@Mirq, post #30
Próbowałem różnych rzeczy do generowania grafiki w 32 kolorach (i w ograniczeniu do 4bpp na kolor). Niestety bez sukcesów. Myślę, że w miare sensowne rezultaty da się osiągnać w przy obrazkach w jednej kolorystyce
automaty redukujące ilość kolorów
Jak ktoś ma jakiś fajny workflow to chętnie zobaczę
obrazki na kompo to nie jest taki pixel art jak go gamedev widzi
@c64portal, post #31
@misha, post #32
@ZorrO, post #33
W każdym razie ja sie końca świata z powodu AI nie spodziewam
@c64portal, post #34
@c64portal, post #34
Jeśli ktoś myśli że narzędzia AI zrobią coś w 100% albo nawet w 90% za nich to się mylą. AI to narzędzie.
aby używać AI trzeba się znać na robocie żeby wiedzieć o co go poprosić - tak wiem powtarzam się ;)
@Mirq, post #30
Jak ktoś ma jakiś fajny workflow to chętnie zobaczę.

@oldman, post #38
@oldman, post #20
przez całe lata amigowa scena uwielbiała podpierdzielać motywy z cudzych ilustracji lub po prostu przepikslowywać zdjęcia,
@Koyot1222, post #42
@misha, post #43
@Koyot1222, post #42
@Koyot1222, post #42
@karolb, post #46
@Koyot1222, post #42
W przypadku Ai, dostajesz narzędzie, które w niczym nie kształci użytkownika. Ktoś całe życie marzył aby śpiewać. Od urodzenia nie potrafił śpiewać, nie miał poczucia rytmu. Spełnia się. Pisze prompty do Ai, ten produkuje mu piosenki i śpiewa za niego. Niedoszły śpiewak mówi "teraz dzięki Ai jestem artystą, śpiewakiem!".
@misha, post #43
Autor szkicu ewidentnie inaczej wyobrażał sobie to, co rysował - gałka oczna, puste oczodoły, organiczny żel gałki ocznej , w którym zagłębiają się palce. Refrakcja powoduje brak ich ciagłości, powodują przesunięcia, załamania zwielokrotniają ich ilość. Obrazek jest surrealistyczny, więc artysta wzmocnił efekt refrakcji, zwielokrotnił liczbę palców, a liczba palców przestała być już dosłowna.
@michal_zukowski, post #45
Jeśli w przyszłości bez żadnego wysiłku finansowego i artystycznego (poza przelaniem na prompta swoich wyobrażeń) dostanie się oczekiwany produkt nie odbiegający jakościowo od produktów/utworów od artystów, to artysci staną sie tym czym jest obecnie AI - zaburzeniem układu.

@Koyot1222, post #50
Zbliżymy się do progu, gdzie wyspecjalizowana Ai przejmie WSZYSTKIE zawody. Powstanie nowy model ekonomii, podstawą którego będzie dochód gwarantowany.
@Koyot1222, post #42
@ZorrO, post #53
@karolb, post #54
Wtedy ludzie wyjdą na ulice i dostaną minimalne wynagrodzenie gwarantowane, aby nie umrzeć z głodu.
@bfgmatik, post #55
Dochód podstawowy będzie tak wysoki, że każdy będzie mógł sobie bimbać całe życie.Do tego jeszcze długo nie dojdzie. Dochód podstawowy zagwarantuje Ci tylko tyle, że nie będziesz mieszkał pod mostem i będziesz miał na tanie jedzenie, więc nie będziesz wiecznie głodny. Zadowoliłoby Cię takie życie? Bo mnie nie, i nawet gdybym dostał dochód podstawowy, na pewno bym nie zamknął firmy, a może wręcz przeciwnie, nie musząc być "dwuetatowcem" bym ją rozwijał. Albo pisał więcej softu na Amigę.
W tym momencie likwidujemy podstawową funkcję organizmów żywych jaką jest walka o przetrwanie. I przestajemy być ludźmi.Sprowadziłeś w ten sposób ludzi do zwierząt, podczas gdy cały postęp cywilizacyjny dąży do wyższych wartości i nie kierowania się prymitywnymi instynktami. Chyba?
@Krashan, post #57
@bfgmatik, post #58
może się okazać, że wszystko co robimy zawodowo, nie ma sensuBardzo szastasz na lewo i prawo "dużymi kwantyfikatorami". Wszystko, każdy, cokolwiek... Życie nie jest binarne, a w życiu tym nie musimy się realizować przez pracę zawodową. Ja np. swoich ambicji nie realizuję w etatowej pracy. No może, w jakimś niewielkim stopniu, ale to najczęściej w rzeczach zrobionych z własnej inicjatywy. Mimo to nie sądzę, aby za mojego życia AI była w stanie zastąpić mnie w pracy, która wymaga szerokiego zakresu kompetencji: od wiedzy teoretycznej, którą być może AI mogłaby również posiadać, do zdolności manualne i prace montażowe z fizycznym sprzętem.