[#61] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@djwozik, post #60

Obnizysz troche styki i bedzie lepiej.

Czy taka przeróbka jest łatwa do przeprowadzenia? Ja zamierzam zwrócić mój egzemplarz, ale jeśli istnieje w miarę łatwy sposób, żeby zwiększyć tę martwą strefę dżojstika, tak żeby mikrostyki klikały przy znacznie wiekszym odchyle drążka niż obecnie, to może bym go jednak zostawił... Nigdy nie przerabiałem dżojstików, dlatego pytam.
[#62] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@marskow, post #61

Piłowanie, podcięcie nóżek z szerokości aby głębiej wlutować lub wymiana na inne niższe szeroki uśmiech
[#63] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@marggines, post #55

Ja też się cieszę, że kupiłem zanim obejrzałem recenzje. Nie jest doskonały, ale i tak dobrze mi się gra (po pewnym okresie przyzwyczajania się do niego) i w ogóle nie żałuję wydanych na niego pieniędzy.
4
[#64] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@marskow, post #61

zawsze idzie kombinowac, wg mnie najprosciej podlozyc 1mm dystase tu gdzie sie srubki wkreca, automatcyznie pewno cos pod 5 sprezyn.
[#65] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@brain030, post #57

Na teście Borga, widać jak gra w Chaos Engine i są momenty kiedy postać idzie dalej, mimo że rączka została puszczona. To może być dużo poważniejszy problem niż samo lekkie chodzenie.

Też dokładnie to samo zauważyłem jak grał, dla mnie to kompletnie przekreśliło tą słabą replikę...
[#66] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@amikoksu, post #59

Jak będzie okazja, to zagram. Ale nie będziesz decydował kiedy ktoś może się wypowiadać, a kiedy nie. Opieram się na kliku recenzjach i to co zobaczyłem i usłyszałem jest już w dużej mierze dla mnie wystarczające.

Dokładnie tak samo uważam.
[#67] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@twardy, post #20

Dzis sesja na TheSpectrum i jest naprawde spoko. Zaczynam sie przyzwyczajac. Dla mnie plus nad TheJoystick jest taki, ze TheQuickshot ma znacznie cichsze mikrostyki. Mniej hałasuje nocą ;) Ogólnie zestaw TheJoystick (wersja dodawana do TheC64 Maxi) i The Quicksot II to taka idealna kombinacja. Jeden sztywniejszy, z głośnymi mikrostykami, drugi cichszy, bardziej responsywny. W zależności od gry można sobie przełączać i jest sztosik.

Ostatnia aktualizacja: 02.02.2026 23:39:38 przez twardy
[#68] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@mastaszek, post #63

Nie jest doskonały, ale i tak dobrze mi się gra (po pewnym okresie przyzwyczajania się do niego) i w ogóle nie żałuję wydanych na niego pieniędzy.

Jeśli dobrze Ci się gra i nie żałujesz mimo różnych opinii to najważniejsze OK
[#69] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@amikoksu, post #1

Taka ciekawostka przy okazji, gdyby ktoś chciał oryginał do prawdziwej Ami:
link
Ciekawe tylko czy faktycznie oryginał...

Ostatnia aktualizacja: 02.02.2026 23:35:52 przez Piotrek_W
[#70] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@Piotrek_W, post #69

Wygląda podejrzanie "Nowo". Nawet pudełko nie ma śladów upływu czasu, kabel (izolacja) też nie widzę by parciała. Wyglada bardzo dobrze, jak by ktoś w kapsule czasu trzymał. Jak mi do jutra nie przejdzie to z ciekawości kupię.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem