[#121] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@MUFA-amigaone-pl, post #105

Kupiłem 2 sztuki do zamówionej na czerwiec "The A1200" - jako amigowa konsola do gier w zupełności wystarczy.
3
[#122] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@Amig_OS, post #121

Ja również dokładnie z tego samego powodu kupiłem.
1
[#123] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@Biegu86, post #122

Każdy z nas kupił z jakiegoś powodu. Ja swój już zwróciłem, zwrot potwierdzony, a kasa w drodze powrotnej. RTV Euro agd nie robiło żadnych problemów. Wszystko poszło gładko. Ciekawe jaka jest skala zwrotów. Gdyby była spora być może producent poszedłby po rozum do głowy i poprawiłby produkt, a następnie wypuścił coś czego klienci oczekiwali, zamiast tego bubla.
3
[#124] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@misiek2, post #123

Sądzę że się nie przejmie garstka amigowcow z ppa ;) co oczekiwali ferrari w cenie uzywanego matiza ;) pamiętaj że czasami się wydaje że dużo osób jest niezadowolonych a prawda taka ze niezadowolony klient zostawi komentarz w necie zeby wylac zale a klient któremu produkt odpowiada ma to w nosie i cieszy się z fajnego joya ;)
4
[#125] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@misiek2, post #123

Ciekawe jaka jest skala zwrotów. Gdyby była spora być może producent poszedłby po rozum do głowy i poprawiłby produkt, a następnie wypuścił coś czego klienci oczekiwali, zamiast tego bubla.

Jeśli na tym zarobią, to może i poprawią tego bubla. Może cenę o połowę zmniejszą za jakiś czas. Zobaczymy.
2
[#126] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@marggines, post #124

Cóż, problemy zauważyli nie tylko niektórzy forumowicze PPA. Brak odpowiedniej martwej strefy to główny problem tego produktu i problem ten jest zauważony na wielu forach i grupach nie tylko w PL. Nie tylko u nas występują zwroty. Myślę, że nikt nie oczekiwał ferrari, jakiejś niezniszczalnej konstrukcji i w gratisie masażu stóp. Wystarczyło tę konstrukcję nieco bardziej dopracować, a jego użyteczność byłaby znacznie wyższa.
2
[#127] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@misiek2, post #126

Dla mnie jego precyzja to zaleta i dla wielu ludzi tak samo - mi ręce jeszcze aż tak nie dygotaja. Widzę jak mi się gra i jak daleko w grach potrafie dojść na tym joyu. Firma wypuściła taniego joya, dostępnego w markecie za cene ktora nie śniła nam się w amigowym retro świecie od dawna. No ale co trzeba zgnoic i hejtowac bo pro gracze są zawiedzeni i kiedys to było. Z takim podejściem to niedługo nic nie będziemy mieli. Rozumiem jakby to był joy za 800zl ale za 150? No więc zniszczmy firme bo mogla zrobic lepiej ale pytanie ilu z was by kupiło joya za 800zl ;) ma swoją specyfikę ale to nie jest zły joy. dla mnie i dla wielu jego precyzja jest to czego zawsze brakowało w joyach z epoki.
7
[#128] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@marggines, post #124

a prawda taka ze niezadowolony klient zostawi komentarz w necie zeby wylac zale a klient któremu produkt odpowiada ma to w nosie i cieszy się z fajnego joya ;)

No to zaprzeczasz sam sobie, bo ty kupiłeś tego joya, jesteś zadowolony a udzielasz się w tym wątku intensywnie. I sadzisz komentarz za komentarzem, w dodatku wypowiadając się wciąż ironicznie w stosunku do osób, które ośmialają się krytykować ten sprzęt, co nie jest fajne. Nikt tu nie oczekiwał ferrari, ale dopracowanego sprzętu. Nie kosztowałoby ich nic, gdyby dali np. troszkę dłuższy popychacz w przycisku przedniego fire, albo troszkę krótsze wypustki na krzyżaku wciskającym switche kierunków, przez co martwa strefa byłaby większa. Skoro jesteś szczęsliwy używając tego joya to super, ale my tak samo mamy prawo do swoich opinii, więc weź skończ z tymi nieładnymi wycieczkami do osób krytykujących ten sprzęt, że np. im dygoczą ręce, albo są naiwniakami, bo chcieliby sprzęt wart 800 zł płacąc 150 zł. Skup się lepiej na swoich odczuciach, komplementuj tego joya jak tylko się da, skoro Tobie tak się podoba, ale powstrzymaj się od ironicznych komentarzy w stosunku do osób inaczej oceniających ten sprzęt, bo to bardzo niefajne.
4
[#129] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@marskow, post #128

Nieładny to jest Twoj komentarz.
Rozumiem opinie że komus cos nie pasuje ale osoby niezadowolone wprost nazywają ten sprzęt bublem itp co obraża kupujących i zadowolonych ze sa naiwni i wrecz glupi ze kupili ten sprzet. Przemyśl swoje zachowanie i swoj komentarz.

Ostatnia aktualizacja: 14.02.2026 18:00:59 przez marggines
2
[#130] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@marggines, post #129

Jeśli czujesz się obrażony bo ktoś nazywa bublem sprzęt, który (prawdopodobnie) posiadasz, to gratuluję głupoty. Ale masz prawo się obrażać na co tam chcesz.
3
[#131] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@amikoksu, post #130

Ignorowany przez 40 użytkowników + 1
4
[#132] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@marggines, post #129

Delikatnie mówiąc to nieco przesadzasz. Zauważam tu pewien odlot... Rzekomo obrażam kupujących? Zacytuj proszę gdzie napisałem, że ci którzy kupili są naiwni i głupi? Sam siebie też obrażam, bo kupiłem? Nie sprawdził się i zwróciłem, na szczęście miałem taką możliwość. W mojej ocenie joystick mógł być lepiej wykonany bez większych nakładów. Rozczarował mnie joystick, a nie ludzie którzy go kupili. Nie przesadzaj, że bardziej przemyślana konstrukcja spowodowałaby znaczny wzrost ceny. Ponadto proszę Cię nie wsadzaj mi w usta tekstów, których nie wypowiedziałem i nie atakuj innych, którzy nie podzielają Twojego zdania, bo zachowujesz się jak podrażniony dzieciak.
3
[#133] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@amikoksu, post #1

Są już zwroty za 106 zł gdyby ktoś chciał taniej.
https://www.euro.com.pl/kontrolery-do-gier/retro-games-thequickshot-ii.bhtml
2
[#134] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@assassinjr80, post #21

Działa z Tom Mini
[#135] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@eldream, post #134

Wczoraj i dziś miałem więcej czasu i wypróbowałem sobie TheQuickshot na różnych grach. Min. Ghost battle, magic pockets i oczywiście superfrog.
Kompletnie nie rozumiem uwag że jakoby dżojstik sam zmienia kierunki.
Pierwsze co zrobiłem to wyłączyłem w Inputach klawisze na obudowie, a górny klawisz ustawiłem jako button 1. Dzięki temu jeden fire ma autofire a drugi nie - w wyzej wymienionych grach bardzo pomocne.
Tata też pograł w ghost battle i przeszedł całe i również nie narzekał . Generalnie jestem zadowolony.
7
[#136] Re: Dżojstik QuickShot II pierwsze wrażenia

@Biegu86, post #135

A mnie się trafił taki który od "wiatru" wybiera prawy kierunek, tak jakby w transporcie był dociśniety w prawo i trochę mu zostało.
Gdyby nie ta przypadłość to było by przyzwoicie, o dziwo nie przeszkadza mi zbytnio brak luzu na drążku, pograłem w SWOSa i było nieźle, bez tego luzu jest bardzo szybko.
Plastik w stosunku do pierwowzoru jest słabszy/cieńszy, ale wydaje się wystarczający.
Jakość klikania obu FIRE na "rękojeści" nie budzi zaufania (kierunki wypadają lepiej), ale frajdę sprawia pudełko i sam unboxing ok, racja
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem