[#47]
Re: Konkurs screenshotów?
@Skrzyp,
post #22
Już podałem, jak. Należy dołączyć screena z tym samym blatem, z jakimś programem informującym o sprzęcie.
LOL słabo znasz WinUAE. W WinUAE jest sobie np. opcja o nazwie "Hide all UAE autoconfig boards". Do tego w zaawansowanych ustawieniach wklepujesz sobie odpowiednie rewizje dla m.in. Garego i żaden program do wyświetlania konfiguracji sprzętowej tego nie przeskoczy. Poniżej screen z WinUAE udającego A4000 (tylko z włączoną opcją maskowania UAE, bez mieszania z rewizjami - już to wystarczy, żeby oszukać programy).
Da się z grubsza zweryfikować - do kompletu zdjęcie Amigi z konkursowym blatem na monitorze.
Taaa. Położę Ami przed monitorem PC - a żeby było bardziej odskulowo, to przytaszczę i podłączę do PC monitor CRT...
Więc chciałbym, żeby wszystkie screenshoty ze sprzętów (z Amig, jak i next-genów) pochodziły z jego fizycznych instancji, a nie emulowanych. Teraz rozumiesz?
Nie, nie rozumiem. Wytłumacz mi, dlaczego AROS uruchomiony na PC z Intelem i nVidią jest lepszy (bardziej amigowy - to ten fanatyzm) od AmigaOS uruchomionego na PC z Intelem i nVidią? I dlaczego nie mogę wstawić screena ze środowiska, którego używam na co dzień, tylko muszę uruchomić maszynę wirtualną z AROSem (bo mój pc jest zbyt nowoczesny i wykręcony, żeby AROS zadziałał na nim natywnie) tylko po to, żeby zrobić screena, albo oszukiwać - bo tak naprawdę nie istnieje możliwość weryfikacji tego, czy screen powstał na klasyku, czy WinUAE. Podsumowując: AROS to klon AmigaOS 3.x na sterydach. AmigaOS 3.x uruchomiony pod WinUAE też może być nieźle rasowany. Więc dlaczego nie wrzucić go do jednego wora z AROSem AOS4 i MOS?
A tak swoją drogą to ciekawe, jak wiele AROSowiec jedzie na "fizycznych instancjach" typu Aspire a ilu jedzie na maszynach wirtualnych no i czym taka "instancja" różni się od WinUAE (oprócz producenta hosta)?
Tak, że powodzenia w dochodzeniu tego, czy screen pochodzi z "fizycznych instancji" czy to z klasyka, czy AROSa.
Ostatnia aktualizacja: 18.02.2014 19:19:42 przez APC74