Wątek zamknięty
[#121] Re: PegasosII czy AmigaOne?

@Brodek, post #108

jesli chodzi ci o usb w os4 to zapomnij. na razie chodzi tylko klawiatura i myszka. a i to u niektorych sprawia problemy. usb jest na razie w kolejce za dma
[#122] Re: PegasosII czy AmigaOne?

@amigafan, post #107

amigafan napisał(a):

> Z tym oprogramowaniem to chyba przesada bo jeżeli coś działa
> natywnie na PPC to bedzie też działać na AmigaOne.

a jak cos dziala na linuksie natywnie na ppc to pod mosem tez pojdzie?
netscape dzialajacy pod macos natywnie na 68k na amigaos chodzi?

> A czy Ty widziałeś AmigaOne i świadomie wybrałeś pegaza? Czy
> może kupiłeś pegaza a teraz masz obawy, że jak wyjdzie AOS4 to
> AmigaOne okaże się lepsza :D

na to nie licz. nastepca amigaone byc moze, ale nie amigaone. os4 raczej tez szans nie ma, jest zbyt opoznione. nadzieja jest w tym ze duzo ludzi je kupi i dzieki temu rozwoj dostanie kopa, ale to bardzo optymistyczna wersja.
[#123] Re: PegasosII czy AmigaOne?

@pini, post #117

pini napisał(a):

> Przy takiej argumentacji to tylko ręce opadają. Aż szkoda Ci
> przypominać, że na ostatnim spotkaniu GGUA (jak ktoś z gości
> napisał) wszystko działało OK. A była to wer. z początku 2004.
> Trzeba wyjątkowo złej woli żeby mówić o wersji sytemu z przed
> pól roku albo i więcej. DMA działa i grafika też. Nie są
> jeszcze zoptymalizowane ale sugerowanie, że w ogóle nie
> działaja to mocna przesada. USB obsługuje klawitury i myszki,
> tyle wiem ja a nie jestem betatesterem ani developerem.

fenomenalne. friedenowie i hermans sami nie wiedza co maja. lol! robice sie coraz smieszniejsi :)))
[#124] Re: PegasosII czy AmigaOne?

@pececiarz, post #118

pececiarz napisał(a):

> Ludzie wyluzujcie. Oba systemy sa do bani. Jedyna racja ich
> istnienia to topniejaca grupka entuzjastow amigi. Bardzo fajny
> BeOS to margines a linuks jest zarzniety przez brak sterownikow
> (swiat nie sklada sie wylacznie z entuzjastow sieci i
> kompilacji jader). I

wracaj na ta choinke z ktorej sie urwales

> Pewnie mi sie dostanie za tego posta bo wsadzam jak zwykle kij
> w mrowisko. Byly tu jednak i mniej merytoryczne wypowiedzi wiec
> zaryzykuje.

udalo ci sie. wyszedles na kompletnego idiote.
[#125] Re: PegasosII czy AmigaOne?

@pini, post #99

Zdecydowanie nie siedzisz w temacie Ale najzabawniejsze jest to, że akurat na innym forum apelowałeś, aby nie wypowiadać się na temat produktów drugiej strony. To oczywiście nie przeszkadza Ci wypowiadać się tutaj i co gorsza wypisywać nie sprawdzone informacje.
[#126] Re: PegasosII czy AmigaOne?

@pini, post #103

Stos TCP/IP w OS3.5 to smiech na sali. Ot, lache zrobili, ze dograli wersje demo Miami z Aminetu. Stos z OS3.9? Tez zewnetrzny program i choc tyle, ze nie trzeba bylo za niego dodatkowo placic, ale ten kto go kupil wczesniej z radosci nie mial po co skakac. Zeby bylo smieszniej to uzywam dokladnie tego samego stosu na MorphOSie, z GUI pod ReAction na Ambiencie. A podobno RA w MOS nie dziala...
[#127] Re: PegasosII czy AmigaOne?

@pececiarz, post #118

Podaj mi swoje namiary imie nazwisko i adres . Głupota ma swoje granice
mam amigie 1990 roku i obecnie to nie jest A500 . Propounje zebys pochwalił sie kidy kupiłes swoj obecny model peceta -rok temu i ile razy musiales zmienic bebechy zeby sobie pracowac czy tez fuj pograc
a ile razy zmieniales system lub go na nowo instalowales .Winda tak naprawde to dobry system ale moim zdaniem ma tyle bledow ze przy kazdej wersji powinien byc znaczek BETA
[#128] Re: PegasosII czy AmigaOne?

@pini, post #104

Ale sie petlicie... Wedlug Was MOS to nie AOS, wiec powstaje powiedzmy 5 lat. Czyli nowy system Amiga-like powstawl w 5 lat i ma o wiele wieksze mozliwosci niz AmigaOS powstajacy lat hmmm 18?
[#129] Re: PegasosII czy AmigaOne?

@pececiarz, post #118

Bosz... Jestes cholernie nudny, juz Ci to mowilem. Jak bede chcial twojego proroctwa posluchac to siebie zerkne w poprzedni watek. Rownie dobrze mogles copy&paste zrobic.

Pewnie mi sie dostanie za tego posta bo wsadzam jak zwykle kij w mrowisko. Byly tu jednak i mniej merytoryczne wypowiedzi wiec zaryzykuje.

Jeszcze raz takie cos to Ci sie dostanie na pewno. Swiadomego trollowania na taka skale nie bedziemy tolerowac!
[#130] Re: PegasosII czy AmigaOne?

@Rafał, post #125

Dlatego napisałem, że nie jestem pewien. A odezwałem się w temacie MOSa bo go porównujecie zapominając o pewnych brakach a braki w OS4 wszystkie wymieniliście a nawet trochę dodaliście, tak dla zabawy.
Podam tylko jeden przykład. W MOSie nie ma (nie było) natywnego stosu TCP/IP. OK nie ma wielkiej straty bo na emulowanym da się pracować. Za to DMA w OS4 to w ogóle dno i katastrowa. Jak ktoś napisał DMA w OS4 nie ma (pomimo, że jest i działa).

PS. Jest już ten natywny stos w MOSie?
[#131] Re: PegasosII czy AmigaOne?

@HiMark, post #113

Popieram Cię w całej pełni!!!
Mr. Crisp postanowił poradzić się fachowców, a teraz pewnie siedzi, czyta i wyrywa sobie wszystkie włosy z głowy!

[#132] Re: PegasosII czy AmigaOne?

@amigafan, post #106

Czy jesteô moűe beta-testerem AOS4, űe jesteô tak dobrze zorientowany czy dziaîa USB, DMA i muzyka? Bo jeűeli nie to znaczy, űe gîosisz tylko niesprawdzone plotki i mówisz o czymô czego na oczy nie widziaîeô.

Betamuszkieterowie nie omieszkaja poinforomowac nas o swych oszalamiajacych osiagach typu: mamy DMA w OS4 i "smiga" cale 15MB/s.

USB tez jest, klamia tu cos... Tylko szkoda, ze dzialaja z nim klawiery i myszki, zreszta nie wszystkie.

A wogóle to MorphOS zaczâî powstawaę gdy jeszcze nie byîo mowy o AOS4 (pierwsze wzmianki o MorphOS byîy juű w ACS) i dlatego ukazaî sië szybciej (bo zostaî wczeôniej rozpoczëty).

I co? Gratuluje porownania. Caly system vs wersja systemu. Zreszta jakieto ma w ogole znaczenie? Dla mnie MOS moze i powstawac 100 lat wazne bym byl z niego zadowolony.

Jak ktos napisze w 10 minut system to on bedzie najbardziej rulez?
[#133] Re: PegasosII czy AmigaOne?

@pini, post #130

PS. Jest juű ten natywny stos w MOSie?

Skoro AmiTCP v5 PPC zapowiadany jest od dawna, to pewnie jakas wersje beta ludzie testuja.
[#134] Re: PegasosII czy AmigaOne?

@amigafan, post #106

Pierwsze wzmianki o OS4 na PPC to polowa lat 90-tych.... Jesli chcesz byc taki dokladny....
[#135] Re: PegasosII czy AmigaOne?

@Brodek, post #110

nie kosmos tylko kmos :P
[#136] Re: PegasosII czy AmigaOne?

@Olo, post #105

Miośc jest piękna, ale miłośc do kawałka laminatu (czyt. AmigaONE) i jakiegoś programu (czyt. OS4 ) jest CHORA

A milosc do chomikow?

PB,NMSP :)
[#137] Re: PegasosII czy AmigaOne?

@Kitech, post #131

Zaoszczedzi na fryzjerze - bedzie mial na Pegaza/a1 :P
[#138] Re: PegasosII czy AmigaOne?

@amigafan, post #106

nawet gdyby przyjechał ktoś z OS4 na AM to użytkownicy pegazów pewnie by sie go uczepili, wyszukali każdą niedoróbkę i wyśmiali ją na potęgę.

Czy dla Ciebie byloby to dziwne? Od wielu miesiecy na wszelkich portalach jest rozsiewana propaganda, jaki to OS4 nie jest boski i jak przy swoim ukazaniu nie zmiecie on MOSa z powierzchni ziemi. A teraz nie chca pokazac, bo wredni pegazowcy mogliby pokazac, ze jednak OS4 nie jest taki boski i nie wytrzmuje konkurencji z MOSem i przekonac resztki oczekujacych do MOSa?

Czy jesteś może beta-testerem AOS4, że jesteś tak dobrze zorientowany czy działa USB, DMA i muzyka? Bo jeżeli nie to znaczy, że głosisz tylko niesprawdzone plotki i mówisz o czymś czego na oczy nie widziałeś.

Wystarczy czytac wypowiedzi programistow z Hyperionu na AW.net...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem