kategoria: Sprzęt
[#61] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3

@Nathanel, post #59

Ja chcę wpakować zamiast oryginalnej stacji dyskietek do mojej A500 (wycinając odpowiednio obudowę).
[#62] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3

@Nathanel, post #59

Ja chcę to zamontować w A500. Tak jak na stronie Lotharka. Przyciski i wyświetlacz koło logo komputera, a w miejscu stacji HxC z wystającą kartą.
[#63] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3

@Nathanel, post #59

Witam,

Czy mogę dołączyć się do zamówienia?
[#64] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3

@Torin, post #63

Jasne, zapraszamy! Poproszę o maila z danymi jak w pierwszym poście tego wątku. Tam też są szczegóły dot. wersji i cen.
[#65] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3

@Nathanel, post #64

Dzięki. Mail poszedł :)

Pozdrawiam
T
[#66] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3

@Torin, post #65

I to mi sie podoba :) Mamy jednego bonusowego kupca gdyby któryś z kolegów się rozmyślił :D
[#67] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3

@chudson, post #66

Mam wpłaty za 8 egzemplarzy + ja dziewiąty. Brakuje wpłaty od chudsona za 2 sztuki. Napisał mi kilka dni temu, że może da radę na przełomie miesięcy, ale bardziej prawdopodobna będzie okolica 10 października. Poprosiłem go o napisanie tego samego tutaj, ale jakoś się nie kwapi chyba. W każdym razie póki co czekamy.
[#68] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3

@Nathanel, post #67

To może niech Chudson wpłaci chociaż za jeden zestaw, żeby nie opóźniać? Ale jak coś, to w sumie mogę poczekać do tego 10-go, tylko niech się kolega wypowie co do sytuacji.

Ostatnia aktualizacja: 01.10.2012 08:07:37 przez mccnex
[#69] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3

@mccnex, post #68

Panowie spokojnie nie będziemy czekać do 10, dziś robię przelew jak tylko zaksięgują się pieniążki na moim koncie. Tak więc przepraszam za to opóźnienie.
[#70] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3

@superbonio, post #69

Super, dzięki za info.
[#71] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3

@Nathanel, post #70

Sorry w poście #67 się walnąłem w nicku, napisałem "chudson" a miałem na myśli właśnie "superbonio", od chudsona kasa doszła. :) Sorry za zamieszanie, przy tylu nickach można się walnąć w poście (ale adresy itp już sprawdzam po 3 razy...)
[#72] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3

@Nathanel, post #71

Nooo bo tak czytam i sie dziwie ,że nie dość ,że tylko 1 szt zamawiałem to niby jeszcze nie zapłaciłem :D

Czekamy z niecierpliwością na sprzęt :D
[#73] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3

@Nathanel, post #71

No a ile orientacyjnie czasu zajmie lotharkowi poskładanie tego wszystkiego i wysyłka? Dobrze, że wszyscy już wpłacili :)
[#74] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3

@Jenot, post #73

Hej,

potwierdzam, dotarła ostatnia wpłata, jutro męczę Lotharka ;D Jak będę wiedział coś o terminie realizacji to dam znać.

A czasu na grzebanie w mojej Amidze jak na złość tak mało... a pomysłów tak dużo, pracy przy nich też tak dużo... W sumie dobrze że idzie zima, będzie więcej siedzenia w domu ;)

Ostatnia aktualizacja: 02.10.2012 23:46:51 przez Nathanel
[#75] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3

@Nathanel, post #74

Wysłałem maila do Lotharka.

Wysłałem też maile do każdego zainteresowanego z adresem na który mam wysłać i z wersją która była zamówiona. Sprawdźcie czy wszystko dobrze napisałem, jakby coś się nie zgadzało to prosze o szybki kontakt. Ale myślę że wszystko jest OK. :)

EDIT: Nie ma już wyświetlacza DEEP BLUE :( więc superbonio proszę o kontakt

EDIT2: Na zgłoszenie ew. błędów w zamówieniach i adresach czekam do jutra wieczór, a jak dobrze pójdzie to pod koniec przyszłego tygodnia powinniście dostać paczuszki :>

Ostatnia aktualizacja: 03.10.2012 22:09:45 przez Nathanel

Ostatnia aktualizacja: 03.10.2012 22:23:02 przez Nathanel
[#76] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3

@Nathanel, post #75

Moje potwierdzenie oraz odpowiedź została wysłana.
[#77] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3

@Nathanel, post #75

Dostałem i wszystko jest okej. To może się uda zrobić Amigę z HxC przed imprezą w Gdańsku :) Ktoś z Was będzie?
[#78] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3

@strim, post #30

Kochani przyjaciele, nie mylcie POJEC

urzadzenie z testow jest wersja B - FAKt

ale wersja o ktorek mowa to wersja prerelease -- NA INNYM CPU, INNYM Firmwarze, od 3 lat nie wspierana z racji braku "powera" - NIE DAJCIE SIE NABRAC --- NIE ZALADUJECIE NOWEGO FIRMWARA - NIE BEDZIE DZIALAC

WERSJA B - za pomoca lutownicy, 2 piw mozna byc przerobiona do REV C ( zapisy dla amigi, bufor 256kB)

to tyle..
[#79] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3

@lotharek, post #78

ale wersja o ktorek mowa to wersja prerelease

Ależ ja mówiłem tylko o wersji B, która przez Ciebie była sprzedawana, a nie wersji "prerelease". Jeśli dobrze rozumiem, to zarówno B, C i F śmigają na dokładnie tym samym firmware? Ja w rev. B mam dość nowy firmware i działa on bez problemu...

Ostatnia aktualizacja: 05.10.2012 23:41:15 przez strim
[#80] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3

@strim, post #79

A ja zadam inne pytanie w oczekiwaniu na paczkę z HxC. Czy bawił się ktoś z kabelkiem d-sub23 --- bus34 podłączanym do gniazda stacji dyskietek z tyłu amigi ? Znalazłem schemat na aminecie ,który rzekomo pozwala podpiąć jedną stację dyskietek bez zbędnej elektroniki, która jest w obudownie zewnętrznej stacji.
Zastanawia mnie też czy mając podłączoną stację oraz HxC bez problemu można kopiować gry na oldschoolowe dyskietki :)
[#81] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3

@chudson, post #80

Zapodaj linka jestem ciekaw.
Według mnie to jest nie możliwe.
[#82] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3

@chudson, post #80

Chodzi Ci o kopiowanie obrazów z HxC na zewnętrznego flopa? Czyli Df0: = DF1: Na X-Copy?

Ostatnia aktualizacja: 06.10.2012 10:38:33 przez mccnex
[#83] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3

@Dark_luke, post #81

Tak chodzi mi o kopiowanie z jednego df na drugiego.

tekst pod linkiem

Gościu pisze ,że musi działać :)
[#84] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3

@chudson, post #83

Buhhaa ta same elementy ze schematu są właśnie w elektronice do zew. stacji dyskietek.
Porównaj ze schematem z mojego Graffiti Ten sam element 74ls74 w uproszczeniu

Ostatnia aktualizacja: 06.10.2012 11:58:34 przez Dark_luke
[#85] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3

@Dark_luke, post #84

No ok ale "buahaha" bo to nie działa czy o co chodzi z tym twoim śmiechem ?
[#86] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3

@chudson, post #85

Oto chodzi że to jest ten sam interfejs co w zew. stacjach dyskietek.
A ty napisałeś że znalazłeś na schemat połączeniowy gdzie nie trzeba żadnej elektroniki.
I to mnie rozbawiło bo oba interfejsy ten z aminetu i z mojego grafiti są prawie identyczne.
[#87] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3

@chudson, post #85

Dubel.

Ostatnia aktualizacja: 06.10.2012 14:12:17 przez Dark_luke
[#88] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3

@mccnex, post #62

Nie szkoda Ci stacji dysków? A za jakiś czas będziesz chciał ją z powrotem :P
[#89] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3

@Dark_luke, post #86

No może źle sie wyraziłem pisząć ,że brak elektroniki ale jak dla mnie ten z aminetu wygląda dużo prościej i jest z opisem. Nie wymaga 4011N oraz można go zmontować na pajączka czyli odpada płytki robienie. Więc choć elektronika jest to jest znacznie uproszczona ;)
[#90] Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3

@chudson, post #89

Wystarczy płytka uniwersalna i po kłopocie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem