[#100]
Re: Aga swieci ładnie, a BV krzaczy na ekranie vga
@Andrzej Drozd,
post #98
Efektem zwyklego restu jest to, ze system sie laduje, nastepnie...chyba przy bootlogo wylacza sie monitor i tyle. To tylko moja wlasna interpretacja.
U siebie nie zaobserwowalem takiego zachowania systemu w trakcie ladowania. Bardziej bym postawil na zwieche, ale zeby zweryfikowac to trzeba by wlaczyc debug na serial i zobaczyc co sie dzieje. Sprobuj mojego sposobu... .
Niestety nie wiem gdzie jest bootlogo w cgx5, ktory jest MOSie. Czy wiesz moze jak wylaczyc ten bug podczas ladowania?
Nie mam zielonego pojecia - to nie koniecznie musi byc jakis bug, MOS dla klasikow nie jest wedlug mnie zbyt dobrze przetestowany i dlatego sa z nim takie "cyrki" (istniejaca zaleznosc sprzet-system wprowadza pewna specyfike dzialania tego systemu), badz jest to powod leciwosci naszego sprzetu.
Jezeli w cgx4 to nie dziala i robi same problemy na A1200 z BV, to byc moze ten sam problem dotyczy cgx5 w A1200?
Nie sadze. Dowodem na to jest fakt, ze za pierwszym razem u Ciebie (u mnie kazdorazowo) bootlogo nie sprawia zadnych problemow, dlatego watpie, aby tutaj bylo jakies niedociagniecie.
Natomiast CGX v4 ma to do siebie, ze trzeba posiedziec nad nim i skonfigurowac porzadnie. Dobor zmiennych dla CGX jest bardzo istotana sprawa, ktora ma wplyw na jego pozniejsze dzialanie. Przypuszczam, ze nie poswiecilem za tyle czasu, zeby przetestowac wszystkie mozliwe opcje, aby wlaczyc bootlogo. Jak moja BVision wroci z serwisu (i bedzie dzialac) "przeczepie" CGXa i dam znac jak to dziala (badz nie).