@baderman,
post #506
Hmm... może napisze to wyraźnie żeby nie było żadnych nieporozumień.
Flype napisał tego "fira" dla własnej przyjemności i nauki programowania. Nie jest on jakimś demokoderem z niesłychaną znajomością 68k , ale kodować potrafi. Ten efekt ognia był jego chyba pierwszym "demoscenowym wybrykiem" w życiu.
Kod nigdy nie był pomyślany jako jakikolwiek benchmark, za to miał działać jak najszybciej na Vampirce. A uruchamiany był na innych konfiguracjach z czystej ciekawości. Ja osobiście wiedziałem na przykład że będzie wolno działał na PPC ale że aż tak wolno to mnie trochę zaskoczyło ( co prawda w 640x480 ale 6 FPS to przesada, myślałem że po PCI jednak będzie trochę szybciej).
A niektórzy się tu zachowują jakby cały Apollo Team zawali pół internetu jednym wielkim "Partzcie PPC ma tylkoo 6 FPS! Haha 6 FPS... 6...." podczas gdy coś takiego po prostu nie miało miejsca ! I gdybym ja (tylko tutaj) nie wspomniał że to tak chodzi na innych konfigach to by pewnie nie było "świętego oburzenia".
A jeżeli już ktoś chce porównywać jak taki efekt może chodzić na innym 68k/PPC to wystarczy mała modyfikacja kodu flypa i już będzie DUŻO lepiej i bardziej miarodajnie do porównania. Zapraszam więc do porównywania waszego kodu - kto wie pewnie Kiero może pobić flypa na Vampirce

Zresztą Sordan (i nie tylko) ma Vampirkę więc możecie przykłady uruchamiać u niego jeśli nie chcecie robić tego przez jakichkolwiek "pośredników".