@ZbyniuR, post #60
@mmarcin2741, post #61
Instalowanie z użyciem oryginalnego instalera na początku daje sporo
frajdy i dużo uczy o systemie.
Bawiłem się we wpisywanie komend z shella jak najbardziej.
Gorzej z tymi assignami, których nigdy do końca nie
rozgryzłem.
@ZbyniuR, post #57
Dlatego trochę mnie dziwi jak czytam że ktoś miał problem z instalkami. Może miał twardziela już na początku lat 90ych, gdy instalery na płytach w czasopismach jeszcze nie istniały.
@ZbyniuR, post #57
Ja sie przesiadałem z Amigi na PC w 2002 i pamiętam że jeszcze nie była dostępna wersja WHDLoad za darmo. A cena nie zachęcała
@Motyl, post #66
WHDLoad był dostępny za darmo wcześniej, czyli od samego początku (czyli chyba od 1996, pamiętam jak wdzwaniałem się z pracy na Aminet przez nr tel. 0202122 ).
*** 0.88 (24.11.1996)
- file logging implemented
- register dump improved
- dump file names changed (now PROGDIR:.whdl_#?)
- on TDREASON_DEBUG sr and pc now taken from primary/secondary result
- InstallBB added to the package
*** 0.41 (05.09.1996)
- first public release
@Motyl, post #66
WHDLoad był dostępny za darmo wcześniej, czyli od samego początku (czyli chyba od 1996, pamiętam jak wdzwaniałem się z pracy na Aminet przez nr tel. 0202122 ).
Nawet nie wiedziałem, że był jakiś okres, kiedy WHDload był płatny
@Motyl, post #66
@ZbyniuR, post #69
Myślicie że w Aminecie nadal istnieją starsze wersje programów czy pojawiające sie nowe sprawiają że stare znikają? Można by sprawdzić od kiedy jaka wersja WHDLoad była dostępna.
@Prometeusz84, post #70
@Prometeusz84, post #70
@mmarcin2741, post #71
Oprogramowanie whdload miało sporo bugów, błędów.Obejrzałem właśnie State Of The Art na wersji 0.163 i poszło idealnie, więc nie wiem o czym piszesz.
Było płatne, ale dzięki temu ktoś nad tym pracował.Było 'płatne'. Mogłeś wspomóc autora, ale nie musiałeś. Nie było żadnych ograniczeń prócz 'irytującego' okienka o którym wspomniał Prometeusz84. Pojawiło się ono w 1998 wraz z wersją 1.1 czyli dwa lata po wydaniu pierwszej wersji.
Na ironię zakrawa fakt, że whdload trzeba zainstalowaćWspinasz się na wyżyny bzdur.
z installera.
@mmarcin2741, post #75
@AmiClassic, post #78
@mmarcin2741, post #71
Na ironię zakrawa fakt, że whdload trzeba zainstalować
z installera.
Wystarczyło skopiować zawartość 4 dyskietek do katalogu
na hdd i po całej instalacji.
No ale trza było znać to polecenie, które brzmi
copy df0 itd. nie będę zdradzał tajemnic amigowego świata
Bawiłem się we wpisywanie komend z shella jak najbardziej.
@Don_Adan, post #80
Registration
Starting with WHDLoad release 18.2 a registration is neither required nor possible. Please update to the latest available WHDLoad version.
Donations
If you want, you may donate to the WHDLoad
@snifferman, post #86
Klucz można było wtedy znaleźć w necie, więc jak ktoś bardzo chiał, to mógł spiracić
@Hubez, post #88