[#121] Re: Telekomputer / Joystick

@Madman, post #118

Ja również wpłaciłem jako pierwszy, polecam, zachęcam, gdzie mogę to reklamuję działania kolegi.
2
[#122] Re: Telekomputer / Joystick

@Hubez, post #121

Ze zbiórki udało się zamówić 4 odcinki Joysticka, 3 kolejne już w drodze. To będą wszystkie z 1992 jakie są w archiwum. Zamawiam chronologicznie od najstarszych. Liczę że uda się odzyskać wszystkie 42! ;D

Od dziś na swoim kanale będę wrzucał fragmenty. Oczywiście 15.35 ;)
https://youtu.be/ja9COJsK6UM?feature=shared

Nie wiem czy kanał nie zostanie za to zbanowany więc: oglądać, udostępniać i chomikować puki jest ;D
Ale spokojnie, darczyńcy i ja mamy oryginalne pliki, więc to już nigdy nie zginie :)

Akcja trwa nadal. Chętnych do dołączenia zapraszam!
http://youtube.com/post/UgkxK4FQOS_cnI2RP9gzU8hYpPhucLzEdbU9?feature=shared
[#123] Re: Telekomputer / Joystick

@matwiko, post #122

Ile kosztuje jeden odcinek? Można zarabiać na tych odcinkach na yt?
[#124] Re: Telekomputer / Joystick

@amikoksu, post #123

Kwerenda, czyli wyszukanie w archiwach, kosztowało ok 350zł. Koszt zgrania każdego odcinak to ok 170zł. Na YT nigdy nie możesz zarabiać jak nie jesteś właścicielem praw autorskich.
Jeżeli chodzi o mój kanał to nic nigdy nie zarobiłem, nawet nie włączam funkcji monetyzacji, wtedy maglują kanał i raczej z automatu banują. Działam hobbystycznie.
[#125] Re: Telekomputer / Joystick

@matwiko, post #124

Rozumiem. Czyli to nie takie małe koszta.
[#126] Re: Telekomputer / Joystick

@amikoksu, post #125

Wyciągnięcie z archiwum wszystkich Joysticków to ok 7500zł ;)
[#127] Re: Telekomputer / Joystick

@matwiko, post #126

Na taśmach?
[#128] Re: Telekomputer / Joystick

@matwiko, post #126

jak juz kolega ma kontakt z Tvp to prosze przekazac od selura, ze
PO MOIM TRUPIE wplace 1 grosz na TVP na... cokolwiek

Ja bym tych nierobow i chalturnikow z TVP (obecnej i poprzedniej) pogonil na 8 stron swiata (jak joystick) a ode mnie pierwsze oplaty za abonament tv zobacza za jakies 300 lat a moze i dluzej. OK

Kwerenda, czyli wyszukanie w archiwach, kosztowało ok 350zł. Koszt zgrania każdego odcinak to ok 170zł.
35 groszy byl im nie dal !!!

Ostatnia aktualizacja: 28.01.2025 14:19:09 przez selur
[#129] Re: Telekomputer / Joystick

@selur, post #128

Nie mam TV i radia w domu od nastu lat i mam spokój z abonamentem.
1
[#130] Re: Telekomputer / Joystick

@amikoksu, post #127

w pliku mp4 tak jak te które już mamy ;)
[#131] Re: Telekomputer / Joystick

@matwiko, post #130

10 pierwszych odcinków legendarnego JOYSTICKA z 1992 odzyskane z archiwów TVP! ;)
Dla zainteresowanych zapraszam pod link:

http://youtube.com/post/Ugkx6k1B7v4QmNUwPvoYOkYTHNirqV7Q0o8_?si=bWvVOyZqdqzpYwKd

W odcinkach goście, min.: Kazimierz Kaczor, Marek Niedźwiecki, Andrzej Koper, Marian Bublewicz, Maciej Parowski, Andrzej Szczypiorski, Andrzej Pągowski i inni. Ponadto: felietony, reportaże oraz przede wszystkim, nigdzie wcześniej nie publikowane turnieje gier, min.:

- Steel Empire
- Indianapolis 500
- Pacman
- M1 Tank Platoon
- Knights of the Sky
- Son of Zeus
- Licence to Kill
- Grand Prix Circuit
i wieje innych... w tym legendarna gra na odwróconym Joysticku!

Oraz recenzje min:
- Harpoon
- Silent Service II
- Lure of the Temptress
- Railroad Tycoon
- Flight Symulator
i inne...

[#132] Re: Telekomputer / Joystick

@matwiko, post #131

te dżojstiki to była kpina. Czasy, w których roiło się od fajnych gier, a ci serwowali jakieś symulatory czy strategie. To tak, jakby przyglądać się longplayowi Cywilizacji albo partyjki szachów.
podobne odczucia miałem oglądając jakieś "Czy wydra wygra" albo te emitowane w późnych '90 czy wczesnych 2000 jakieś gry z Hugo, gdzie biedakowi przyprawili głosik polskiej Myszki Miki.
[#133] Re: Telekomputer / Joystick

@matwiko, post #131

Bardziej bym sie cieszył z Telekomputerów.
[#134] Re: Telekomputer / Joystick

@snajper, post #132

A dlaczego kpina? Wtedy królowały symulatory i strategie. Ja osobiście grałem w tamtych czasach w F15 II, Silent Service, Dune2, UFO etc.
Superfrog to dopiero odkryłem jakieś 6lat temu
Natomiast zgadzam się co do tego, że źle dobierano gry do konkurencji.
[#135] Re: Telekomputer / Joystick

@matwiko, post #131

23 odcinki niedostępne nigdzie legendarnego JOYSTICKA!
Już niedługo WSZYSTKIE. Dla zainteresowanych zapraszam pod link:

http://youtube.com/post/UgkxdIE7Rze3sDqdPKI30OAC6wE9TJeh_mN1?si=DultfyRiMZwTbWAB

A w odcinkach goście, min.: Przemysław Babiarz, Andrzej Strzelecki, Wiesław Tupaczewski, Ewa Łętowska, Kazimierz Kaczor, Marek Niedźwiecki, Andrzej Koper, Marian Bublewicz, Maciej Parowski i inni. Ponadto: felietony, reportaże oraz przede wszystkim, turnieje gier, min.:

- Wing Commander II
- Dizzy
- Robo zone
- Lemingi
- Michael Jordan
- Steel Empire
- Indianapolis 500
- Pacman
- M1 Tank Platoon
- Knights of the Sky
- Son of Zeus
- Licence to Kill
- Grand Prix Circuit
i wieje innych...

Oraz recenzje min:
- King's Quest VI
- Master of Orion
- Stronghold
- Patriot
- Harpoon
- Silent Service II
- Lure of the Temptress
- Railroad Tycoon
- Flight Symulator
i inne...

[#136] Re: Telekomputer / Joystick

@matwiko, post #135

Przemek jaki młody. Zawstydził Ibisza.
1
[#137] Re: Telekomputer / Joystick

@matwiko, post #135

Kaczor taki stary dziad i w takie nowe gry popindalal. Kiedys to byly gry. Teraz, zadnemu dziadowi nie chce sie w to nowe g. grac.
1
[#138] Re: Telekomputer / Joystick

@koczis, post #137

Po sukcesie akcji z Joystickiem przyszedł czas na TELEKOMPUTER :)))

Zapraszam! szczegóły: http://youtube.com/post/UgkxoNt5M-dzA9ibeHmHEtTn7d7ROylMmTu7?feature=shared

3
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem