Grunt aby Polska była bezpieczna i jak najbardziej odizolowana od okupanta rosyjskiego.
Już druga raz zadaje to pytanie nieukowi.
Kogo okupuje Rosja ?
. Jak już wytężysz ten orzeszek wielkości atoma w swojej czaszkogłowie nie grzeszącej myślami i odpowiesz na to arcy trudne pytanie to następnie napisz, kogo okupuje Polska jako wasal USA, gdzie się autorytarnie miesza itd.

.
strzelacie w potylicę lub wywozicie na Sybir.
W odróżnieniu od kumpli z ATO których gościsz w swojej meliniarskiej ruderze od lat

, to w Rosji pielęgnuje się pamięć o Katyniu na różne sposoby... Co do wywózki na Sybir to mam mieszane odczucia, z jednej strony to wywóz, a z drugiej można rzecz, uratowali im życie przed pewną śmiercią z rąk niemieckich/europejskich najeźdźców lub ukraińskich sąsiadów...
Wspomnij mi czy Polska upamiętnia pamięć tych ponad 20 tyś czerwonoarmistów zagłodzonych na śmierć po 1920 w polskim obozie jenieckim, albo jak Polska upamiętnia pamięć swoich
WYZWOLICIELI z 1945, którzy choć mieli prawo do tych ziem z racji krwi jaką tu przelali, to utworzyli nową wolną niepodległą Polskę w najlepszym wariancie granicznym, uznawanymi przez wszystkich, siłą rzeczy radzieckie wojska musiały stacjonować w Polsce, żeby utrwalić polskie granice ?.
Rosjanie nigdy w swojej historii nie byli antypolscy. Przekręcasz probanderowski nieuku tylko historie, bo taki masz cel, siać niezgodę między Polakami i Rosjanami, nie jesteś ani Polakiem, ani tym bardziej Słowianinem, tylko zwykłym bezrozumnym niedouczonym klinem popierającym morderców z junty kijowskiej...
Prawdopodobnie w tej sprawie to samo łączy z tymi dwoma też takich pseudopolaków jak Ty
PS. taka ciekawostka nt. Smoleńska, o czym niewiele mówią, nie sprawdzałem, ale Rosjanie przed lotem zaproponowali polskiej stronie lądowanie na sprawnym lotnisku, Polska strona odmówiła, zaproponowali zakup i instalacje sprzętu umożliwiającego lądowanie na takim niesprawnym lotnisku, Polska strona odmówiła, zaproponowali obecność rosyjskiego pilota na pokładzie, oczywiście Polska strona odmówiła

Wnioski sam każdy może sobie wyciągnąć

.
Ostatnia aktualizacja: 19.06.2016 02:26:58 przez sigma2pi