kategorie: E-UAE, Inne oprogramowanie
[#121] Re: Nowa wersja Uae4arm

@tukinem, post #120

Pewnie tak, ale mi sie nie chce.
Emulacja programowa srednio mi sie podoba.
Dochodza dodatkowe "kwiatki", dzieki emulatorowi.
Dzisiaj znowu odpalilem ten emulator.
I uzylem ITD (ImageToDisk) z pakietu WHDload.
Najpierw na df0:
Komunikat bledu cos w stylu, device jest za duzy.
Pomyslalem, ze pewnie zle skonfigurowalem cos z df0.
No to mountuje RAD:
I probuje nagrac ADF do zwyklego RAD:-u.
Ten sam bezsensowny komunikat.
Oczywisty blad emulatora, pewnie WinUAE tez tak ma.
Na realnej Amidze nigdy takiego komunikatu nie mialem.
1
[#122] Re: Nowa wersja Uae4arm

@Don_Adan, post #121

Jak masz PC, to możesz potestować jak WinUAE działa. Często używam na PC z 2010 (Lenovo G560 z CPU i7 740QM) i działa to naprawdę dobrze.

Na realnej Amidze nigdy takiego komunikatu nie mialem.

Może to znak, że czas wrócić do korzeni?
[#123] Re: Nowa wersja Uae4arm

@snifferman, post #122

Raczej to znak, ze emulatory Amigi maja bledy o ktorych autorzy emulatora nie wiedza albo nie sa w stanie poprawic.
O ile jestem jeszcze w stanie jakos zrozumiec, ze wielkosc dyskietki w emulatorze to nie musi byc 901120 bajty, ze wzgledu na IPF-y, itp formaty dyskietki, choc tez to powinno byc wybieralne w emulatorze.
To absolutnie w przypadku RAD-u , ktory jest konkretnie definiowany jako 901120 bajty pamieci, to jest to blad emulatora.
1
[#124] Re: Nowa wersja Uae4arm

@Don_Adan, post #123

UAE4ARM nie jest ostatnio rozwijany. Ostatnią wersję jaką widziałem była z maja 2021. Używałem go dawno temu i było trochę niedociągnięć. To raczej emulator do odpalania gier, a nie droga do perfekcyjnej emulacji.

WinUAE działa dość dobrze i jak znalazłeś bład, to zawsze można go zgłosić autorom. Jakieś niszowe funkcje i formaty mogą zostać przeoczone.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem