[#1] Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia
Podzielacie opinie?

[#2] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@amikoksu, post #1

Po prostu gówniany pad do gównianej pseudo amigi.
2
[#3] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@amikoksu, post #1

Swoje wady ma ale za ta cene warto. 150zl to jak za darmo a gra się dość dobrze - jak dla mnie lepiej niz joyami z epoki. Świetne uzupełnienie do the a500mini. Mógłby być lepszy ale cena bylaby pewnie 3x wyższa. Do amijoya i enjoya czy też unijoya(na którym gralem na retro vintage games) mu daleko. Ale amijoy i enjoy to manufaktura a unijoya jeszcze nie ma a i cena jego będzie zapewne duzo wyższa. Dodatkowo jest na usb I ma wszystkie przyciski potrzebne do sterowania thea500 mini (amijoy jako joy hybrydowy też ma w trybie usb te przyciski ale można go dodatkowo tez podlaczyc po db9)

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2026 13:39:15 przez marggines
1
[#4] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@marggines, post #3

gra się dość dobrze - jak dla mnie lepiej niz joyami z epoki

Czemu lepiej się gra? Co brakowało dżojstikom z epoki? Albo z było z nimi nie tak?

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2026 13:52:02 przez amikoksu
1
[#5] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@amikoksu, post #4

Wlasnie tez sie zastanawiam co bylo nie tak z joyami z epoki ?
1
[#6] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@Staszek780, post #5

Skoro komus odpowiada joy z epoki to na allegro czy olx jest ich pelno do kupienia. ;) ja widzę po tym jak mi się gra w gry.

Dodatkowo ich trwałości była dyskusyjna - sprężynki pekaly i pamietam co chwilę śrubokręt i naciąganie połówki sprezynki bo nie było gdzie zapasowych kupic.

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2026 14:25:08 przez marggines
1
[#7] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@Staszek780, post #5

1. psuły się
2. były niezbyt precyzyjne
te pytania są jak zapytać co z myszką amigi było nie tak?Ten kto używa/ł ten wie

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2026 14:24:36 przez Kleofas
[#8] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@marggines, post #6

Dodatkowo ich trwałości była dyskusyjna

A jaka jest trwałość nowego QuickShot II?

Skoro komus odpowiada joy z epoki to na allegro czy olx jest ich pelno do kupienia.

Często rozklekotane. Dlatego nowy QuickShot II to fajna opcja. Tylko czy aby nie jest zbyt czuły.
[#9] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@amikoksu, post #8

Zapewne adekwatna co do ceny - 150zl - w mortala czy decatholna bym go nie meczyl. Zresztą ma gwarancje i 2 lata rękojmi. W latach 90 i joyach kupowanych na gieldach itp cos takiego jak gwarancja nie oszukujmy sie nie istniala. Dodatkowo joy firmy matt ktory jest joyem z epoki ma nadal 3 miesiace gwarancji - to swiadczy duzo o tym joyu (dziwie sie ze producent w to idzie dzisiaj przy czyms takim jak rekojmia ktora ma 2 lata.

Co do czulosci - gralem w pare gier i jest bardzo przyjemnie. Nie ma sytuacji ze nie chwycil kierunek itp.
Do the a500 mini super rozwiazanie - na pewno lepsze niz ten pad. Ja sie zastanawiam czego ludzie oczekiwali za joya za 150zl. Za te pieniadze jest to bardzo dobry joy. (matt kosztuje chyba ponad 200zl a jak dla mine nadaje sie od razu do postawienia na polke - bo ladnie wyglada i tyle)

150zl to jest cena dwoch pizz w osiedlowej pizzeri ;)

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2026 14:47:22 przez marggines
[#10] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@marggines, post #9

A jak się sprawuje przy mame arcade ? Przyciski spełniają swoją funkcje, można obsługiwać interfeace bez klawiatury ?
[#11] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@marggines, post #9

Mala jak dla mnie niezbędna modyfikacja przyssawek

2
[#12] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@amikoksu, post #1

Brakuje w pudełku instrukcji z informacją o przełączaniu trybów C64 <=> Atari. Może to powodować błędne recenzje w ocenie produktu i kwalifikować go jako niesprawny :(
[#13] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@marggines, post #9

Zapewne adekwatna co do ceny - 150zl - w mortala czy decatholna bym go nie meczyl.

Możliwe, że adekwatna. Czyli do mortala może być zbyt delikatny.

Nie ma sytuacji ze nie chwycil kierunek itp.

Łatwo żeby chwycił przez przypadek kierunek ze względu na krótki skok?

150zl to jest cena dwoch pizz w osiedlowej pizzeri ;)

Albo kawał wołowiny.

@Amig_OS
Tak mi przeszło przez myśl, że może jest coś takiego jak przełączanie trybu na inne komputery, temu u tego gościa fajery nie działały. To mogła być u niego przyczyna.

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2026 15:36:07 przez amikoksu
[#14] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@Amig_OS, post #12

Na stronie jest info zeby przejsc do trypu c64 to trzeba pare przyciskow na raz przytrzymac przez 3 sekundy - ale z tego co sprwadzam ponowne odlaczenie joya i poldaczenie powoduje powrot do normlanego dzialnia z thea500mini.
[#15] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@marggines, post #11

Dałbyś namiar na te przyssawki? Competition pro by się przydały OK
1
[#16] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@Bartek2075, post #15

2
[#17] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@amikoksu, post #1

Hmm na razie wyjąłem z pudełka, wykonany ładnie, faktycznie dość lekko działa, nie wiem czy nie za lekko. Na pewno dużo lżej niż TheJoystick z The C64 maxi. Potestujemy i zobaczymy ...
[#18] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@marggines, post #6

W kwestii wytrzymałości - odpalać c64mini i testować na "*ex games"
[#19] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@marggines, post #16

Dziękuję OK
[#20] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@twardy, post #17

potestowane na Pimiga. Jakość wykonania dla nie ok. Tak jak juz pisałem, dość lekko chodzi, jest mało sztywny.
Pograłem w T0, Fightin Spirit (dodatkowe przycisko dzialaja jak przyciski pada CD32) , First Samurai, Galaga, Gyrrus, Renegade AGA, Xevious, XP8 i Odyssey.

Joystick jest jakby to powiedziec bardzo responsywny, trzeba sie do tego przyzwyczaić. Położenie dodatkowych przycisków może powodować, że podczas gry będą przypadkowo przyciskane, a w trybie emulowania pada CD32 dość ciężko się tych przycisków uzywa.
Ale ogolnie grało mi się ok, szczególnie w strzelanki typu T0, XP8 i Xevious .

Na razie testowałem tylko z Pimiga, może jutro na komputerkach od Retro Games popróbuje.

Ostatnia aktualizacja: 01.02.2026 00:42:38 przez twardy
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem