@sigma2pi, post #1140
ZSRR odtworzył nową niepodległą i wolną - na ile było to możliwe, Polskę
@Dopuser, post #1138
Podasz ilu było gestapowców w GG, a ilu było NKWDzistów i UBków tuż po wojnie ?
@sigma2pi, post #1142
A co ma jedno z drugim wspólnego żeby takie porównania robić, ma to jakiś cel, bo ja w tym żadnego sensu nie dostrzegam.
NKWD nie było specjalnie wrogo nastawione wobec Polski i Polaków
Suche danych to byś nie strawił, bo PISowcy unikają prawdy i kreują nową
@recedent, post #1141
To jest kluczowe słowo - na ile było to możliwe. A że nie było możliwe (bo i też nie mieli w tym żadnego interesu a nikt nie stanął im na drodze, jak stało się np. w przypadku Grecji) - to zrobili tak jak zrobili
@Dopuser, post #1143
chodzi o to które z tych dwóch potworków, GG i PRL, było państwem terroru "państwowego".
Czekam na liczby. Jakiś problem ?
Podasz jakieś źródła, czy nadal dzielisz się swoim widzimisię?
Jakieś jaja normalnie... skąd żeś się wziął, człowieku...
@sigma2pi, post #1145
Nie wiem czy jest sens tłumaczyć cokolwiek
@sigma2pi, post #1144
po primo, w Grecji komuniści cieszyli się bardzo dużym poparciem lokalnej ludności
@sigma2pi, post #1142
NKWD nie było specjalnie wrogo nastawione wobec Polski i Polaków..
@sigma2pi, post #1140
@Dopuser, post #1147
... w odróżnieniu od Polski, gdzie ich poparcie było gorzej niż mizerne...
@Dopuser, post #1148
Na początku maja 1945 r. siły NKWD na terenie "wyzwolonej" Polski liczyły już 35 tys. ludzi, a w końcu lata osiągnęły stan prawie 45 tys.
@Andrzej Drozd, post #1149
@sigma2pi, post #1152
@Dopuser, post #1147
... w odróżnieniu od Polski, gdzie ich poparcie było gorzej niż mizerne...
@sigma2pi, post #1155
ię naczytałeś głupot z pisowskich bajek, o tym jak naród polski rzekomo wtedy bardzo pragnął powrotu swoich przedwojennych panów...
@KM, post #1128
Ja też nie mam wiedzy, ja też mogę z kimś gdzieś zasiadać. Wszystko się może zdarzyć. Pompowanie tej bzdurnej informacji jest pompowaniem dziury w całym - mówiła Beata Kempa. - Ja "Gazety Wyborczej" po prostu nie czytam. W ogóle przestaję się do niej odzywać. Na rewelacje tej gazety nie będę tracić czasu - podsumowała
We wtorek rzecznik MON Bartłomiej Misiewicz wystąpił w TVP Info, gdzie odniósł się do naszego tekstu o ministrze. I stanowczo potępił tych, co oskarżają żonę Macierewicza o bycie TW. Powiedział: "Kłamstwo, potwarz". Ale w tekście "Wyborczej" nie ma słowa o żonie ministra.
Rzecznik twierdzi, że Robert Luśnia zrezygnował z funkcji prezesa zarządu fundacji Głos.
@Dopuser, post #1156
A temu panu już dziękujemy... szkoda mi czasu na komunistyczną agitkę.
@Andrzej Drozd, post #1157
To co, wzywamy psychiatre czy jeszcze nie?
@Dopuser, post #448
rząd PiS obniżył abonament o 30%. Też niedobrze, czy jak...
@Diabeł, post #1158
@Diabeł, post #1162
@Andrzej Drozd, post #1163
To było 10 lat temu.
@Andrzej Drozd, post #1164
@sigma2pi, post #1155
(...) większość z tych hrabiów była gołodupcami pozadłużanymi w bankach pod zastaw swoich nieruchomości.