Wątek zamknięty
[#31] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Andrzej Drops, post #29

Nie odmawiam magii tym tytulom, ale pokazując 2 klatki więcej w swoim porównaniu nie udowadniasz niczego.

No i niczego nie chcę udowadniać. Pokazałem tylko że nowy slave jest szybszy i że można go używać nie tylko na 060, ale także na 040 i założę się ze na mniejszym oknie, gra będzie dobrze działała także na 030. To wszystko.

Ja sam sceptycznie podchodzę czasami do newsów o lepszych i szybszych portach. Tego "patcha" wyprobowałem i się nie zawiodłem. Z radości zrobiłem wideo i być może dzięki temu slave wzbudził większe zainteresowanie. :)

PS. Peceta z WinUAE na którym śmiga TKG też mam, ale co z tego? ;)
[#32] Re: TKG przyspieszył, wideo

@HOŁDYS, post #30

Na A500 mialem kiedyś Za żelazną bramą i Project Battlefield - obie polskie i obie dzialaly przyzwoicie. Cytadelę odpalilem pod emulacją Cd32 i dziala plynnie na pelnym ekranie z max detali.
Nie ma dziś już "pecetowców" - ten termin zaniknąl kiedy zbankrutowala ostatnia konkurencja dla PC. A że przyroda nie lubi próżni to i w PC pojawily się wojenki: 3dfx vs Nvidia, intel vs amd, ati vs nvidia itd.
Dziś już nie ma "pecetowców" - są użytkownicy komputerów.

Uruchamianie najnowszych produkcji na 386 jest niemożliwe.
A w Amigach to jest tak: sporo ludzi sobie tu dopalilo Amigi, ale tylko do pewnego stopnia. Ortodoksi nie chcą szybszych procków jak PPC, tylko z uporem maniaka twierdzą, że motora 68xxx rulez. Glupie i dziecinne.
Szkoda tylko, że najszybszą 060 można porównać co najwyżej do pentium 90

Użytkownik PC nie bronil się przed postępem, tylko podporządkowal się mu. Nie to co niektórzy fanatyczni ortodoksyjni użytkownicy męczący motorolę, która już dawno zaslużyla na emeryturę.
[#33] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Andrzej Drops, post #32

Użytkownik PC nie bronil się przed postępem, tylko podporządkowal się mu. Nie to co niektórzy fanatyczni ortodoksyjni użytkownicy męczący motorolę, która już dawno zaslużyla na emeryturę.

To co Ty tutaj robisz?
Założyłeś konto żeby zaśmiecać forum swoim widzimisię?
[#34] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Andrzej Drops, post #32

To już chyba offtop, przyspieszyło i to widać. Po co więcej mówić.
Jak Tobie się nie podoba to nie używaj. Poza tym to forum o Amigach a nie PC.
Każdy użytkownik tego forum wie o tym że Motorola 680xx jest wolniejsza od 10 letniego PC. Nie wiem po co komu tego typu wywody.

[#35] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Andrzej Drops, post #32

Dziękujemy ci za uświadomienie, O Wielki, Oświecony!
Idź czym prędzej, słyszałem że na forum starych samochodów ktoś napisał że Fiata 126p do życia przywołał, zaprawdę, trzeba go oświecić i wskazać mu jedynie słuszną drogę!

[#36] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Andrzej Drops, post #32

To gdzie masz ten i7 z 6 rdzeniami? i gfx z 2GB ram? Dalej taki postepowy jesteś?

[#37] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Andrzej Drozd, post #1

Zajebioszka !! Roznice przedkosci widac od pierwszej secundy i to DUZĄ ! Tez mam Apollo 1240/40 przejde gierke kolejny raz teraz :D Dla mnie TKG jest lepszy od dooma i quaka , pewnie dlatego ze w tych powyzszych nie straszy nic ,ot zwykle strzelanki bez polotu ,chociaz strzela sie w nich calkiem milo zeby nie bylo

[#38] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Hellena, post #37

Fakt widać różnicę,jeśli ktoś lubi FPSy to zauważy to od razu :)
[#39] Re: TKG przyspieszył, wideo

@esial, post #36

Takiego nie mam, bo nie potrzebuję. Wystarcza mi procesor Dual Core - do wszystkiego. Łącznie z emulacją Amigi z prockiem 060
[#40] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Vadeous, post #38

Dziwną masz percepcję, bo pokazalem ten film kilku znajomym i NIKT nie zauważyl różnicy !
[#41] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Andrzej Drops, post #32

haha, międzyportalowej wojenki podjazdowej ciąg dalszy. Dajcie se spokój ludzie...
[#42] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Andrzej Drops, post #40

Macie ze znajomymi ciekawe hobby ale kogo to obchodzi? Kup se w końcu te Amige XYZ152000 i używaj a nie pieprz po forach durnoty.
[#43] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Andrzej Drops, post #29

Chyba coś Ci się pomieszało!!
AB3D śmiga na A1200 (020) + FAST !!!
A na emulatorze to mogło jedynie gorzej wyglądać- PAL RULEZ!
[#44] Re: TKG przyspieszył, wideo

@BULI, post #43

Smiga ale bez podsufitki i reszty tapicerki :P ale grac sie da ,nie powiem :>

[#45] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Andrzej Drozd, post #1

Różnica jest widoczna (pewnie kilka klatek), ale mowa tu o wersji pod WHDload.
Czy gra z poprawionym slavem jest szybsza od wersji oryginalnej (No WHDLoad) ?
[#46] Re: TKG przyspieszył, wideo

@grg, post #42

Pokazalem film osobom, które nie mają nic wspólnego z Amigą, aby obiektywnie ocenili, czy widać tę różnicę czy nie. Wygląda na to, że osoby postronne i niezależne nie widzą żadnej różnicy w prędkości, natomiast Ci którzy chcą zobaczyć tę różnicę to widzą...
Może na żywo to inaczej wygląda, ale w na filmie praktycznie różnicy nie ma
ot co
[#47] Re: TKG przyspieszył, wideo

@stachu100, post #33

Zalożylem konto, aby dyskutować i wymieniać się informacjami. Przeżyć kulturowo spolecznościowy orgazm, wynikający z glębi tych dyskusji.
[#48] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Hellena, post #44

Eeeee z sufitem, z podłogą i teksturami! Wiem bo grałem niedawno! Chyba, że robotę robi "nikomu nie potrzebne" FPU, które mam na pokładzie?
[#49] Re: TKG przyspieszył, wideo

@sand, post #34

Forum o Amigach i... Apple. Zapomnialeś ?
A PC to be ?
[#50] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Shoonay, post #35

Nie interesują mnie fora o starych samochodach, nie ciągnij offtopa
[#51] Re: TKG przyspieszył, wideo

@BULI, post #43

Kiedyś gralem no golej A1200 bez fastu. Wersja 2MB ledwo chodzila.
[#52] Re: TKG przyspieszył, wideo

@grg, post #41

nie wiem o czym mówisz
[#53] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Andrzej Drops, post #46

I co chcesz udowodnić tym offtopem? Że Ty i Twoi koledzy jesteście lamerami? No jesteście, trudno. Będziesz 100 razy pisał, że nie widzicie różnicy? Kurde, co ja z lamerem będę się kłócił...
[#54] Re: TKG przyspieszył, wideo

@BULI, post #48

Chyba ze piszesz o czesci pierwszej to sie zgodze ze smiga z sufitem i podloga , no chyba ze II ale w pudelku od zapalek :P

[#55] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Hellena, post #54

Tak, piszę o części pierwszej AD3D w nawiązaniu do posta nr 29 :D

I po dyskusji :)

Ostatnia modyfikacja: 23.02.2011 14:08:50
[#56] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Andrzej Drops, post #40

pokazalem ten film kilku znajomym i NIKT nie zauważyl różnicy !

Wyimaginowani którzy istnieją tylko w Twojej głowie się nie liczą.

Tutaj jakoś większość widzi różnicę, może własnie dlatego że MAJĄ DO CZYNIENIA z tego typu grami? Pomyślałeś o tym z tej strony? ;)

Czy to się jednak obawia tym że jeśli ktoś kto w życiu amigi nie miał, w życiu w tę grę nie grał od razu wie lepiej bo tak i już?
Czy jeśli pokażesz coś Zenkowi spod budki z piwem i on nie zobaczy różnicy też uznasz jego opinię za bardziej fachową?
Pozostaje tylko współczuć...

Ostatnia modyfikacja: 23.02.2011 14:17:47
[#57] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Andrzej Drops, post #32

Panie Drops pan nie pisze bzdur. Ja rozumiem, ze ktos jest fanem PPC. Ale bierz przyklad z Krashana, a nie z fanatykow.

Pecetowcy sa - jaka ostatnia konkurencja dla nich upadla?! Proponuje bardzo zaawansowane badania - czyli wycieczke do szkoly i pytanie czy wolisz konsole czy peceta.

Powiedz to ZUSowi i osobom uzywajacym tam 386 . Oczywiscie w przypadku Ami to jest zabawa, ale pewnie nie uwierzysz, ze niektorzy odczuwaja przyjemnosc z uzywania maszynek nawet 6502.

Zreszta co twoj post robi w tym temacie? To jest najlepszy przyklad, ze optymalizowac mozna dlugo, a moze nawet w nieskonczonosc? Sztuka jest zwiekszyc predkosc alien breeda by lepiej chodzil na procesorze sporo wolniejszym... Dlatego wiekszosci to sie podoba...
[#58] Re: TKG przyspieszył, wideo

@grg, post #42

nie karm trolla bo sie spocisz

[#59] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Shoonay, post #56

ja w życiu nie grałem w tę grę dłużej niż paręnaście minut i w sensie rozrywkowym mało mnie interesuje ale fajnie jest gdy ktoś (Psygore) pokazuje, że było jeszcze pole do optymalizacji ówczesnych procedurek 3D/C2P. Swoją drogą, wspomniana przez Slayera w innym wątku Skarla w demku "When We Ride On Our Enemies" była chyba najdoskonalszą realizacją tego typu. Ale trudno jest oczywiście to porównywać z grą jako taką.

ps: ach, to zdaje się nie psygore tylko implementacja http://aminet.net/package/game/patch/TKGTurboPatch do WHDL

Ostatnia modyfikacja: 23.02.2011 14:59:56
[#60] Re: TKG przyspieszył, wideo

@ruberum_ignis, post #57

Pokaż mi ZUS gdzie używają 386.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem