[#121] Re: Superfrog 2

@Koyot1222, post #120

też... Albo odkurzacze.

P.S. gdyby pertraktacje z Team17 ostatecznie zakończyły się fiaskiem, to ja proponuję założyć konkurencyjną firmę i zmienić nazwę gry na Superbocian
[#122] Re: Superfrog 2

@snajper, post #121

Ewentualnie: "ZajebiaszczyŻabol"

[#123] Re: Superfrog 2

@Jakub P, post #111

OK, to może wiesz skąd ściągnąć tego superfroga 3D?

Co do odpowiedzi teamu 17, to jest ona co najmniej dziwna, niby nie zezwalają na udzielenie licencji na tytuł superfrog 2 a jednak nie zniechęcają do dalszej pracy nad tytułem. Ciekawe tylko na jaką nazwę ostatecznie zezwoli team 17? A może gdy wydadzą w końcu kolejną część superfroga dołączą do niej tą wersję pod jakimś tytułem typu "Fan Edition" jako bonus.

[#124] Re: Superfrog 2

@rafgc, post #123

Co do tego Superfroga 3D to nie można go ściągnąć bo Team17 zabronił Reaplspawn na wydanie gry i projekt upadł.

Tak, odpowiedź Team17 nie jest zbyt jasna. Być może będzie jak mówisz a być może uda się ich poprosić, żebyśmy puścili tą grę jako "od fanów dla fanów". Będziemy jeszcze rozmawiać, póki co myślimy nad tym z Benedyktem D.
[#125] Re: Superfrog 2

@rafgc, post #123

Odpowiedź Team17 jest według mnie "szablonowa" - tzn. według gotowego wzorca - tak żeby nikogo nie urazić, ale jednocześnie - pozbawić złudzeń co do możliwości wydania gry. Jednym zdaniem - takie dyplomatyczne "wypchajcie się sianem".

"Mają plany związane z tym tytułem?" Oh please... Gdyby chcieli wydać Superfroga 2, Deluxe, czy 3D, zrobiliby to już dawno (kto teraz pamięta ten tytuł poza garstką retro-graczy?). "Doceniają wysiłek"? A jakże, spróbowaliby napisać, że się im nie podoba, to dział PR uciąłby im... powiedzmy że premię :).

[#126] Re: Superfrog 2

@recedent, post #125

A gadanie a kto pamiętał Prince Of Persia , Golden Axe, Out Run
I wiele innych klasyków ,
Maja kontynuacje na pc , konsolach

[#127] Re: Superfrog 2

@recedent, post #125

a kto poza garstka graczy pamieta alien breed? ..a jednak nowa czesc powstaje , bedzie coprawda to gra typu xbla/psn ,ale .. cos sie rusza . wiec kto wie czy superfrog nie jest nastepny na tapecie.
[#128] Re: Superfrog 2

@Dorian3d, post #126

Akurat Prince of Persia kontynuacji (Prince of Persia 2) doczekał się w... 1994 roku, czyli... 5 lat po oryginalnym PoP. Kolejna (3d) wyszła w... 1999, zatem po... kolejnych 5 latach. A nowego Superfroga wydadzą kiedy? Na 20 rocznicę powstania klasycznej wersji? Może. Swoją droga ciekawy pomysł - postarzyć żabsko o 20 lat, zmniejszyć skoczność, szybkość, dodać dzieciaki... :)

[#129] Re: Superfrog 2

@recedent, post #128

Spowolnić żabę? Toż to wyjdzie strategia turowa ;)

[#130] Re: Superfrog 2

@Shoonay, post #129

No może zrobić super żółwia i po sprawie z prawami
Autorskimi :)

http://republika.pl/blog_uy_3893395/5197979/tr/10patrol.jpg

Ostatnia modyfikacja: 15.07.2009 00:27:19
[#131] Re: Superfrog 2

@recedent, post #125

Pozostaje mi się z Tobą zgodzić :P

[#132] Re: Superfrog 2

@recedent, post #128

A miało być tak pięknie, czyli rzecz o Superfrog 3D
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=20403 

Ostatnia modyfikacja: 23.08.2011 22:01:51
[#133] Re: Superfrog 2

@Dorian3d, post #132

Też jesteś fanem Superfroga?

[#134] Re: Superfrog 2

@Dorian3d, post #132

Chyba tylko na N64, jakaś podpucha, zamienili Mario na Żabę i chyba tyle. Choćby drzewa identyko. http://www.iovideogioco.com/wp-content/uploads/2009/03/n64_super_mario_64_start.jpg
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem