@Dopuser, post #57
Raczej udowodniona. Np. w USA obszary wymierania pszczol pokrywaja sie z obszarami plantacji GMO.
Poza tym, jesli trucizna uzawarta w warzywach GMO zabija rozne owady to czemu mialaby akurat nie zabijac pracowitych pszczolek ?
@michalmarek77, post #31
To co zrobi jutro jest znacznie ciekawsze. I na 100% zrobi. W tym wyścigu albo wygrywasz i jest okej, albo przegrywasz i mamy smutny game over.
@Radov, post #61
@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #51
Argument ten od 2010 roku przestał mieć znaczenie, bo wydostanie się GMO i skrzyżowanie z odmianą tradycyjną stało się faktem. USA: transgeniczny rzepak uwolnił się spod kontroli hodowców
@Radov, post #53
@DRACOX, post #65
ale jednym z celow gmo jest sprawienie by stosowanie tych srodkow bylo nie potrzebne
@michalmarek77, post #48
@DRACOX, post #65
@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #51
@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #69
@Benedykt Dziubałtowski, post #70
@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #71
@Benedykt Dziubałtowski, post #72
@Andrzej Drozd, post #67
@michalmarek77, post #74
@Radov, post #66
modyfikacje genów można wykorzystać na wiele sposobów, ale sytuacja w USA dobitnie pokazała, że firmy jedynie dopasowały rośliny do produkowanych przez siebie środków chemicznych. Rolnik decydujący się na GMO musi więc kupić OKREŚLONY nawóz i pryskać OKREŚLONĄ chemią (przy których "normalne" rośliny padają.
@Dopuser, post #73
@Benedykt Dziubałtowski, post #77
@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #1
W odpowiedzi na #71 (post Skolmana)
Nie pamiętam ile razy ja już obalałem Twoje mity i zmanipulowane filmy, które pokazywałeś na łamach PPA.
@bombermax, post #81
@kjb, post #83
@kjb, post #83
Ja powiem tak - jak chcesz polityku wygrać wybory, to najpierw coś zrób, bo obiecywanie przed wyborami to pic na wodę. Najpierw czyny a potem nagroda
@CJ Warlock, post #82
@bombermax, post #87
@Benedykt Dziubałtowski, post #86
@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #89