[#31] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@xylaz, post #29

Zarezerwowałem, ale jednak nie kupiłem.
Może Unithor wyjdzie w najbliższym czasie i będzie jakościowo lepszy mimo wyższej ceny.
[#32] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@amikoksu, post #31

Jezeli unijoy/unithor bedzie wygladac i dzialac tak samo jak widzialem na retro vintage games we wroclawiu to na 100% bedzie to lepszy joy - mozna powiedziec klasa premium - ale nie zmienia to faktu ze quickshotem od retro tez bardzo przyjemnie sie gra.
[#33] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@Piotrek_W, post #26

no i pewno bedzie kosztowal 99 zł jak wiekszosc produktów od retroltd po paru miesiacach zejdzie z ceny.
1
[#34] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@marggines, post #32

Nie wiem jak mi by się grało nowym Quickshotem, ale podejrzewam, że podczas grania niechcący wchodziłyby mi kierunki. Nie chce się z dżojem obchodzić jak z jajkiem. Ale nie wszystkim ta delikatność przeszkadza.
3
[#35] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@amikoksu, post #34

Ja odbiorę 6 lutego i jak mi nie przypasuję to odstąpię od umowy
1
[#36] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@Piotrek_W, post #30

Aaaa czyli nie masz QuickShot II z RetroGames ale się wypowiadasz! Ba starasz się być opiniotwórczy nie mają realnego kontaktu z owym Joyem? I jeszcze przekonujesz do swoich racji... i krytykujesz tych nabywców co im się podoba!

Ostatnia aktualizacja: 01.02.2026 18:44:30 przez RadziN
3
[#37] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@RadziN, post #36

Aaaa czyli nie masz QuickShot II z RetroGames ale się wypowiadasz! Ba starasz się być opiniotwórczy nie mają realnego kontaktu z owym Joyem? I jeszcze przekonujesz do swoich racji... i krytykujesz tych nabywców co im się podoba!

Po pierwsze - może na to nie wpadłeś, ale po to są testy, opinie i recenzje w necie żeby przed kupnem czegoś nie wpakować się na minę, dzięki temu wiem żeby tego czy owego nie kupić.
Po drugie - wskaż dokładnie gdzie kogoś skrytykowałem i przekonuję do swoich racji ?
Powiem tak - nie bądź głupio mądry bo to bez sensu :)
[#38] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@Piotrek_W, post #37

Po pierwsze - może na to nie wpadłeś, ale po to są testy, opinie i recenzje w necie żeby przed kupnem czegoś nie wpakować się na minę, dzięki temu wiem żeby tego czy owego nie kupić.

W szeroko pojmowanych internetach/blogach/czy innych tubach - są recenzje i "recenzje" - Jeżeli każdej z nich tak bezwarunkowo wierzysz to Ci z całego serca współczuje.
Po drugie - wskaż dokładnie gdzie kogoś skrytykowałem i przekonuję do swoich racji ?

Proszę pierwszy Twój posta w tym wątku z popisem erudycji i krasomówstwa godnym 'greckich filozofów' ->
Po prostu gówniany pad do gównianej pseudo amigi.
<- wyrażając taką pejoratywnie zabarwioną w przekazie opinie obrażasz tych co tego używają. Nie zdajesz sobie sprawy, że słowa maja wagę? Nikt nigdy Ci nie powiedział np.: w domu rodzinnym, koledzy, nauczyciel, przyjaciele etc. że warto do ludzie odnosić się z szacunkiem? Bo to bardzo źle świadczy o osobie tak wypowiadającej się?

Proszę Cie bez wycieczek osobistych, bo może się podczas danej dysputy okazać, iż
Twój adwersarze, wyjątkowo wprawnie włada słowem i zanim się zorientujesz powie Ci coś w taki sposób, że nagle poczujesz radość na myśl zbliżającej się podróży.
1
[#39] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@RadziN, post #38

Proszę pierwszy Twój posta w tym wątku z popisem erudycji i krasomówstwa godnym 'greckich filozofów' ->
Po prostu gówniany pad do gównianej pseudo amigi.

Jeśli to zdanie według Ciebie kogokolwiek obraża to współczuję braku dystansu i interpretacji świata przez Twoją osobę... W domku rodzice nie uczyli że w życiu należy mieć własne zdanie i nie trzeba zgadzać się ze zdaniem innych ?

Proszę Cie bez wycieczek osobistych, bo może się podczas danej dysputy okazać, iż
Twój adwersarze, wyjątkowo wprawnie włada słowem i zanim się zorientujesz powie Ci coś w taki sposób, że nagle poczujesz radość na myśl zbliżającej się podróży.

Cytuj zaznaczony tekst

O to się nie martw, w razie czego doskonale radzę sobie słowem:) A jeśli się trafi ktoś kto sensownie poprawi mój punkt widzenia lub wyprowadzi z błędu to przyjmę na klatę - mnie rodzice nauczyli ;)
[#40] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@Piotrek_W, post #30

Prawdziwy internetowy ekspert

Ja nie polecam Amigi. Atarowcy piszą, że to g...o, a nie komputer

Ostatnia aktualizacja: 01.02.2026 20:05:33 przez -tbn-
1
[#41] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@RadziN, post #38

<- wyrażając taką pejoratywnie zabarwioną w przekazie opinie obrażasz tych co tego używają.

Kogo on tu konkretnie obraził? Nie wiem co trzeba mieć w głowie, żeby wziąć to do siebie, że sprzęt nazwał "gówniany" i się tym przejmować. Moim zdaniem naciągasz niczym "siły postępowe" i najlepiej ocenzurować taki wpis, bo mi się ie podoba.

Ostatnia aktualizacja: 01.02.2026 20:06:58 przez amikoksu
[#42] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@-tbn-, post #40

Prawdziwy internetowy ekspert

Kiedy pisałeś bzdury na temat uszkodzonego portu joysticka nie drwiłem z Ciebie, a może powinienem ? ;)
[#43] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@Piotrek_W, post #42

Powinieneś, nie mam z tym problemu, nie jestem nieomylny i czasem mogę nieświadomie pie..yć głupoty. Nawet wtedy się zawstydziłem, że mogłem palnąć taką bzdurę. Była to dla mnie dobra lekcja bym zastanowił się dwa razy, czy mój tok rozumowania jest prawidłowy.

A tak wracając do tematu wątku - serio wyglaszasz opinie, że joystick jest gówniany, bo tak oceniałeś po obejrzeniu filmików na YT? Ja Ciebie proszę...

Ostatnia aktualizacja: 01.02.2026 20:20:00 przez -tbn-
[#44] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@Piotrek_W, post #39

Jeśli to zdanie według Ciebie kogokolwiek obraża...

No chyba nie chcesz wmówić, że używanie w zdaniu porówania do kału ma być czymś co dodaje +100 do własnego zdania? I nie wiem też o jakim dystansie mówisz? Ale skoro uciekasz się do takiego słownictwa to nie miałeś raczej na myśli kanarka i to nie ma nic wspólnego z własnym zdaniem.
Skoro brniemy w tym kierunku proszę... Oto przykład:
- Uważa, że ten Joy jest nie dla mnie, tak jak inne sprzęty tego producenta. <- To jest zdanie asertywne, jednozadnie określą co o nim myślisz. Możesz je ewentualnie rozwinąć dlaczego, jeżeli by ktoś pytał. Tak się właśnie dyskutuje na poziomi powyżej szamba.
1
[#45] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@RadziN, post #44

Jeśli to zdanie według Ciebie kogokolwiek obraża...

No chyba nie chcesz wmówić, że używanie w zdaniu porówania do kału ma być czymś co dodaje +100 do własnego zdania? I nie wiem też o jakim dystansie mówisz? Ale skoro uciekasz się do takiego słownictwa to nie miałeś raczej na myśli kanarka i to nie ma nic wspólnego z własnym zdaniem.
Skoro brniemy w tym kierunku proszę... Oto przykład:
- Uważa, że ten Joy jest nie dla mnie, tak jak inne sprzęty tego producenta. <- To jest zdanie asertywne, jednozadnie określą co o nim myślisz. Możesz je ewentualnie rozwinąć dlaczego, jeżeli by ktoś pytał. Tak się właśnie dyskutuje na poziomi powyżej szamba.

Ochłoń trochę i za jakiś czas sam poczytaj co napisałeś. OK
[#46] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@Piotrek_W, post #45

Biorąc pod uwagę brak Twojej sensownej argumentacji, uznam to za wyjątkowo nieśmieszny żartu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem