[#122]
Re: Amiga - który komputer jest najlepszy?
@wali7,
post #118
@ wali7
aha, bo na naszych krakowskich imprezach o niczym takim Szaman and Co nie wspominali, więc gdyby to mieli, to na pewno by się pochwalili.
Na pewno mają, bo sam widziałem i nawet macałem :) Nie o wszystkim da się powiedzieć na takim spotkaniu. Na GGUA często Szamanowi brakowało czasu żeby wszystkie nowości przedstawić choćby skrótowo.
ale nie wiem, czy umieszczanie czegokolwiek poza konfiguracją i bootstrapem we flashu ma sens,
nie wiem co to jest bootstrap. coś z linuxem mi się kojarzy. Amig_OS mówił mi, że ten flash ma być docelowo łatwy do podmieniania z poziomu systemu. Będzie można składać z tego co jest w katalogu Kickstart swój własny Kickstart jak z klocków i ładować do kostki. W ten sposób każdy będzie mógł mieć taki Kickstart jaki mu będzie najbardziej odpowiadał. Przykładowo, nie chcesz mieć jakiejś biblioteki we flashu to ją masz na HD.
Aha, nie wiem jak to ma być rozwiązane w finalnej wersji systemu, czy np. w Early Startup Menu będzie można wybrać sobie żeby system w ogóle nie zaglądał do tego flashu.
co innego, gdyby cały RAM był nieulotny, i można byłoby włączyć maszynę i po sekundzie kontynuować pracę przerwaną poprzedniego dnia. ale to chyba wciąż pieśń przyszłości (w komputerach osobistych, palmtopy mają to od dawna
Jasne, to byłaby piękna rzecz, ale, przynajmniej mamy RAM: i RAD:, czego ze święcą szukać na Pecetatosach (c) wali7 :) z Win.
A propos, RAD: to OS4 chyba korzysta z tych samy mechanizmów bo tego warm resetu w ciągu 0,1 s inaczej nie da się wytłumaczyć :D
Btw, robił ktoś RAD: na MOSie na Pegu? Bo jeszcze nie próbowałem.
Ostatnia modyfikacja: 07.07.06 12:20