[#721] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@(V)(I)mothe(P), post #720

Miałem cokolwiek ciężki kolejny tydzień, więc:
- któryś już raz od dwóch miesięcy: Colonial Conquest II - gra, która chyba mnie odpręża, tak się skupiam
- Deluxe Galaga
[#722] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Skotos, post #721

Przez Delux Galagę to ja nie mogłem dopchać się do mojej Amigi, bo kiedyś zrobiłem ten błąd i pokazałem mamie. Na dodatek, co około miesiąc do dwóch wymieniałem mikrostyki od lewego przycisku myszy.
Ja ostatnio włączyłem Super Froga ze znajomymi szeroki uśmiech
[#723] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@flops, post #722

Wczoraj skończyłem "Curse of Enchantia", a dzisiaj Panie i Panowie: "GOBLIINS" :D
[#724] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@TUPCOM, post #723

Powodzenia, łatwa to gra nie jest
[#725] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Skiba, post #724

Ale jaki humor, grywalność i miodność Palce lizać :D
[#726] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@TUPCOM, post #725

co powiecie na "ASSASIN" od team17 wlaczylem na chwile nawet mi sie podoba bardzo grywalna
[#727] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Blendor, post #726

Pinball Fantasiess ..
[#728] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@TUPCOM, post #725

to fakt
[#729] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Skiba, post #728

Fire Force, grało się dobrze, ale jakoś mnie nie ujęła. W Superfroga, dwa pierwsze światy OK
[#730] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #729

Ja ostatnio (czyt. codziennie od kilku dni) zaciekle walcze w przestworzach na F29 (Retaliator). Nawet, po 20 latach od pierwszego odpalenia tej gry, udało mi się w końcu wylądować OK
[#731] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@_arti, post #730

doszyc szyba wektorowka .. a szegolnie wersja NTSC
[#732] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@HOŁDYS, post #731

Ja grałem w to
Niestety tylko na emulatorze
Trochę zapomniana, ale całkiem niezła gra
[#733] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@HOŁDYS, post #731

Tak, tylko zastanawia mnie, czemu na 030/25 chodzi szybciej niż na 040/40... i jeszcze jakieś takie dziwne przyhaki są na czterdziestce przy większej ilości pudełek na ziemi.
[#734] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@_arti, post #733

zapytaj Strima on jest wyczesem od hardware'u
[#735] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@HOŁDYS, post #734

_arti mam ta sama sytuacje na A3630 wiele gier dziala szybciej anizeli na A3640 :) to kwestia koderow tworcow gier zobacz np taki superfrog czy ogolem gierki od Team17 te gierki dzialaja bezproblemu na kazdym procku czemu ? bo koderzy sie postarali i dokladnie wdrozyli obsluge prockow 030 040 060
wielu tworcow gier olewalo ten fakt i pisali pod 030 i nizej masz efekty
wiele gier ma problemy z MMU i CACHE przy 040 wystarczy troche poryc w tooltype i sa szanse ze gra zacznie dzialac normalnie
[#736] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Blendor, post #735

Pewnie tak. Poza tym Retaliator ma jakiś tam samomodyfikujący się kod w Assamblerze. Dobrze, że działa wogóle na 040 ;)
[#737] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@_arti, post #736

tak ogolnie to musze stwierdzic jasno najlepszy do whdload i retro jest jednak 030 :) chwilowe podniety Doom czy hexen i troszke szybszym dzialaniem systemu to tylko z zapsokojenia ciekawosci nic to nie daje na amidze gra sie w pinballe czy superfrogi a inne ciekawostki pozostawmy PPC czy PC i konsolom
[#738] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@_arti, post #736

Widzę, że masz ciekawy i rozbudowany konfig. Ciekawi mnie czy możesz na nim zwyczajnie odpalać gry z dyskietki ? Duży procent gier z A500 nie działa ?
[#739] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@azazel44, post #738

to bylo do mnie czy do artiego? :)
[#740] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@azazel44, post #738

Z tych co odpalałem, to tylko niektóre sprawiają problemy - np. Hard Drivin' - usilnie wymaga kicka 1.3, North&South chyba też. Przy innych trzeba wyłączyć Cache a tak, to raczej nie ma problemów, choć Blendor ma racje - fajnie jest mieć szybkie 030 zamiast 040. Ciekawi mnie, jak to będzie na sześćdziesiątce. Karta + cpu dziś trafiły w łapki stacha100 więc niedługo testy OK

Ostatnia aktualizacja: 20.04.2012 22:08:45 przez _arti
[#741] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@_arti, post #740

Pykam teraz w Apidya super muza jest w tej gierce.
[#742] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@teo, post #741

To prawda. Grałem w Space Hulk, muzyka też świetna no i gra klimatyczna OK
[#743] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #742

Odpaliłem Ami wczoraj po długim okresie bezczynności. Poszły dwie misje w UFO, partyjki w Slam Tilta i Pinball Illusions, a na koniec meczyk w Worms DC :)
[#744] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@twardy, post #743

Slam Tilt wymiata, na space pograłem. Trochę pomęczyłem też Arniego i Cannon Fodder. Z tej trójki, to najlepiej mi się gra w CF, później ST OK
[#745] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #744

Dzisiaj męczę Silkworm cały czas mam wrażenie jak bym grał w Swiv te same odgłosy wybuchów.i wciąga podobnie oczywiście lewą dziurką.
[#746] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@teo, post #745

Ja pykam po kilkunastu latach przerwy w Superfroga , gierka wymiata jak ją skończę to wezmę się za WalkeraOK
[#747] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@zorkadar, post #746

Wczoraj Cannon Fodder, a zaraz zabieram się za P.P.Hammer ;
[#748] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Hellena, post #747

Ja w Lemmingi (różne części), Lotusa 2 i Benefactora.
[#749] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Robert-Minimat-Szacki, post #748

Superfrog, Giana Sisters i New York Warriors :)
[#750] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Nie przypuszczałem, że się dopiszę do tego wątku. :)

Grałem w Settlers na UAE (makowym). Chciałem synowi pokazać. Nawet mu się podobało. Chociaż Another Wolrd podoba mu się najbardziej. To znaczy nie granie tylko oglądanie jak grę przechodzi ktoś inny (na YouTube, bo mi by się nie chciało). Oglądaliśmy 3 razy całe przejście Another World i Heart of Alien (druga część Another World, która wyszła tylko na Sega Mega-CD). Opowiada wszystkim dookoła jak to Lester coś tam... rety. :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem