[#55]
Re: POSZUKIWANI ELEKTRONICY, PROGRAMIŚCI, ZAPALEŃCY
@Doti_Project,
post #1
Widze, że dyskusja sić ożywiła, ale zbacza też nieco z tematu.
Wićc może tak:
Nowej Amigi nie chcć robić bo już ją zrobili.
Chć za to robić na pewno (co po wtćpnych ustaleniach ma zająć około roku) kartć turbo do A1200, która umożłiwiłaby bezprobleomową pracć w 0S4 na naszej klasycznej Amisi. Z ciekawostek dodam, że (już widze Wasze pomstowanie) rozważamy możliwość zrobienia tej karty na procku Intela. Bardzo proszć przy kazji o nie pomstowanie na zgodność 68k z Intelem. Ten problem rozwiązaliśmy i to bardzo szybko dzićki pomysłowi naszego głównego Projektanta. Za to martwi nas nieco zasilanie i chłodzenie. Druga wersja mówi nie o procku Intela a o procku innego producenta przy okazji połączonym razem z kartą graficzną (nie VIA). No zobaczymy. Mnie martwi tylko ten czas.
Z nowości to mamy już kika konkretnych osób w naszej grupie, mamy własne forum do porozumiewania sić w konkretnych sprawach i odpowiadania na konkretne pytania związane z danym projektem.
Dodam, że pracujemy nie tylko nad dodatkami do Amig, ale równiez do Atari i C 64. Do tych dwóch ostatnich (małych Atari i C64) zaczynamy od stacji dysków.
Co do dyskusji o nowych Amigach itd - zgadzam sić z tym, że jest to kolejny etap i naturalna ewolucja naszych komputerów. Ja jednak nie chcć wiązać planów z tymi nowymi Amigami bo chyba nie widze dla nich miejsca na rynku, szczególnie biorąc pod uwagć ich ceny. Owszem bćdą chćtni na nie, ale ja sam osobiście kochając Amige wolałbym kupić drugiego iMaca niz wydać prawie tyle samo na Amige One. Poza tym co mielibyśmy robić do kompów, które już w sobie wszystko mają zamontowane seryjnie.
Uważam, ze nie ma sić co sprzeczać i dyskutować nad wyższością Świąt Bozego Narodzenia nad Wielkanocą (każdy wie, ze Wielkanoc jest ważniejsza) a za to czas ten można poświćcić na pomyślenie nad tym co by było warto zrobić do naszych Amig. Tacy Atarowcy np mają sporo pomysłów na to co jest im potrzebne, po środowisku Amigi natomiast stwierdzić mogć, że kompy te są tak świetne i bogato wyposażone, ze nic im nie potrzeba. No coż, moja A 1200 potrebuje dużo.
Pozdrawiam