[#151] Re: Amiga i muzyka (ogólnie).

@Kilos, post #150

...pewnie ciężko będzie Wam dorównać do takiego poziomu jak w Knulla-Kuk!.mod , ale może kogoś zainspiruje... :

http://www.youtube.com/watch?v=FpfUXZ_R3EE

Prawdziwa jazda zaczyna się po 4 minucie...(!) ależ to było zajebiste, słuchanie tego na full na Protrackerze i wyłączanie kanałów, albo podmiana instrumentów...
Piękna wiosna "94 , o ile pamiętam... Prawie 20 lat...

Ostatnia aktualizacja: 23.05.2013 00:28:16 przez Motyl
[#152] Re: Amiga i muzyka (ogólnie).

@Kilos, post #145

Dzięki :)
[#153] Re: Sample IFF 8bit

@Andrzej Drozd, post #144

OK, widzę że chętnych organizatorów nie ma, to mam pewien pomysł. Na początku czerwca prześlecie mi swoje moduły, ja z nich zrobię mp3, wrzucę na myspace i podam newsa o konkursie na PPA.
Myspace będzie do odsłuchu (muzykę będzie mógł odsłuchać każdy bez Amigi), a dodatkowo przydałby się jeszcze jakiś serwer na pliki MOD. :)
Co o tym myślicie?
[#154] Re: Sample IFF 8bit

@Andrzej Drozd, post #153

pasuje, może sieknę coś lepszego, a jak się nie uda to dam to co mam :)
[#155] Re: Sample IFF 8bit

@Kilos, post #154

Spoko :) Muzę na Myspace umieszczę anonimowo. Czy umieścić ją losowo nazywając utwory 1, 2, 3...itd, czy podać tytuły?
Zastanawiam się jeszcze nad głosowaniem. Oczywiście zagłosować będą mogli tylko użytkownicy PPA których konto istnieje od wczoraj. Konta założone dzisiaj i nowsze nie będą mogły brać udziału w głosowaniu, a jeżeli wyślą głos to będzie on nieważny. Każdy użytkownik może zagłosować tylko raz i musi koniecznie podać ksywe z PPA. Głosy będzie można wysyłać na mój mejl.
Co o tym myślicie?

Dodane: Punktacja może być taka jak na liście z gier, czyli pierwszy utwór 10 pkt, drugi 9 pkt itd. Jeżeli utworów będzie np. 12, to na pierwszy będziemy głosować za 12 pkt, drugi 11, itd.

Dodane2: Twórca na własny moduł może zagłosować, ale musi go umieścić na ostatniej pozycji na liście.

Dodane3: Będzie jeszcze potrzebna komisja sprawdzająca jakość modułów, czyli aby moduł nie posiadał loopów perkusyjnych i zmiksowanej polifoni na jednym kanale.

Ostatnia aktualizacja: 26.05.2013 22:51:20 przez Andrzej Drozd
[#156] Re: Amiga i muzyka (ogólnie).

@Motyl, post #151

"...pewnie ciężko będzie Wam dorównać do takiego poziomu jak w Knulla-Kuk!.mod , ale..."

Stary, ale żeś z działa wywalił :D . Nie dołuj nas.. :P . Odsłuchałem to sobie, i przede wszystkim sample są bardzo dobre czyli coś, czego u nas będzie ciężko znaleźć bo działamy na ST-XX :) .
A tak w ogóle to MODek podobny klimatem to tych XTDowych OK .

Kurdę jeszcze dwa dni a ja w polu.... . Byłaby szansa przedłużenia do końca długiego weekendu?
Jeśli nie (a się nie wyrobię) to oddam nawet po czasie tak żeby sobie inni ocenili :) .

Pozdrawiam,

Azzorek
[#157] Re: Amiga i muzyka (ogólnie).

@Azzorek, post #156

Byłaby szansa przedłużenia do końca długiego weekendu?
Jeśli nie (a się nie wyrobię) to oddam nawet po czasie tak żeby sobie inni ocenili .

Pewnie. Nie pali się :) Dajmy sobie jeszcze dwa tygodnie czasu. :)
[#158] Re: Amiga i muzyka (ogólnie).

@Motyl, post #151

trzeba lubić to brzmienie synth-wieseł przede wszystkim, ja nie przepadałem dawniej i nie przepadam teraz, inna sprawa to skill i technika, to bez wątpienia jest na najwyższym poziomie, tracker to bardzo specyficzne środowisko w którym trzeba się odnaleźć będąc nawet bardzo dobrym muzykiem, dziś nie trzeba martwic się o pogłos, delay i to, że lepiej nie używać crash-y, bo za długo wybrzmiewają, jeśli ma się do dyspozycji polifonię 4 głosową trzeba wykazać się nie lada sprytem żeby coś zabrzmiało ładnie ;)
[#159] Re: Amiga i muzyka (ogólnie).

@Andrzej Drozd, post #157

Hehe, jestem za. Nawet sie za to jeszcze nie wzialem.
14 czerwca? :D
[#160] Re: Amiga i muzyka (ogólnie).

@F7sus4, post #159

14 czerwca?

OK. 15 czerwca wrzucę muzykę na Myspace i poproszę redakcję o newsa na PPA. :)

Ostatnia aktualizacja: 30.05.2013 00:06:31 przez Andrzej Drozd
[#161] Re: Amiga i muzyka (ogólnie).

@Andrzej Drozd, post #160

Panowie, przysyłajcie swoje moduły na andrzejdrozd @ interia.pl :)
[#162] Re: Amiga i muzyka (ogólnie).

@Andrzej Drozd, post #161

poszło, tylko nie sprzedaj do MTV :D
[#163] Re: Amiga i muzyka (ogólnie).

@Andrzej Drozd, post #161

Już zacieram rączki :D Tylu chętnych do konkursu było....
[#164] Re: Amiga i muzyka (ogólnie).

@*y, post #163

Moduly na compo konczylo sie i 15 minut przed wyjsciem na pociag na party, takze...
[#165] Re: Amiga i muzyka (ogólnie).

@Kilos, post #162

Właśnie słucham. Świetny moduł :)

Dodane: Moduły za jakiś czas wrzucę na MySpace w formie mp3 (pod nazwami np. literek i w losowej kolejności). Czy konwertować je w j-stereo czy w normalnym stereo, aby zachować pełne rozdzielenie kanałów?

Ostatnia aktualizacja: 14.06.2013 22:53:20 przez Andrzej Drozd
[#166] Re: Amiga i muzyka (ogólnie).

@Azzorek, post #1

No, Panowie, proszę o kolejne moduły. Im więcej, tym lepiej. Mam nadzieję że uzbiera się przynajmniej pięć. Wtedy konkurs będzie miał większy sens. Jeżeli nie dacie rady do 5 dni, to wystawię to co jest :) Dwa moduły to też konkurs :)

Dodane: Moduły które nie dotrą na czas, przejdą na następny konkurs :)

Ostatnia aktualizacja: 15.06.2013 00:36:06 przez Andrzej Drozd
[#167] Re: Amiga i muzyka (ogólnie).

@Andrzej Drozd, post #166

No i tak sobie myślę...Aktualnie robimy compo dla "chwały" i dla dobrej zabawy. Ale dlaczego by nie poszukać sponsora, który zafunduje dobre samplery 8bit, joysticki czy inne pomocne gadżety, itd.?
gx, czy zasponsorowałbyś drugie compo? :)
[#168] Re: Amiga i muzyka (ogólnie).

@Andrzej Drozd, post #165

Czy konwertować je w j-stereo czy w normalnym stereo, aby zachować pełne rozdzielenie kanałów?

ja to lubię jak tak w 70% się przenikają kanały, panoramą sobie ustawiam tak L -40/R 40, nie wiem jak to tam jest w j-stereo, ale podmasteruj wedle uznania na pewno będzie lepiej niż surówka ;)

jak tylko będą chętni i czas na zabawę to jestem jak najbardziej za inicjatywą ;)
czas jest kluczowy, jak bym nie miał jakichś tam zestawów sampli z zamierzchłej przeszłości i musiał wszystko obrabiać, loopować itd. to pewnie jeszcze bym robił ;)
ten moduł jeszcze klasycznie na qwerty, ale następny już widzę, że midi skonfiguruję pod UAE ;)
[#169] Re: Amiga i muzyka (ogólnie).

@Kilos, post #168

Można już posłuchać waszej twórczości, czy jeszcze nie została udostępniona szerszej publiczności?
[#170] Re: Amiga i muzyka (ogólnie).

@Radek_Cz, post #169

Andrzej Drozd zarządza, czekamy 5 dni :)

a propos odsłuchu modułów na pececie to u mnie od zawsze Winamp i Module Decoder ustawiony na Stereo Separation - 60% i włączony FIR interpolation, tak najlepiej mi wchodzi :)
[#171] Re: Amiga i muzyka (ogólnie).

@Kilos, post #170

Moduły na luzie łyka Aimp i to bez instalowania dodatkowych pluginów
[#172] Re: Amiga i muzyka (ogólnie).

@Kilos, post #170

A tak się spytam... Po tych 5 dniach ile jeszcze poczekamy?
[#173] Re: Amiga i muzyka (ogólnie).

@*y, post #172

Muzyka będzie dostępna w czwartek wieczorem, w formie mp3 i modułowej. Umieszczę ją anonimowo, a głosować będziemy w dodatkowym temacie na forum, dzięki czemu nie będzie problemu z liczeniem głosów i dublami.
Muzę umieszczę na stronie typu WIX i podam newsa na PPA.
[#174] Re: Amiga i muzyka (ogólnie).

@Andrzej Drozd, post #173

Miałem nie brać w tym udziału, bo tworze do szuflady, ale niech będzie, co tam... :)
[#175] Re: Amiga i muzyka (ogólnie).

@QkiZ, post #174

no i słusznie, bez krępacji ;)
w szufladzie to się dyskietki rozmagnesowują, sam sprawdzałem ;)
[#176] Re: Amiga i muzyka (ogólnie).

@Kilos, post #175

oszczegam, to się może nie podobać, nie wszyscy lubią hardkora ;)
BTW zastanawiam sie jakie gatunki muzyczne będą w tym konkursie

Ostatnia aktualizacja: 16.06.2013 12:03:31 przez QkiZ
[#177] Re: Amiga i muzyka (ogólnie).

@QkiZ, post #176

same najlepsze gatunki będą ;)
pierwszy modulas jaki popełniłem to był cover Visage - Fade to gray, na pożyczonej a500 gdzieś w 1989 roku... drugi to Neverending story by Limahl
[#178] Re: Amiga i muzyka (ogólnie).

@QkiZ, post #174

Dzięki za moduł :)
[#179] Re: Amiga i muzyka (ogólnie).

@Kilos, post #177

"Fade To Grey", nie Gray :)
BTW parę tygodni temu, po prawie 30 latach, ukazała się nowa płyta VISAGE :

http://www.youtube.com/watch?v=FNVS1LLCnBE

Dawaj te covery na konkurs!

Ostatnia aktualizacja: 16.06.2013 21:44:38 przez Motyl
[#180] Re: Amiga i muzyka (ogólnie).

@Azzorek, post #1

Chciałbym jeszcze zmienić pewną sprawę w "ustalonym" regulaminie. Czas utworów nie jest ograniczony do 3 min. :)
Przyjmijmy że mody nie mogą być dłuższe niż 5 min, a jak będą dłuższe, to też nie będzie wielkiego problemu. :)
Ważny jest wysiłek i to, że moduł "zagra" na gołej A500 :)

Ostatnia aktualizacja: 16.06.2013 22:13:49 przez Andrzej Drozd
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem