[#31] Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga

@Lokaty, post #30

demo odpalałem z hdd, nie mam stacji dyskietek w ami ^^

[#32] Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga

@arti4-92, post #31

Dobra... jezeli dziala na BPPC to jest ok.

[#33] Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga

@Lokaty, post #32

To na apollu odpalam demo, na bppc jak odpalę coś co silniej wykorzystuje aga (np port dooma) to dzieje się tak jak mówiłem. W czwartek będe miał 1d.4 może na niej coś się zmieni.

[#34] Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga

@arti4-92, post #33

mam inną płytę gł, wszystko zachowuje się tak jak wcześniej, podejrzewam że te bppc+bv jest uszkodzone, jeszcze raz spróbuje podginać styki w bppc i w bv.

[#35] Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga

@arti4-92, post #34

Znalazłem coś co odpala się zawsze, na obu ekranach, jest to menu karty.

[#36] Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga

@arti4-92, post #35

Jak widać menu pałerki to już nieźle.
Sprawdż czy BV dobrze siedzi w pałerce (skręciłeś śrubkami!)? Ja kiedyś za mocno skręciłem z jednej strony i trochę odstawała (z drugiej strony) i źle stykała. Sprawdź to!
Mam nadzieję, że doprowadziłeś dodatkowe zasilanie do płyty głównej (do złącza zasilania flopa)!
Na koniec spróbuj uptatować flaszkę do tej z 1999 roku (aminet). TYLKO OSTROŻNIE! Doczytaj na forum jak się to robi!
Powodzenia.

[#37] Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga

@Kitech, post #36

bv na 100% siedzi dobrze w gnieździe(jeszcze igłą ochlałem wszystkie piny tak żeby bardziej wystawały), doprowadziłem dodatkowe zasilanie do płyty gł, bppc i bv. Zrobiłem updejt flaszki do tej z 2002 roku, zrobić downgrejda?

[#38] Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga

@arti4-92, post #37

arti4-92 napisał(a):

> Zrobiłem updejt
> flaszki do tej z 2002 roku, zrobić downgrejda?

Pewnie nie. Nie pamiętam, co ma w sobie flaszka z 2002 roku (byle nie była to ta dla G-rexa)!
A powiedz jeszcze: BV wyświetla obraz bootmenu amisi (dwa wciśnięte klawisze myszki przy starcie)? Jak tak, to raczej BV w porządku.
W CGXmode wszystko ładnie ustawione do parametrów monitora?

[#39] Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga

@arti4-92, post #37

Nie musisz. Ostatnia flaszka bedzie Ci pokazywac w Early Startup kilka portow (tak jakby byl tam G-Rex) i wymaga jedego z ostatnich updateow CyberGraphX (jesli dobrze pamieteam to rc5) - mozesz zrobic ostatni czyli rc6.

Ostatnia modyfikacja: 13.08.2008 19:02:49
[#40] Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga

@Lokaty, post #39

mam cgx4 rc5

[#41] Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga

@arti4-92, post #40

Wiem pisales o tym... WYZEJ!!

[#42] Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga

@arti4-92, post #29

A na moje Twoje BPPC zachowuje sie tak jak moje Apollo - pewnie obrzędy i modły, oraz odpowiednie ustawienie pozycji karty (np. przy pomocy zapalek czy patyczków do uszu) przywrócą Twojej Amidze skalistą stabilność.

[#43] Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga

@arti4-92, post #25

Updajt flaszki z włożoną BV (tylko i wyłącznie).

Wg mnie najstabilniejsza flaszka to jest wersja tzw. *private* release. Z nr jest ciężko, lecz leży gdzieś sobie na hdd.
Możliwe że [45.71].

[#44] Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga

@11MASTEr, post #43

Pisałem już, że to nie zbyt możliwe ;/

[#45] Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga

@Malin, post #42

sprawdzałem już różne pozycje bv.

Edycja: Przydała by się druga bv, bo ja ten sprzęt "kupiłem" na zasadzie, że jak będzie działać to kupie, jeżeli nie to nie kupie (^^), a całość wcześniej działała jak należy, tylko została potem odłożona na półkę.

Ostatnia modyfikacja: 13.08.2008 20:43:31
[#46] Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga

@arti4-92, post #44

Jakoś tego nie kumam, że nie możesz flashnąc BPPC z wpiętą BV (a to jest podstawą działania kompletu). Możesz dokładniej opisać ten problem? Dla podpowiedzi dodam, że podłącz monitor do gniazda video Amigi a nie BV.
[#47] Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga

@kmilota, post #46

mam podłączoną amige przez compsite i vga(2 monitory)na żadnym nic nie widać, zresztą co by tu się więcej rozpisywać, amiga po prostu umiera po włożeniu bppc, więc jak mam flashować bppc razem z bv??

