[#121] Re: Telekomputer / Joystick

@Madman, post #118

Ja również wpłaciłem jako pierwszy, polecam, zachęcam, gdzie mogę to reklamuję działania kolegi.
2
[#122] Re: Telekomputer / Joystick

@Hubez, post #121

Ze zbiórki udało się zamówić 4 odcinki Joysticka, 3 kolejne już w drodze. To będą wszystkie z 1992 jakie są w archiwum. Zamawiam chronologicznie od najstarszych. Liczę że uda się odzyskać wszystkie 42! ;D

Od dziś na swoim kanale będę wrzucał fragmenty. Oczywiście 15.35 ;)
https://youtu.be/ja9COJsK6UM?feature=shared

Nie wiem czy kanał nie zostanie za to zbanowany więc: oglądać, udostępniać i chomikować puki jest ;D
Ale spokojnie, darczyńcy i ja mamy oryginalne pliki, więc to już nigdy nie zginie :)

Akcja trwa nadal. Chętnych do dołączenia zapraszam!
http://youtube.com/post/UgkxK4FQOS_cnI2RP9gzU8hYpPhucLzEdbU9?feature=shared
[#123] Re: Telekomputer / Joystick

@matwiko, post #122

Ile kosztuje jeden odcinek? Można zarabiać na tych odcinkach na yt?
[#124] Re: Telekomputer / Joystick

@amikoksu, post #123

Kwerenda, czyli wyszukanie w archiwach, kosztowało ok 350zł. Koszt zgrania każdego odcinak to ok 170zł. Na YT nigdy nie możesz zarabiać jak nie jesteś właścicielem praw autorskich.
Jeżeli chodzi o mój kanał to nic nigdy nie zarobiłem, nawet nie włączam funkcji monetyzacji, wtedy maglują kanał i raczej z automatu banują. Działam hobbystycznie.
[#125] Re: Telekomputer / Joystick

@matwiko, post #124

Rozumiem. Czyli to nie takie małe koszta.
[#126] Re: Telekomputer / Joystick

@amikoksu, post #125

Wyciągnięcie z archiwum wszystkich Joysticków to ok 7500zł ;)
[#127] Re: Telekomputer / Joystick

@matwiko, post #126

Na taśmach?
[#128] Re: Telekomputer / Joystick

@matwiko, post #126

jak juz kolega ma kontakt z Tvp to prosze przekazac od selura, ze
PO MOIM TRUPIE wplace 1 grosz na TVP na... cokolwiek

Ja bym tych nierobow i chalturnikow z TVP (obecnej i poprzedniej) pogonil na 8 stron swiata (jak joystick) a ode mnie pierwsze oplaty za abonament tv zobacza za jakies 300 lat a moze i dluzej. OK

Kwerenda, czyli wyszukanie w archiwach, kosztowało ok 350zł. Koszt zgrania każdego odcinak to ok 170zł.
35 groszy byl im nie dal !!!

Ostatnia aktualizacja: 28.01.2025 14:19:09 przez selur
[#129] Re: Telekomputer / Joystick

@selur, post #128

Nie mam TV i radia w domu od nastu lat i mam spokój z abonamentem.
1
[#130] Re: Telekomputer / Joystick

@amikoksu, post #127

w pliku mp4 tak jak te które już mamy ;)
[#131] Re: Telekomputer / Joystick

@matwiko, post #130

10 pierwszych odcinków legendarnego JOYSTICKA z 1992 odzyskane z archiwów TVP! ;)
Dla zainteresowanych zapraszam pod link:

http://youtube.com/post/Ugkx6k1B7v4QmNUwPvoYOkYTHNirqV7Q0o8_?si=bWvVOyZqdqzpYwKd

W odcinkach goście, min.: Kazimierz Kaczor, Marek Niedźwiecki, Andrzej Koper, Marian Bublewicz, Maciej Parowski, Andrzej Szczypiorski, Andrzej Pągowski i inni. Ponadto: felietony, reportaże oraz przede wszystkim, nigdzie wcześniej nie publikowane turnieje gier, min.:

- Steel Empire
- Indianapolis 500
- Pacman
- M1 Tank Platoon
- Knights of the Sky
- Son of Zeus
- Licence to Kill
- Grand Prix Circuit
i wieje innych... w tym legendarna gra na odwróconym Joysticku!

Oraz recenzje min:
- Harpoon
- Silent Service II
- Lure of the Temptress
- Railroad Tycoon
- Flight Symulator
i inne...

3
[#132] Re: Telekomputer / Joystick

@matwiko, post #131

te dżojstiki to była kpina. Czasy, w których roiło się od fajnych gier, a ci serwowali jakieś symulatory czy strategie. To tak, jakby przyglądać się longplayowi Cywilizacji albo partyjki szachów.
podobne odczucia miałem oglądając jakieś "Czy wydra wygra" albo te emitowane w późnych '90 czy wczesnych 2000 jakieś gry z Hugo, gdzie biedakowi przyprawili głosik polskiej Myszki Miki.
[#133] Re: Telekomputer / Joystick

@matwiko, post #131

Bardziej bym sie cieszył z Telekomputerów.
[#134] Re: Telekomputer / Joystick

@snajper, post #132

A dlaczego kpina? Wtedy królowały symulatory i strategie. Ja osobiście grałem w tamtych czasach w F15 II, Silent Service, Dune2, UFO etc.
Superfrog to dopiero odkryłem jakieś 6lat temu
Natomiast zgadzam się co do tego, że źle dobierano gry do konkurencji.
[#135] Re: Telekomputer / Joystick

@matwiko, post #131

23 odcinki niedostępne nigdzie legendarnego JOYSTICKA!
Już niedługo WSZYSTKIE. Dla zainteresowanych zapraszam pod link:

http://youtube.com/post/UgkxdIE7Rze3sDqdPKI30OAC6wE9TJeh_mN1?si=DultfyRiMZwTbWAB

A w odcinkach goście, min.: Przemysław Babiarz, Andrzej Strzelecki, Wiesław Tupaczewski, Ewa Łętowska, Kazimierz Kaczor, Marek Niedźwiecki, Andrzej Koper, Marian Bublewicz, Maciej Parowski i inni. Ponadto: felietony, reportaże oraz przede wszystkim, turnieje gier, min.:

- Wing Commander II
- Dizzy
- Robo zone
- Lemingi
- Michael Jordan
- Steel Empire
- Indianapolis 500
- Pacman
- M1 Tank Platoon
- Knights of the Sky
- Son of Zeus
- Licence to Kill
- Grand Prix Circuit
i wieje innych...

Oraz recenzje min:
- King's Quest VI
- Master of Orion
- Stronghold
- Patriot
- Harpoon
- Silent Service II
- Lure of the Temptress
- Railroad Tycoon
- Flight Symulator
i inne...

2
[#136] Re: Telekomputer / Joystick

@matwiko, post #135

Przemek jaki młody. Zawstydził Ibisza.
1
[#137] Re: Telekomputer / Joystick

@matwiko, post #135

Kaczor taki stary dziad i w takie nowe gry popindalal. Kiedys to byly gry. Teraz, zadnemu dziadowi nie chce sie w to nowe g. grac.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem