[#631] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Robii_k, post #630

Cannon Fodder na A600 ma niesamowity klimat...
[#632] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Skiba, post #631

na kazdej amidze ma klimat , bez roznicy ! ale jesli chodzi o taki klimat typowy z lat 80-90 to chyba na A500 1MB chip
jest najwiekszy klimat:) najlepiej uruchamiany z dyskietki w oryginalnym boxie aczkolwiek polskie realia to X-COPY i pokreslona dyskietka flamastrem z LotusII na Cannon Fodder:)
[#633] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Blendor, post #632

80-90 to chyba na A500 1MB chip
nie kazda piecsetke da sie przerobic na 1 MB CHIP ..jesli mowisz o modelach z latch 80-90

ja dzis pyknolem w desert strike ale delikatnie , sukses taki ze 2 A500 przwrocilem do zycia ..i jedna A500+ upgrednolem
[#634] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@HOŁDYS, post #633

ja dzisiaj dotarlem do 24 misja ostatnia w cannon fodder aczkolwiek nie do konca bo w 6 fazie utknolem misja na czas okolo 80 sekund pewnie jeszcze pare razy musze sie za nia zabrac zeby zakonczyc gre , nastepna na celowniku CF2
[#635] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Blendor, post #634

Ostatnia, finałowa potyczka w Ufo. Znowu ten Mars !

XCOM rulez :)
[#636] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@aMifan, post #635

Maniakom Cannona i Amigi pewnie spodoba się ta grafika. Mnie się Cannon Foddera nie udało przejść. Rozwalali mnie na planszy gdzie jest bunkier w środku, cztery wieżyczki na rogach mapy i jeszcze helikopter lata nam nad głowami. Nie kumałem o co chodzi z tym bunkrem. Zabiłem wszystko co żywe na planszy i nic się nie stało.

Do tematu gier wracając, to odświeżyłem sobie w tym tygodniu ZooL i Zeewolf. Nie wiem czemu ludziska się tak podniecają żabolem - dla mnie mrówa jest lepsza. A Zeewolf? Piękna gra, która mimo szczątkowej dzisiaj grafiki (wektory - kocham wektory) wciąga bardziej niż chodzenie po bagnach. Na razie mam granie z głowy, bo bracik zawinął mi Amigę po sesyjce z Zeewolfem:)
[#637] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Red_Bullet, post #636

Graficzka wypas!!!! A tam z tylu pudlo z C64 i dwa magnetofony na nim :) super pomysl z ta grafa.. az sobie na pulpit ustawie :)

Ja gram namietnie w Giana Sisters - to mi sie nigdy nie znudzi. I Rick Dangerous. I z kumplem w Sensible Soccer :P

Ostatnio przeszlismy tez w dwoch Golden Axe (ale to zaden wyczyn - 15 minut :))
[#638] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@WojT_GL, post #637

A na ścianie wisi plakat z Back to the Future:)

Dzisiaj na emulcu popykałem w... Cannon Fodder - chyba mnie wciągło:) Po duszeniu myszora w kanonie, potłukłem chwilkę w Robale (czyli Worms).
[wyróżniony] [#639] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Red_Bullet, post #638

Desert Strike i Superfrog i z 5 min w settlersów.
[#640] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

The Settlers, ale na A4000 z 060-tką, przez co gra nawet z wyłączonymi pamięciami cache po jakimś czasie się zawieszała. WHDLoad też nie chce działać, po intrze wyskakuje błąd :-/
Jednak do takich zastosowań idealnie nadawała by się A1200 z 68030, której niestety tutaj nie mam.
[#641] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@flops, post #640

Ghenghis Khan, super gierka ale po latach wydaje się jakaś trudna :P
[#642] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Red_Bullet, post #636

Na ścianie prócz obrazka Amigi (z Wikipedii) ;) również obrazek z Atari ST (ble). Chyba miałem właśnie taki monitor, Commodore 1081 do A500. Pięknie zrobione, muszę zapodać Cannon Foddera.
[#643] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@rePeter, post #642

wiem.. jestem nudny... caly dzien w DUNE 2..wkoncu urlop :)
[#644] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Skiba, post #643

Banshee!

I zaraz odpalam maszynę, bo jestem uzależniony od tej gierki :)
[#645] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Kustosz, post #644

Ja w Superfrog-a (cyrk i zamek), no i w Titus the Fox, tym razem na kodach.

E: Z dyskietek.

Ostatnia aktualizacja: 28.12.2011 21:27:56 przez parallax
[#646] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #600

Muza z tej gry przeraża mnie do dziś... Sam z własnej woli Space Hulka nie włączę, o nie...
[#647] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Kustosz, post #646

ja ciupnolem w Leathal Weapon ale gra jest z dosyc wysrobowanym poziomem trudnosci.
[#648] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@HOŁDYS, post #647

Też w to pograłem, fajna muza jest w tej grze. Zagrałem też w Sink or Swim.
[#649] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@HOŁDYS, post #647

Dune II - wciaga
[#650] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@HOŁDYS, post #649

Dojo Dan. Średnia półka klasykowych platformerów, daje radę gdy wszystkie hiciory zna się na pamięć.
[#651] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Logan, post #650

Zdaje się, że nie grałem w tą grę, później sprawdzę co to za gierka :)
Superfroga pomęczyłem trochę i Dragon Ninja. OK
[#652] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #651

Po tych odpowiedziach widzę, że na Amigę było kilkadziesiąt gier godnych uwagi...
[#653] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@azazel44, post #652

Powiedziałbym, że ze 150 jest.
Arabian Nights i Desert Strike (z dyskietek), to są jedne z tych gier, które się nie zestarzeją nigdy. Dziś pociupciam w co innego.
[#654] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #653

Wczoraj Defender of the Crown 2, Death Mask, Payback
dziś tylko Sensible i Sierra Soccer
[#655] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@QUAD, post #641

Genghis Khan jest BOSKA. Bardzo szybka, bardzo ciekawa i dająca ten feeling nostalgii. Do dziś mnie zadziwia, że taki niby prosty program, a oferował tak wiele. Plus menusy z myszki, plus Rysska w Polsce... ;)
[#656] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@MarcinLP, post #655

gram w Mentor
[#657] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@vegeta, post #654

Lubię Death Mask, prosta 3D ale ma przekonujący klimat, po przejściu gry pojawia się kilka zdjęć autorów przy pracy nad produkcją (koder, grafik i muzyk pokazują jak pracują).

Sam podczas pracy na Amidze nie odmawiam sobie kilku partyjek w gry z WHDLoad. Lotus, Pinball, Lemingi ostatnio. Gry na Amigę są super, miliony kolorów i 5 FPS nie przemawiają do mnie, wolę kilkadziesiąt kolorów i 50 FPS.

Może tak się dzieje, bo kocham Amigę i dlatego uczęszczam na PPA. Najnowocześniejsze technologie nie pociągają mnie równie bardzo.

Ostatnia aktualizacja: 11.02.2012 14:18:16 przez Hextreme
[#658] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Hextreme, post #657

Pang, MKII, speedball 2
[#659] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Mir3k, post #658

Fire Force
[#660] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Hextreme, post #657

Tak, również uważam że Death Mask ma klimat szczególnie nocą ze słuchawkami można się wczuć, lubię tą grę, wiadomo sterowanie jest czasem uciązliwe gdyż nie ma pełnego obrotu ale nigdy nie rozumiałem tak słabych ocen tej gry uważam że na to nie zaslugiwała.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem