[#109]
Re: HxC floppy emulator - zbiorowe zamówienie - edycja 3
@Jenot,
post #108
No dobra. Mam pierwsze wieści z frontu. Urządzenie faktycznie jest niesamowicie funkcjonalne! Co do tej pory mi się udało:
- Podłączyć do Amigi 500 :)
- Wrzucić pliki AUTOBOOT I HXCSDFE
- Praca na DWA napędy, a więc w moim przypadku DF0: i DF1: (pięknie idą dema na 2 dyski)
- Start z AUTOBOOT. Odpala się zgrabne menu na ekranie Amigi, gdzie na ekranie komputera wybieramy pliczek z dyskietką i wio!
- Wybieranie przyciskami na wyświetlaczu: napędy, dyskietki. UWAGA! Długie nazwy są scrollowane na wyświetlaczu i to na tyle szybko, że nie można przeczytać. Najlepiej dawać nazwy max. na 16 znaków, wtedy się mieszczą w całości i problem znika :)
I jeszcze taka sprawa. Mianowicie, przy odpalaniu dyskietek DOS-owych pod A500 i wyłączoną blokadą zapisu na karcie SD pojawia się błąd walidacji dyskietek. Czy to normalne? Jak karta jest zabezpieczona to problem nie występuje.
Acha! Zapomniałem jeszcze wspomnieć o głośniczku i dźwięku naśladującym stację. Trochę głośne to to i zakleiłem go kawałkiem naklejki. Teraz brzmi niemal idealnie tak samo jak oryginalna stacja.
Fota prosto z mojej bazy:
---
@NATHANEL - Dzięki za ogarnięcie całej akcji!

Ostatnia aktualizacja: 12.10.2012 15:45:44 przez mccnex