[#661] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@vegeta, post #660

a ja namowilem moja zonke na C64 wsiaklismy na dwa joye ARCHON :) Rewela ..ale to ma game play
nie wiem czy ta gra jest na Amige .. mam na jakims cartrige'u.. Giana tez jej sie podobala ..ot taka gra bez agresji
[#662] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@HOŁDYS, post #661

W końcu po kilkudziesięciu godzinach skończyłem giane na speedrunie. Coś około 7 minut :)
[#663] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@WojT_GL, post #662

Wczorajszy wieczor.
Furry of the furries CD32 :) Cudna gra, pieknie zrobiona, czytelna, sliczna, zapadajaca w ucho muzyka.

Ostatnia aktualizacja: 16.02.2012 10:26:12 przez Koyot1222
[#664] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Koyot1222, post #663

Od paru dni (i nie tylko) meczę (w ramach wolnego czasu):

Fears - 45% ukończenia - sesja 2 godziny (gram już 2 miesiące)
Genesia - 70% ukończenia - sesja 4 godziny (gram już 6 miesięcy)
Watchtower - 50% - 1 godzina (od Stycznia 2012)
Benefactor - 1% - początek
Super Frog - 5% - od wczoraj
Curse of Enchantia - 10% - (od Lutego 2012)

Ukończone 100% z zeszłego roku:

Misja Harolda
Skarb Templariuszy
Alien Breed
Monster

Ostatnia aktualizacja: 16.02.2012 10:41:18 przez (V)(I)mothe(P)
[#665] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@HOŁDYS, post #661

Tiaaaa, Archon kompletnie nic nie stracil na grywalnosci. W tamtym roku w wakacje odpalilem go po jakichs 20 latach pewnie i wypieki na twarzy byly znowu ;)

Co do ukonczonych tytulow (bo widze, ze koledzy temat poruszyli), to dzisiaj pewnie juz nie pamietam wiekszosci, ale troche sie tego przeszlo, z pamietnych na CD32 to m.in. AB Tower Assault, Jet Strike, Cannon Fodder, Chuck Rock II, Super Stardast, Banshee itd.

Z ostatnich, to wlasnie w wakacje z synem Yoe! Jo! czy jak to sie tam pisze :)
Wczoraj wieczorem jedynie modulow posluchalem mojego ulubionego LizardKinga ...tytuly bodaj "Varenen" i "Back to home" wyjatkowe.
[#666] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Koyot1222, post #663

Super Frog i Teen Agent :)
A Furaki to sam miód, muzykę z nich mam na uszach rowerkując do pracy :D
[#667] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@HOŁDYS, post #661

Oczywiście, że jest Archon na Amigę. :) Też uwielbiam tą grę. Może warto na nią zagłosować na liście TOP10 aby ludziom przypomniec o niej? Żeby spróbowali. :D

Sam mam Archon Ultra - oryginał nierozpakowany (niestety na PC już wyszedł).
[#668] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@(V)(I)mothe(P), post #664

Ukończone 100%

no to ja sie pochwale .. 2 dni temu odeslali mnie na emeryture w Fire Force wszystkie misje zakonczone.

tluke we flashbacka (2 level) i star dusta (3 level) Walker (3 level)...no i lemmingi wkoncu wrocily do lask :PPP

Ostatnia aktualizacja: 16.02.2012 17:08:36 przez HOŁDYS
[#669] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@(V)(I)mothe(P), post #664

Monster? Rzeźniku Ty :) Gra ta miała pamiętam fatalne recenzje. Czy jest aż tak niegrywalna, czy może byłeś pijany i szedłeś do przodu? :)
[#670] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Wczoraj, przedwczoraj i ogólnie od początku roku zagrywam się w Vermeer (genialna strategia ekonomiczna ulokowana w 20-stoleciu międzywojennym) na c64, amidze i lapku z dosbox'em. Niby tytuł ten sam, rozgrywka identyczna na wszystkich platformach. a jednak najbardziej odpowiada mi wersja na c64 (pierwsza gra która naprawdę mnie wciągnęła za młodu na tej właśnie maszynce)
[#671] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Caluśką noc (bezsenność mnie trapi) w Darkmere i Simon the Socerer

Serdelki
Des
[#672] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Des, post #671

Fire and Ice
[#673] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Aleks89, post #672

Mortal kombat 2 z dyskietek :) na A500 2.5 MB + DF1: DF2:
[#674] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@aMifan, post #669

Monster - tak, to długa historia z nią związana, ale nie będę jej przytaczał bo szkoda na to czasu.

Co do samej gry, to może faktycznie nie powala jakością czy grywalnością, ale ma to coś co niestety przykuwa mnie do monitora. Recenzja recenzją a mnie się tam podoba - zawsze się odstresuję i odchamię od tego wszystkiego co mnie otacza, a najlepsza na to jest właśnie ta gra ;P Nie trzeba pić aby się dobrze bawić ;), a że jestem człekiem nie pijącym to wystarczy mi mineralna , jakaś przekąska (banan, jabłko ewentualnie jakiś wafelek), zgaszone światło, słuchawki na uszach, dżojstik w ręku i masakruje przeciwników ;P - po prostu coś pięknego ok, racja

Tak mogę się nazwać "Rzeźnikiem" OK

Pozdrawiam
[#675] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@(V)(I)mothe(P), post #674

SuperFrog :)
Wiedziałem, wiedziałem, że mam jej nie włączać !!! Killertime!
[#676] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

The Chaos Engine w ramach turnieju na EAB.
[#677] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mailman, post #676

i jak poszlo ? :)
[#678] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@HOŁDYS, post #677

Pang, Lotus 2 i Midnight Resistance. Wszystkie z dyskietek na kickstarcie 1.3
[#679] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@HOŁDYS, post #677

Na razie prowadzę ;)
[#680] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mailman, post #679

o co chodzi w tym turnieju ? w sumie w chaosa niezle trzepalem w tamtym roku
wysyla sie filmiki z gry ? przeciez w obecnych czasach latwo "zrobic przekret w fotoszopie"
[#681] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@HOŁDYS, post #680

Wysyłasz screenshot lub zdjęcie z uzyskanym wynikiem w danej rundzie (czyli nie Twój "all time best"). Co do przekrętu - spróbuj go zrobić. "Szpece" z EAB szybko cię zdemaskują. O złote kalesony nikt tam nie gra, więc przekręty nie mają sensu. Liczy się dobra zabawa. Runda z "The Chaos Engine" kończy się 3 marca. Później będzie inna gra, w którą będzie się grać przez 3 tygodnie, a później następna i następna...
[#682] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@mailman, post #681

od kilku dni namiętnie jadę karierę w SWOS 96/97 ... przez to nie dosypiam
[#683] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@taahir, post #682

Ja wrocilem do najlepszych strategii kosmicznych ever:))
Millenium, Deuteros, Reunion.

- Millenium i te proste klimatyczne sample hehe ale gra kozak
- Deuteros genialne intro (muzyka). Wciaz mega-grywalna
- Reunion, hmmm cudo :)) Uuwazam ja za jedna z najlepszych gier na Amige i jedna z najlepszych strategii kosmicznych ever. Muzyka odjazd - czesto jej slucham jako chillout.
[#684] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Amiga4ever, post #683

Millenium no wlasnie sporo o niej slyszalem .. nie gralem bo nie dzialala mi na A600 ..
warto sie zaglebiac w ta gierke ? Reuniona przeszedlem (z opisem z MA) ..bo jest dosyc liniowy i jak czegos tam sie nie wymysli czy nie zrobi zakonczenie jest nie mozliwe - fajny modul muzyczny byl w tej grze a w zasadzie 2
[#685] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@HOŁDYS, post #684

Tak w Reunioni'e dwie muzyczki byly. I faktycznie jest liniowy - ale mimo to wykonanie pierwsza klasa.
Millenium potrafi przyciagnac do kompa skutecznie. Co prawda jego kontynuacja Deuteros jest bardziej rozbudowana, ale jednoczesnie trudniejsza. Tez mozna sie zaciac jak w Reunion'ie :)) Jezeli szybko czegos nie zrobimy. Ale szczerze polecam obie czesci.
[#686] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@Amiga4ever, post #685

Reunion jest spoko. Millenium nie grałem , a Deuteros jakoś mnie nie wciągnął. Być może dlatego bo nie grałem w Millenium ;P

Przy porządkach znalazłem dyskietki z grą Fields of Glory - trzeba będzie sobie przypomnieć to i owo ;P
[#687] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@(V)(I)mothe(P), post #686

Superfrog, cyrk i zamek. PP Hammer, kilka poziomów. Z dyskietek oczywiście.
[#688] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@(V)(I)mothe(P), post #686

VIP nie moglem sie powstrzymac... wlasnie leci na sluchawach w pracy 50 % stereo orginalny MOD niestety nie odgrywa go piekna paula .. POLECAM do PRACY muze z reuniona :) main1 i main2 to jedne z lepszych modułow muzycznych pod wzgledem technicznym/klimatycznym na A500

Ostatnia aktualizacja: 27.02.2012 16:48:52 przez HOŁDYS
[#689] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@parallax, post #1

Prawie cały dzień dzisiaj spędziłem przy Rick Dangerous, ktoś to jeszcze pamięta ??
Cudowny "makeover" Indiana Jones na Amigę i C64
Polecam
[#690] Re: W jaką amigową grę grałeś/aś wczoraj?

@macsad, post #689

Rick to tylko na C64 :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem