@Andrzej Drozd, post #59
@cacodemon666, post #58
W wstępie jest napisane że mamy ocenić który system mos czy aos idzie bardziej w stronę linuxa. Więc oceniamy że amigaos idzie bardziej gdyż obsługuje .so (mos tego nie potrafi) będzie miał gallium 3d (mos ma własny system 3d) a redaktor execa, który jest też beta testerem chce też linuxowego GUI (mos ma swojego ambienta i nikt nie proponuje implementacji linuxowego GUI). Dodatkowo sam na execu napisałeś że to popierasz więc nie pisz głupot (nie zaczaiłeś bazy, nie zrozumiałeś, nie zatrybiłeś) bo wygląda na to że nie masz żadnych merytorycznych argumentów.
@cacodemon666, post #52
Abym ja mógł i inni czekający na nową Amigę mogli pośmiać się z niebieskiego "feelingu" udającego ten oryginalny czerwony
@cacodemon666, post #61
@rzookol, post #70
@TomK, post #69
jedynie przedstawienie suchych faktów, niezorientowanym ludziom, którzy wierzą w jakąś "amigową alternatywę" dla AmigaOSto przynajmniej wersja OS 3.x i OSX by się jeszcze przydały. A być może i MorphOS, a nuż da się kogoś przekonać?
@recedent, post #72
@radzik, post #75
Będąc uszczypliwym mógłbym zapytać jak wersja amigowa ma działać na nie amigowym systemie?
@recedent, post #74
@kjb, post #79
@recedent, post #78
@rzookol, post #1
@radzik, post #81
Według mnie to na bank będzie wersją oficjalna (czyli hiperjonu)
OS4 według mnie w filozofii jest zgodny z OS 3.x
albo chce się mieć w miarę łatwy dostęp do technologi XXI w, ale dalej się podmiecać niby standardem z przed 15 lat jak MUI/CGX.
@recedent, post #85
@radzik, post #89