@juen, post #89
mowie z perspektywy osoby, ktora moze o tym nie wiedziec. postanowi wrocic do amigowania, kupi a500 i nawet nie bedzie myslala o dysku i przez brak informacji da sie naciagnac na 3.1.4. dokupi sobie goteka i zacznie wertowac tosec'a adfy gdzie jest ich ponad 40tys.
obstawiam, ze z 10tys dyskietek sie nie odpali, bo brakuje plikow.
taka osoba nic sobie nie podlinkuje, nie poratuje sie cli ani nic sobie nie doda do dyskietki na ktorej nie ma juz miejsca :)
@juen, post #92
@abcdef, post #93
@Daclaw, post #95
@Daclaw, post #104
@Daclaw, post #76
Dla mnie problemem jest zmieniony Kickstart. Jednak 3.1 był znany, opanowany i uniwersalny. Jestem przyzwyczajony, że w razie problemów mogę odpalić Amigę z jakiejkolwiek dyskietki, albo odzyskać jakikolwiek mój backup. W tych nowych już tak prosto nie jest.
podziwiam ten optymizm i pewność racji :P
@QkiZ, post #106
@juen, post #107
@QkiZ, post #108
@Daclaw, post #109
Dokładnie, mgr wróżko, tak właśnie jest.
Czegoś o mojej orientacji politycznej albo preferencjach seksualnych też się dowiem przy okazji? Zwykle się dowiaduję od tego rodzaju "erudytów".
hmmm pisałem same konkrety. łącznie z przykładami braku kompatybilności
@QkiZ, post #111
@QkiZ, post #111
@pong777, post #113
@juen, post #112
to chyba jednak nie czytałeś moich postów, zwłaszcza że nic nie wspominałem o fakcie, że nie jest od Commodore. weź swoją uwagę, która dałeś Daclawowi do siebie i czytaj ze zrozumieniem.
ani nie narzekam ani się nie przyczepiam. zwracam uwagę i nikogo nie obrażam i nie wywołuje kłótni. nie rozumiem po co te ataki.
Chodzi o to, że możliwych motywacji i scenariuszy powrotu do amigowania po latach może być prawie tyle samo, co powracających. Ja wracam do PPC, maksymalnie wykręconego przez Stacha, a w SuperFroga nigdy nie grałem i nie zamierzam.
Natomiast takie "Ballady o Januszach" to poziom tanich trolli z powiatowych portali.
@recedent, post #100
Wypadł z ciężarówki.
@QkiZ, post #119