[#79]
Re: PegasosII czy AmigaOne?
@Rafał,
post #65
Nie mam zbyt wiele czasu aby śledzić uważnie komentarze pojawiające się na portalach amigowych ale na szczęście są osoby, które to robią i dają znać, gdy dzieje się coś złego. Poinformowano mnie zatem o ataku ze strony p. Rafała Sańdy pod moim adresem.
Czytając treść tego ataku pełną uproszczeń i opartą na z góry przyjętej tezie, że to co kiedyś zaproponowałem jest wybiegiem, czy też drwiną nasuwa się kilka wniosków:
- po pierwsze, atak jest kierowany wobec osoby, która zaproponowała coś sensownego (stowarzyszenie) z punktu widzenia naszego podzielonego środowiska; biorę tu na świadka Szymona "Szamana" Tomzika, że naprawdę odbyliśmy na ten temat kilka rozmów i wymian maili, że naprawdę poczyniono już nawet pewne działania, powstał projekt statutu; na razie jednak moment upublicznienia tego został odłożony na później (w ostatniej rozmowie na ten temat z Szymonem zaproponowałem termin powakacyjny);
- po drugie, krytykuje mnie ktoś, kto sam niczego podobnego nie zaproponował; sugeruje przy tym jakoby doskonale wiedział dlaczego to zrobiłem; nie mnie dociekać jaka jest jego motywacja, bo aż tak dobrze go nie znam, widziałem go raz w życiu;
- w swym oszczerczym i podłym wystąpieniu p. Rafał Sańda wplata inne wątki sugerując jakobym to był w zmowie z p. Konradem Bielskim, co jest oczywistą bzdurą dla wszystkich, którzy mają z nami jakikolwiek kontakt, zważywszy choćby na to, że mieszkamy w odległości ca. 350 km od siebie, zajmujemy się różnymi sprawami, na dobrą sprawę nawet się jeszcze nie widzieliśmy twarzą w twarz, a w internecie wymieniamy poglądy sporadycznie.
Ostrzegam p. Sańdę i jemu podobnych, że nie pozwolę szargać swojego dobrego imienia. Ja nie żartuję.
Piotr Zadora