Wątek zamknięty
[#61] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Shoonay, post #56

Umiesz czytać ze zrozumieniem czy trzeba ci przeliterować ?
[#62] Re: TKG przyspieszył, wideo

@ruberum_ignis, post #57

Ostatnia komputerowa konkurencja
[#63] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Andrzej Drops, post #26

Trochę tych gier przeszedlem, więc widzę różnicę czy gra ja mniej lub bardziej plynna

Dziwne, ja (i nie tylko) roznice widze ewidentna. Nie chodzi o to, ze jest megaplynnie, a o to, ze jest roznica pomiedzy pierwszym filmem a drugim.

Albo ktos ma urojenie i widzi cos czego nie ma, albo ktos po prostu niedowidzi. Co jest bardziej prawdopodobne? :>

A moze masz kiepskie odswiezanie w monitorze

[#64] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Duracel, post #63

Albo łącze internetowe

[#65] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Duracel, post #63

Hej! ja też widzę różnicę i uwielbiam TKG.Znowu te porównania do PC fuj!Tam są 3D MARKI i inne cuda do testów,trudno się dziwić jeśli ktoś karmi oczy 200fps i więcej na jakimś hiper mega GE FORCE 2225636985 ultra mega dupa.

[#66] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Duracel, post #63

Niestety, niektórzy widzą obrazki 3D (stereogramy) a inni ich nie spostrzegą.

Mam kilku znajomych, którzy niestety nie byli na filmie 3D - bo porostu tego nie widzą, i to nie przez ich widzimisię tylko mają to zablokowane w mózgu.
Nic na to nie poradzą, a i tak im to nie przeszkadza w życiu.

Tu jest ten sam przykład, lub idzie się w zaparte. Jeśli nigdy nie miało się dopałki do Amigi i jechało się na 020 to nie dziwie się temu. Ale fakt, żeby coś wiedzieć lub potwierdzić powyższe fakty, to trzeba to samemu zobaczyć, ale bez odpowiedniego sprzętu nie da rady.

Nie biorę tu pod uwagę emulatora bo to nie jest to samo.

Ostatnia modyfikacja: 23.02.2011 15:14:44
[#67] Re: TKG przyspieszył, wideo

@parallax, post #64

Okuliste :>
[#68] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Andrzej Drops, post #26

Ja też grałem w różne gry (fpp) i to na rożnym sprzęcie (prócz konsol - których nie mam) i jakoś nie mam problemu z spostrzeżeniem różnic na tym filmie.

Ostatnia modyfikacja: 23.02.2011 15:17:36
[#69] Re: TKG przyspieszył, wideo

@grg, post #59

...
demku "When We Ride On Our Enemies
" bardzo mi się podobają te korytarze na statku ;P , szkoda jednak że to nie gra a demo :(

[#70] Re: TKG przyspieszył, wideo

@(V)(I)mothe(P), post #66

Nie rozumiem tej niechęci do emulacji. Przecież emulacja to same zalety. Dzięki niej, wiele starych maszyn nie zostalo zapomnianych, a co więcej niektóre z nich przeżywają swoją drugą mlodość (c-64, male atari).
Emulacja jest szybka, dokladna i bardzo wygodna.
Nie rozumiem określenia, że " na emulatorze to nie to samo". Jak to nie to samo ? Przecież uruchamiam tę sama grę ! Przykladowo AB3DII, dopiero na emulatorze rozwija skrzydla. Szybko się wczytuje i dziala plynnie. Różnica jest kolosalna. O wiele większa niż te 2 klatki z filmu Drozda.
[#71] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Grisza, post #65

Fuj ! Voodoo3, Sb128 bleee !!! PixelView Tv Pro - wszystko z PC ! FUJ !!!
[#72] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Andrzej Drops, post #60

A co to ma do rzeczy w tym wątku ?

Rozglądaj się wokół siebie, a zobaczysz że tak naprawdę nie potrzeba wynalazków C2Q czy jak ich tam, aby funkcjonować.

Wystarczy Amiga z dopałką i Alien Breed ma moc, a że o te 4 czy 6 klatek więcej - to tylko cieszy i to bardzo.

[#73] Re: TKG przyspieszył, wideo

@(V)(I)mothe(P), post #72

Oczywiście nic, bo to bzdura. Żaden Zus nie używa 386. Dyskietki owszem, ale nie 386.

Twierdzisz, że w PC nie ma klimatu ?

Każda platforma ma swoje kultowe tytuly, nie odmawiam im magii i mam do wielu wielki sentyment. Jednakże podniecanie się 2 klatkami więcej jest dość...intrygujące.
[#74] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Andrzej Drops, post #70

No widzisz - ja Ci tego nie odbieram.

Emulacja ma to do tego - że można uruchomić gry i grać w nie i nic więcej. Fakt chodzą szybko i dobrze.

Używasz to co chcesz i jak chcesz i tez Ci tego nikt nie odbierze.

Jest tylko jedno ale, nie uświadczysz tego nigdy na emulatorze, to co na Amidze.

Nie chce się kłócić co jest dobre a co złe, jeszcze raz wspomnę to co napisałem wcześniej - używasz i grasz na tym co Ci odpowiada i to szanuje.

Tyle z mojej strony.

Pozdrawiam

Ostatnia modyfikacja: 23.02.2011 15:33:20

Ostatnia modyfikacja: 23.02.2011 15:34:04
[#75] Re: TKG przyspieszył, wideo

@(V)(I)mothe(P), post #69

Niektórzy wolą patrzeć
[#76] Re: TKG przyspieszył, wideo

@grg, post #75

Ostrzegam wszystkich. Polecą bany za OT.

[#77] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Andrzej Drops, post #71

Kolejny zawiedziony użytkownik Amigi przyszedł się wyżalić?Jasne,że fuj bo w Ami te rzeczy przechodzą metamorfozę mistrzu już nie masz się czego przyczepić?

[#78] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Andrzej Drops, post #60

Byś się zdziwił U mnie w mieście w ZUS-ie jest jedno stanowisko z IBM PS/1 na 386 właśnie.
[#79] Re: TKG przyspieszył, wideo

@adam_mierzwa, post #78

Mailman ostrzegał pół godziny temu. Ban na 48h

[#80] Re: TKG przyspieszył, wideo

@BULI, post #45

Własnie, mnie też to ciekawi, jaka jest różnica bez whdl? czy w slave są patche optymizujące grę?

[#81] Re: TKG przyspieszył, wideo

@esial, post #80

[#82] Re: TKG przyspieszył, wideo

@esial, post #27

Spróbuj uruchomić sobie TKG pod aOS4, to dopiero zabawa

Czy pod MOSem ABTKG2 działa i jak szybko?

Zaznaczam, że piszę na temat ABTKG2, żaden offtop

Ostatnia modyfikacja: 23.02.2011 16:55:24
[#83] Re: TKG przyspieszył, wideo

@pinior, post #82

@Andrzej Drops ,niechęć do emulacji starych maszyn,wiesz gdy uruchamiasz Amigę,Atari czy C64 to wiesz na czym stoisz ;) Hm sam emuluję Amigę z OS 3.9 np: po to by zagrać w Evil's Doom ,jednak,,,To NIE TO SAMO :))) To trzeba poczuć! Wypasiona Amiga przy biurku jak w latach 90,a obok kilka oryginalnych gier! Wiesz Emulacja jest dobra ale tylko do gier..niestety
[#84] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Andrzej Drozd, post #1

Zrobiłeś błąd z tym filmikiem, trzeba było połączyć dwa obrazy odgrywane obok siebie, różnica nie jest duża ale zauważalna, tylko niektórzy mają za słabą pamięć by porównać dwa filmiki odgrywane jeden po drugim. Czym to nagrywałeś, bo przejścia między klatkami są rozmazane, co utrudnia wychwycenie różnicy.

[#85] Re: TKG przyspieszył, wideo

@Vadeous, post #83

A jednak nie brakuje odważnych... Za ciągnięcie offtopa ban do końca tygodnia.

[#86] Re: TKG przyspieszył, wideo

@recedent, post #85

Hello....

Na flmiku widać poprawę wydajności. Co do tego nie ma wątpliowści.

Ja mam jednak pytanie.....

Czy z grami nie powinno być tak , że wkładasz i grasz a nie studiujesz przez 20 lat fora i księgozbiory informatyczne by grę uruchomić i by działała tak jak powinna ?

Czy robienie gier na sprzęty, które posiada mniej niż 1% /Ab3d 2 KG/ graczy ma sens ?

Fajnie , że przyspieszyło.....................
Niefajnie , że jedynie oldtimerzy to docenią, bo gdy grę wydano nikomu nie działała tak by można było w to grać.....

Sory granie na 1/4 ekranu w 10 fps to nie granie. Masochizm na pewno. Głupota ????

Pozdrawiam

Ostatnia modyfikacja: 23.02.2011 19:30:44
[#87] Re: TKG przyspieszył, wideo

@michalmarek77, post #86

Głupota to nie jest, całe amigowanie jest oparte tylko i wyłącznie na pozytywnych emocjach związanych z tym komputerem, gdyby każdy był surowym realistą, to ślad po amidze by zaginął już ponad 10 lat temu, a jednak człowiek lubi wracać do czegoś pozytywnego, a w czasach kiedy klony IBM zaczęły dominować rynek 3D, nam pozostało jedynie cieszyć się z tego co mamy. Wspomnienia z dawnych czasów wyryły się w umysłach amigowców jak w marmurowej płycie i kazdy, kto wraca do amigi z powodu pozytywnych wspomnień, będzie też wracał tez do gier, a że człowiek grając w takie retro gierki cofa się na chwilę w czasie ,to nic dziwnego, że czuje się jak za dawnych czasów, gdzie takie przyśpieszenie gry o 5 klatek samo rysowało na twarzy uśmiech od ucha do ucha. Więc głupota to nie jest, tylko stare dobre czasy.

[#88] Re: TKG przyspieszył, wideo

@rafgc, post #87

hmn.....

Pamiętam jak gry na amidze /jako jedyne w tamtych czasach / chodziły w "ramce" - czyli 50kl/s - 50hz w PAL bądź 60 kl/s w NTSC (Dyna Blaster , B.C. Kid - remake Bonk'a z PC Engine -boska gra, to 60 hz)

To całe szoł z 3d spowodowało, że nagle zamiast 50 fps zrobiło się 5............

Amiga do 3d się nie nadawała. JAKOŚ (znaczy bardzo bardzo kiepsko) nadawała się amiga z milionem rozszerzeń, setupów, pierdół - czy to miało sens ? Tak, JEDYNIE gdy nie posiadało się PC.

Amiga to królowa 2D. Królowa 2D /btw. pamiętacie Ambermoon i engin zrobiony przez mistrzów z Thalion ? Mistrzowie 3d na Ami, 2D zresztą też - Lionheart to pokazał/ Znacie takie NEO-GEO, do dziś w salonach ma praktycznie najlepsze gry 2D, a wnętrze bardzo przypomina amigę. Konsola z 1990 roku!!!!!!!!! Jakoś nikt nie bawił się na niej w nędzne 3d - gry na NG wydobywały najlepsze z 2D.

I tak powinno być z Amigą.................

To oczywiście moje zdanie, które pewnie nikomu się tu nie spodoba :)

btw: sprawdźcie linka - oto co potrafi pierwsza maszyna Jay'a :

http://www.atarionline.pl/v01/index.php?subaction=showfull&id=1293272966&archive=&start_from=0&ucat=1&ct=nowinki

Miłego wiczora życzę !

Ostatnia modyfikacja: 23.02.2011 20:20:10
[#89] Re: TKG przyspieszył, wideo

@michalmarek77, post #86

Sory granie na 1/4 ekranu w 10 fps to nie granie.

Jak to nie granie ? Może obieranie ziemniaków ?. .

[#90] Re: TKG przyspieszył, wideo

@michalmarek77, post #86

Głupota? Szokujące podejście...

Gość, który się wysilił zrobić modyfikację zrobił to hobbystycznie, nie bierze z tego żadnych pieniędzy, a zainteresowani to hobbyści, którzy przy tej okazji mają pretekst aby odświeżyć sobie grę, w którą grali przed laty.

Czy na tym portalu rozkrajanie włosa na czworo to standardowa praktyka? Sory, że pytam ale nie jestem nawykły.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem