graniu

@Sasquatch, post #58

Jeżeli kogoś interesuje wersja na C-64 to jest tu:

http://noname.c64.org/csdb/release/?id=27129

[#60] Re: Osiągniêcia w graniu

@OSH, post #59

Na Amidze przeszedłem:

Cannon Fodder 2 - o dziwo jedynki nie przeszedłem, utknąłem na jednej z ostatnich misji (tam było bodajże 12 podmisji), dwójka wydawała mi się zawsze łatwiejsza :)
Flashback - często przez ten francuski nie wiedziałem co trzeba zrobić albo co właśnie podniosłem i do czego to może służyć :D
Superfrog - lekka, dosyć łatwa i przyjemna gierka ;)
Beneath The Steel Sky - bardziej trzeba było wysilać ręce niż mózg, chyba, że miało się brata za zmieniarkę dyskietek :D
Secret Of The Monkey Island - ze słownikiem angielskiego dałem radę, najtrudniej było pokonać Sword Master ;)
Monkey Island 2 - podobnie j/w :) Z dyskietkami jak z Beneath... :D
Benefactor - obok Lemmingów jedna z moich ulubionych gier tego typu ;)
Darkmere - trochę monotonne było to bieganie po mieście.
Dune - chyba każdy zna ;)
Furry Of The Furries - kapitalna platformówka, kolorowe futrzane kulki :)
Gobliiins 1 i 2 - dwójkę przeszedłem z wielkim trudem bo była to francuska wersja :D
Gunship 2000 - hmm, trudno tu mówić o przechodzeniu tej gry bo to tak jakby powiedzieć "przeszedłem Civilization" podczas gdy takie gry nie mają jednego scenariusza i można w nie grać wiele razy i za każdym razem inaczej ;)
Heimdall 1 i 2 - bardzo fajne przygodówki w świecie Vikingów
Hook - hmm, no można by powiedzieć, że tu trochę cheatowałem ale ilu z nas miało wtedy oryginał? W piracie wszystkie przedmioty brało się z jednego miejsca :D
Indiana Jones And The Last Crusade - lubię ją jak serię Monkey Island :)
Indiana Jones And The Fate Of Atlantis - dopiero ostatnio ją przeszedłem choć wersję pod Scumm na PSP ;)
Ishar 2 - jedynki nie przeszedłem bo miałem... francuską wersję :D trójki także ale to dlatego, że na mojej A500 nie chciała działać (choć specjalnie dla tej gry kupowałem kiedyś przełącznik kickstartów 1.3->2.0 i przerabiałem Amigę na 1MB Chip ale gra choć oryginalna wieszała się po intrze)
Lotus 1, 2 i 3 - najwięcej nerwów straciłem na ostatniej części :D
Jungle Strike - bardzo fajna strzelanka. Następnej części jednak nie ukończyłem.
Last Ninja 2 - ukończyłem, ledwo :D Zawsze zastanawiało mnie jak ta gra mogła być takim hitem? To sterowanie było wręcz fatalne. Już samo przeskakiwanie rzeki było nie lada wyczynem :D
Lemmings i Oh no, more Lemmings! - któż nie zna Lemmingów ;) Ostatnio pogrywam w wersję na PSP :)
Logical - pamiętam, że wpadła mi w łapki zupełnie przez przypadek. Pan nagrywający mi dyskietki w bardzo wówczas popularnym sklepie amigowym w naszym mieście pomylił dyskietki :D Strasznie wciągająca gra :)
Operation Stealth - też jedna z moich ulubionych przygodówek.
Prince Of Persia - jest ktoś kto tego nie zna? :D
Another World - j/w.

Gier które przeszedłem jest więcej a dużo więcej jest takich których do tej pory nie ukończyłem choć czasem do nich wracam ;) W każdym razie te które przeszedłem a pominąłem, przeszedłem z pomocą różnych magazynów gier komputerowych ;)

Ostatnia modyfikacja: 23.01.08 21:40
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem