kategorie: A4000, CD32, Prometeusz, Sprzęt
[#541] Re: Materiały wideo związane z Amigą na moim wideo blogu [nowy80Retro]

@nowy80, post #540

Zapraszam do obejrzenia drugiej części materiału odnośnie obudowy Checkmate A1500+ dla mojej Amigi 500 plus. Tym razem dodałem m.in. Subway 2021 (ANAIIS USB stack), Scandoubler czy buforowany port zegara.

1
[#542] Re: Materiały wideo związane z Amigą na moim wideo blogu [nowy80Retro]

@nowy80, post #541

Zapraszam do obejrzenia skrótowego materiału odnośnie instalacji Blizzard 1260 z modułem SCSI KIT MKIV w Amidze 1200. SCSI KIT MKIV został oczyszczony z kleju cyjano-akrylowwego oraz tektury. Została zainstalowana nowa taśma insolacyjna. Do zestawu podłączyłem emulator SCSI, 256MB Fast oraz oscylator 60MHz. Zestaw pracuje stabilnie. Czekam na dostawę oscylatorów kwarcowych 62,5MHz oraz 64MHz. Będę testował stabilność zestawu.

2
[#543] Re: Materiały wideo związane z Amigą na moim wideo blogu [nowy80Retro]

@nowy80, post #542

max przy scsi to 66
[#544] Re: Materiały wideo związane z Amigą na moim wideo blogu [nowy80Retro]

@Dorian3d, post #543

max przy scsi to 66

Słyszałem, że różnie to bywa i zależy od użytych komponentów w konkretnych sztukach. Zamówiłem kwarce 62,5 oraz 64 MHz. Testy będą poszerzone również na CyberStorm MKII z modułem SCSI w A4000. Wlutowałem kilka dni temu w CS MKII podstawkę pod oscylator i zweryfikuje również w tym zestawie. Spodziewam się bardzo zbliżonych wyników w obu zestawach szeroki uśmiech
[#545] Re: Materiały wideo związane z Amigą na moim wideo blogu [nowy80Retro]

@nowy80, post #524

Może by tak nowe video o wersji 1.6.1 ? Bo te nie oddaje faktycznego stanu portu.
1
[#546] Re: Materiały wideo związane z Amigą na moim wideo blogu [nowy80Retro]

@Artur Jarosik, post #545

Może by tak nowe video o wersji 1.6.1 ? Bo te nie oddaje faktycznego stanu portu.

Rozumiem że stwierdzenie dotyczy portu Red Alert. Pobrałem kilka godzin po wydaniu wersję 1.6 i działa sprawniej od wcześniejszej wersji 1.5. Chętnie zrobię dodatkowy materiał jak będzie jeszcze dostępna zapowiadana wersja AGA. Chyba, że komuś udało się skutecznie obniżyć rozdzielczość dla wersji RTG. Wtedy chętnie porównam ten port jak działa w różnych rozdzielczościach. Port posiada plik redalert.ini w którym określone jest m.in. rozdzielczość rozgrywki. Niestety po zmianie rozdzielczości na 320x240 czy 320x200 gra i tak uruchamia się w wyższej rozdzielczości. Jeśli ktoś sobie z tym poradził, proszę o informację.
2
[#547] Re: Materiały wideo związane z Amigą na moim wideo blogu [nowy80Retro]

@nowy80, post #546

Ja zmieniając rozdzielczość, hi na lo. Tak samo jak u ciebie nic to nie daje..
Nawet że zmianą parametru Dos na yes.
1
[#548] Re: Materiały wideo związane z Amigą na moim wideo blogu [nowy80Retro]

@mwb113, post #547

Trzeba zmienić w redalert.ini w katalogu "user".
1
[#549] Re: Materiały wideo związane z Amigą na moim wideo blogu [nowy80Retro]

@Artur Jarosik, post #548

Sprawdzę
[#550] Re: Materiały wideo związane z Amigą na moim wideo blogu [nowy80Retro]

@Artur Jarosik, post #548

Trzeba zmienić w redalert.ini w katalogu "user".

Dzięki za informacje, rzeczywiście działa. Trzeba jeszcze zaznaczyć "DOS mode", wtedy można się przełączyć w niską rozdzielczość i zagrać na Amidze z 060/50MHz.

Podkręcam CyberStorm Mk2 z CyberSCSI Mk2 w Amidze 4000. Mój moduł SCSI pozwala na stabilną pracę z zegarem 56,667 MHz. Emulator dysku SCSI2SD 5.1 pokazuję prędkość 1,8MB/s w realnych testach osiąga inne wyniki. Po szczegóły zapraszam do przygotowanego materiału :)

2
[#551] Re: Materiały wideo związane z Amigą na moim wideo blogu [nowy80Retro]

@nowy80, post #550

Zapraszam do obejrzenia bardzo krótkiego materiału, jak powstała moja wersja nieoficjalnego wydania Dune II dla Amigi CD32. Każdy może sam przygotować swoją, bo tytuł bardzo dobry :)

3
[#552] Re: Materiały wideo związane z Amigą na moim wideo blogu [nowy80Retro]

@nowy80, post #551

Najlepsza gra na amige ! mam każdą cześć mam w box
łącznie z pc
1
[#553] Re: Materiały wideo związane z Amigą na moim wideo blogu [nowy80Retro]

@Dorian3d, post #552

[#554] Re: Materiały wideo związane z Amigą na moim wideo blogu [nowy80Retro]

@Dorian3d, post #552

Najlepsza gra na amige ! mam każdą cześć mam w box
łącznie z pc

Mam wersje pudełkowe tylko na Amigę. Uwielbiam i często wracam do tego tytułu. Czekam na przygotowywaną konwersję z PC na ECS oraz AGA. Chętnie ogram, bo nie mam poświadczenia w wersji na blaszaka :)
[#555] Re: Materiały wideo związane z Amigą na moim wideo blogu [nowy80Retro]

@nowy80, post #551

Kiedyś tak sobie muzykę robiłem. Teraz wolę kupić. W tym przypadku się nie kupi, więc gratuluję pomysłu i perfekcyjnej realizacji założonego pomysłu.
[#556] Re: Materiały wideo związane z Amigą na moim wideo blogu [nowy80Retro]

@nowy80, post #554

jest pc port aga i vga ja mam dune 2 polska wersja na amige
[#557] Re: Materiały wideo związane z Amigą na moim wideo blogu [nowy80Retro]

@koczis, post #555

Kiedyś tak sobie muzykę robiłem. Teraz wolę kupić. W tym przypadku się nie kupi, więc gratuluję pomysłu i perfekcyjnej realizacji założonego pomysłu.

Na muzykę mam trochę inny patent. Przesłuchuje w sieci, ulubione albumy kupuje na winylach. Najczęściej słuchaną muzykę zgrywam na magnetofon szpulowy. Lubię "miękki" dźwięk z taśmy tak samo jak z "czarnych" krążków. Mam całkiem przyzwoity wzmacniacz lampowy, który wykorzystuje również do słuchania muzyki z Amigi. Większość kolekcji to klasyka jazzu, ale zdarza się również muzyka z Amigi - np. ścieżka dźwiękowa z Another World na winylu :)

Dorian3d
Czy mógłbym prosić o podrzucenie linku do polskiej wersji. Nie wiedziałem, że taka wersja była dostępna na jakąkolwiek platformę.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem