@Mirq,
post #60
Rzeczywiście tak jest jak mówisz, że to by była reimplementacja wewnętrznego API pomiędzy biblioteką główną Warp3D a sterownikiem sprzętowym. Od strony technicznej brak DDK nie jest żadnym problemem bo ja już dużo wyciągnąłem (oczywiście w domowym zaciszu na własny użytek chyba mogę robić co mnie się podoba i nikt mnie nie będzie ścigał) na bazie samego śledzenia wywołań biblioteki Avenger przez bibliotekę główną. Można powiedzieć, że wszystko co potrzebne, jest dostępne :). Więc ktoś bieglejszy ode mnie ogarnąłby to szybko, mnie by to zajęło parę miesięcy na które zresztą nie mogę sobie pozwolić bo mam zobowiązania zawodowo/rodzinne.
Jeżeli jest tak jak mówisz w tym zapisie LEGAL to pewnie dlatego nikt tego nie ruszył wcześniej. I tutaj jedyną nadzieją jest nowy otwarty projekt (w rodzaju tego zaprezentowanego w tym wątku) i dostosowanie go do potrzeb klasycznej Amigi.
LEGAL NOTICE: Moje rozważania są czysto teoretyczne, mocno się zajarałem tematem podczas "analizy publicznie dostępnych materiałów" ale na tym się raczej skończy. Więc właściciele jakichkolwiek praw mogą spać spokojnie.