[#48] Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga

@arti4-92, post #47

Nie wiem, może masz pamięci 70ns puszczone na 50.

[#49] Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga

@arti4-92, post #47

Ale napisałeś wyżej, że odpala ci się bootmenu karty na obu monitorach. Dlatego postępuj zgodnie z instrukcją. W skrócie włóż do Amigi botowalną dyskietkę z nagranym programikiem flashującym i uruchom go z Cli. Twardziel i inne ustrojstwa IDE możesz mieć odłączone.
[#50] Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga

@kmilota, post #49

Ale on nie ma w Amidze stacji dyskow.

"Ja to bym na niego Ruskich napuscil coby mu wytlumaczyli to bardziej silowo".

Jezeli jednak juz odpala sie boot menu karty, to powinno odpalic sie takze menu AMIGI - nacisnij dwa klawisze myszki i wywolaj "boot no startup sequence", nastepnie wpisz twardydysk:programflashujacy [enter]

Moze licho BPPC nie wezmie, poniewaz zaleca sie odlaczenie wszystkich urzadzen oprocz BPPC i...wlasnie stacji dyskow. Ale Arti lub miec wszystko na odwrot, lacznie z obcinaniem klawiatur numerycznych w A1200. :)
[#51] Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga

@Malin, post #48

mam jakieś free settings

[#52] Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga

@kmilota, post #49

Do tego musiało by mi się udać dość, albo do ks, albo do cli własnie.

[#53] Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga

@Andrzej Drozd, post #50

nacisnij dwa klawisze myszki i wywolaj "boot no startup sequence",

NIIEEEE działa.

[#54] Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga

@arti4-92, post #51

mam jakieś free settings

Gdybys zajrzal do dokumentacji flaszki to bys wiedzial, ze to nie jest "jakies" free settings. Oczywiscie trudna rzecz? Podstaw angielskiego (niemieckiego) nie nauczyli w szkole? Przestaw na 70ns/60ns (SPROBUJ kolejno... ), zmien pamiec, obluz kolejna po jednym banku.

Ostatnia modyfikacja: 14.08.2008 11:30:44
[#55] Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga

@Lokaty, post #54

W obecnych czasan nawet nie trzeba znać podstaw języków. Wystarczy znać Google i użyć np. http://translate.google.pl/translate_t?sl=en&tl=pl

Tak więc Arti przetłumacz sobie instrukcję i po kłopocie.
[#56] Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga

@arti4-92, post #53

NIIEEEE działa.

To kup sobie amigowa myszke.
Wyrzuc pecetowe przerobki.

DODANE: Nie masz stacji dyskow, nie masz myszki. Idz sobie lepiej na spacer, rzuc Amige w jasna cholere. Szkoda nerwow. :P

Ostatnia modyfikacja: 14.08.2008 11:35:02
[#57] Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga

@arti4-92, post #53

Co znaczy NIIEEEE działa?? Naciśnięcie dwóch klawiszy myszki nie działa, czy ustawienie "boot no startup sequence"?
[#58] Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga

@Andrzej Drozd, post #56

mam myszkę i klawkę, cedeka tez już mam, fdd też mam, ale jest zepsute.

[#59] Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga

@Lokaty, post #54

wkładałem najróżniejsze pamięci pojedyńczo, i razem, w różnych gniazdach itd.
Zresztą gdyby było coś nie tak z pamięciami to by chyba samo bppcnie ruszyło??

Ostatnia modyfikacja: 14.08.2008 11:45:34
[#60] Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga

@arti4-92, post #58

... fdd też mam, ale jest zepsute.

Ale co to wnosi do tematu? Ludzie sie tu produkuja wlacznie ze mna, aby Ci pomoc, a ty nas p******ami raczysz. Zacznij uzywac glowy, a na pewno problem sie rozwiaze. Ile razy trzeba Ci powtarzac, abys dokladnie opisywal kazda probe uruchomienia? Czy jest tak trudo sie zastosowac do ogolnoprzyjetych zasad na tym forum? Pytam sie? Kazdy z nas chce, abys mogl uzywac ta BPPC i BV - sam uzywam podobnego sprzetu i cholerna radoche mam z tego, chcialbym abys i Ty mial przyjemnosc z uzywania tego sprzetu. Te karty nie sa az tak delikatne - na moj wzor mogles cos przekombinowac. Jedna rzecz mnie interesuje - czy sam BlizzardPPC dziala (bez BVision)?

Zresztą gdyby było coś nie tak z pamięciami to by chyba samo bppcnie ruszyło??

Nie jest to powiedziane - kostki, ktore moga w Apollo nie dzialac, moga swietnie wspolpracowac z BPPC. Obajwy uszkodzonej pamieci moga byc naprawde roznie - nie zawsze musi sie to objawiac niedzialeniem karty.

Ostatnia modyfikacja: 14.08.2008 11:53:01
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem