@AceMan, post #30
@mccnex, post #32
@F7sus4, post #33
Zasadniczo, mozna porownac to do zdownsamplowanego MP3 pocietego w 64-kilobajtowe klocki sampli. Formalnie jest to modul, praktycznie - praprzodek wielosladu. Rowniez mozliwosci modulowania zagran na gotowych sekwencjach byly ograniczone do popchniec offsetem.
@Andrzej Drozd, post #34
Technika nie jest ważna, tylko efekt końcowy. Można ciąć sample lub można modulować instrumenty (...) Warunkiem jest to, aby muza odpaliła się na A500 z 500 kB Chip.
PS. Weźmiesz udzial?
@F7sus4, post #36
Moge wziac, czemu nie. Moduly w malych plikach to moja specjalnosc - prosze bardzo.
Zycze przyjemnosci z pocieciem tych sekwencji MP3 na A500 z 512kB.
@Andrzej Drozd, post #37
@QkiZ, post #39
@Andrzej Drozd, post #37
@AmiClassic, post #42
@Andrzej Drozd, post #44
@Azzorek, post #45
@Andrzej Drozd, post #37
Warunkiem jest odpalenie modułu na A500 z 0,5 MB Chipu. Musisz podać jakiś player który odpali się na A500 i odtworzy te xmy, ewentualnie przekonwertuj je do innego.
@mccnex, post #46
@Azzorek, post #45
2. Bez sekwencji i loopów.
@F7sus4, post #47
To nie sa prace do compo pod A500, tak wiec nie widze w tym zadnego sensu.
@Azzorek, post #49
Jeśli mamy robić sample sami to ja odpadam (nie mam po prostu na to czasu ).
@Andrzej Drozd, post #50
9. Kompozycja musi być autorska (nie robimy improwizacji innych utworów).
1. Moduł musi być w formacie MOD, MED, AHX (tą listę można rozwinąć).
8. Objętość MODa <=300kB (SPRAWA DO OMOWIENIA - gdy twórca modułu stworzy samobootującą się dyskietkę z jakimś playerem i tym samym udowodni że na gołej A500 odpali swój moduł np. 500 kB, to czemu nie?). Co o tym myślicie?
@Azzorek, post #49
@F7sus4, post #31
Czyli w 2002 roku pisales moduly posiadajac juz 8 lat doswiadczenia. To bardzo duzo. O wiele wiecej, niz czesc muzykow byla aktywna na scenie. Pytam, poniewaz Twoje prace z tamtego okresu brzmia, jakbys dopiero zaczynal z trackerem. Po 8 latach kosi sie juz pierwsze miejsca na parties, a nie szuka pierwszej grupy. Mysle, ze wiesz, do czego zmierzam.
@Andrzej Drozd, post #59