[#121] Re: whdload i kłopoty !

@Radek_Cz, post #120

Tak wszystko śmiga z dysku CF, ale system Workbench 3.1 mam bez bajerów
[#122] Re: whdload i kłopoty !

@Shoonay, post #60

Wszystko wygląda tak jak na zdjęciu. Do Ishara AGA wymagane są te romy brakuje mi tylko jednego z 600 ale to nie jest głównym powodem problemu.

[#123] Re: whdload i kłopoty !

@gotham, post #122

Tylko z Isharem masz kłopoty? Bo w sumie Ishary to miały swój instaler
na hdd bez potrzeby odwoływania się do whdload.
[#124] Re: whdload i kłopoty !

@mmarcin2741, post #123

Mi wszystkie Ishary chodzą pod WhdLoad (nie trzeba nawet tooltype zmieniać, a mam 040)
[#125] Re: whdload i kłopoty !

@mmarcin2741, post #123

Tu odpowiedź na pytanie, dlaczego miał kłopociki: link
[#126] Re: whdload i kłopoty !

@mmarcin2741, post #123

Tylko wersję AGA miały oryginalny installer. Z wersji ECS tylko trzecia część.
[#127] Re: whdload i kłopoty !

@mailman, post #126

Podejrzewam, że było to spowodowane brakiem ramu. Na aga
zawsze były te min. 2mb i można było zamontować hdd, który
był używalny.
[#128] Re: whdload i kłopoty !

@mmarcin2741, post #127

Nie brakiem RAM, ale mało popularnym twardym dyskiem w A500 jako "moduł" A570. Przy A600 dopiero HD stawał się bardziej "standardowo" obsługiwany.
[#129] Re: whdload i kłopoty !

@mailman, post #128

Jak się dołożyło 1mb chipu do A600 pod klapkę, to hdd zaczął być
używalny.
Lionheart wymaga min. 1.5mb ram, jeśli chcemy grac z hdd.
[#130] Re: whdload i kłopoty !

@mmarcin2741, post #127

Znam ludzi ktorzy mieli hdd w latach 90tych w A500 i A600. Do uruchamiania gier uzywali po prostu command line zeby miec max ramu. Wielodyskietkowe gry zwykle mialy jednak instalatory bez wzgledu na wersje.
[#131] Re: whdload i kłopoty !

@Axi0maT, post #130

Soccer Kid aga miał installer, wersja ocs już nie.
[#132] Re: whdload i kłopoty !

@mmarcin2741, post #131

No i? Napisalem przeciez ze zwykle mialy a nie ze zawsze. Ja odnioslem sie jedynie do sensu uzywalnosci dysku w A500 czy A600 z podstawowa iloscia ramu - bo mozna z command line leciec i wowczas problemy z iloscia pamieci dawalo sie ominac. Jak ktos chcial to sie dalo uzywac. A to ze niektorzy producenci do roznych wersji gier dawali installery a inni nie - to juz do nich mozesz miec pretensje co najwyzej.
[#133] Re: whdload i kłopoty !

@Axi0maT, post #132

A to ze niektorzy producenci do roznych wersji gier dawali installery a inni nie - to juz do nich mozesz miec pretensje co najwyzej.

Nie mam do nikogo pretensji. Stwierdzam fakt, że 1mb ram to trochę
za mało. Ba, nawet obsługa zewnętrznych stacji dysków nieco
tego ramu zabiera.

Ostatnia aktualizacja: 22.06.2022 11:02:02 przez mmarcin2741
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem