Wątek zamknięty
[#421] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #420

Myślę, że chodziło mu o pokazanie, że nie mamy jeszcze tak źle. A ja myślę, że kanały tematyczne TVP robią z niej coraz ciekawszą ofertę i zastanawiam się, czy z cyfrowego polsatu nie zrezygnować (pakiet familijny czy jakoś tak).
[#422] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@KM, post #421

A co ma smartfon z internetem (za który płacę) to telewizji?
[#423] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #422

Bo telewizja publiczna ma oficjalne strony na których można ją oglądać także w necie.
[#424] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@KM, post #421

Tu nie chodzi o to czy jest źle czy nie. Dlaczego mam płacić za chłam z którego nie korzystam? Żeby te pieniądze jeszcze były dobrze spożytkowane ale nie, one pójdą na program Patologia+. Jeżeli mi będzie potrzeba to sam sobie wybiorę co zechę i będę za to płacić a nie PiS PZPR mi będzie dyktować co i za co mam płacić na "wspólne dobro narodu".
[#425] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@ZbyniuR, post #423

To ich problem.
Jak puszczą TV na przystankach to za wyjście z domu będą kasowali abonament?
Ludzie się dają ale ja się nie dam. OK
[#426] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #416

Miałem/mam? Gdzie tak mówili? Koleś w sukience z ambony czy w szklanej kuli ci się objawiło?

O, jakiś bracie dziś nerwowy! Aż taki nerwowy, że nie zauważyłeś pytajnika na końcu zdania . Otóż informuję Cię, że tam jest pytajnik . W związku z czym zdanie to było pytaniem a nie stwierdzeniem . Pytanie różni się od stwierdzenia tym, że nie stwierdza, tylko pyta. Jeśli zatem nie posiadałeś i nie posiadasz radio/teleodbiornika (jak twierdzisz i ja Ci wierzę, bo jesteś swój chłop i z gęby cholewy nie będziesz wszak robił) to czemuż się pienisz, że martwy przepis nagle ożyje legislacyjnie? Ciebie to nie-do-ty-czy. A przy okazji - facetów w sukienkach nie słucham (nawet tej Eurowizji nie oglądałem), a w szklane kule nie wierzę, tylko w Boga wszechmogącego. Tak, że kulą w płot akurat.

Zaś co do chłamu w publicznej TV - chłamu nie znoszę takowoż jak i Ty. Publicznej telewizji praktycznie nie oglądam, choć jak leci ciekawy film to fajnie obejrzeć bez reklam. Gdy widzę "Tańce z gwiazdami" i "M jak miłość" to mam ochotę wsadzić sobie palec do oka i pogrzebać w mózgu. Dlatego uważam, że telewizja publiczna nie powinna puszczać chłamu, który ma na celu przyciągnięcie widzów i reklamodawców. Przypuszczam, że uwolnienie jej od nieznośnego ciężaru przynoszenia zysków może w tym znacząco pomóc. Jak zmieni się ramówka telewizji publicznej gdy ludzie zupełnie niepodobni do Ciebie albo mnie - czyli ważący sobie lekce obowiązujące prawo i oszukujący w najlepsze naszą ukochaną Ojczyznę - nagle będą musieli ten abonament zapłacić? Czas pokaże.
[#427] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@recedent, post #426

Aż taki nerwowy, że nie zauważyłeś pytajnika na końcu zdania . Otóż informuję Cię, że tam jest pytajnik . W związku z czym zdanie to było pytaniem a nie stwierdzeniem . Pytanie różni się od stwierdzenia tym, że nie stwierdza, tylko pyta.

Jesteś tak głupi, czy trollujesz? Przypominam, jakiej składni użyłeś w zdaniu i w jakiej jego części użyłeś pytajnika.

Chcesz powiedzieć, że do tej pory - mimo że miałeś odbiornik radiowy i/lub telewizyjny - nie płaciłeś abonamentu RTV?

---

to czemuż się pienisz, że martwy przepis nagle ożyje legislacyjnie? Ciebie to nie-do-ty-czy

Nie pienię się tylko stwierdzam fakty, każdy kto ma gniazdko elektryczne w domu zapłaci.

facetów w sukienkach nie słucham

Nikt nie słucha katabasów. Co najwyżej stare babcie przychodzą posłuchać bajek a reszta tylko wrzuca na tace na nowy samochód dla biznesmena w sukience spod znaku krzyżyka i odbębnione.

w szklane kule nie wierzę, tylko w Boga wszechmogącego

Jedna chwała.

lekce obowiązujące prawo i oszukujący w najlepsze naszą ukochaną Ojczyznę

Mów za siebie. Lekceważenie durnego prawo ustanowionego przez degeneratów i złodziei nie jest równe oszukiwaniu ojczyzny.
[#428] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #427

Chcesz powiedzieć, że do tej pory - mimo że miałeś odbiornik radiowy i/lub telewizyjny - nie płaciłeś abonamentu RTV?

Czego tu nie rozumiesz, mój drogi? Pytanie (inaczej sformuowane) brzmi: "Czy chcesz powiedzieć, źe nie płaciłeś abonamentu chociaź miałeś telewizor/radio?"

Twoja odpowiedż, tuszę, powinna brzmieć: "Nie chcę, azaliź gdyź nie płaciłem abonamentu właśnie z tegoź powodu, iź nie miałem-ź tegoź telewizora tudzieź radia nie posiadawszy".

Zamiast tego piszesz o jakichś głupkach, trollach itp; ergo - pienisz się jak Fairy na gąbce i to zupełnie niepotrzebnie. Co więcej - próbujesz się wyzłośliwiać, wyprowadzać interlokutora z równowagi, w złudnej nadziei źe pęknie mu źyłka. Tymczasem człowiek tylko się uśmiecha.

stwierdzam fakty, każdy kto ma gniazdko elektryczne w domu zapłaci.

A tego bym nie powiedział. Z tego co wiem to dostanie wezwanie do zapłaty, a czy zapłaci czy nie - to juź zaleźy od niego.

Jedna chwała.

Słusznie. "oglądaliśmy Jego chwałę, chwałę, jaką Jednorodzony otrzymuje od Ojca, pełen łaski i prawdy". To z pierwszego rozdziału Ewangelii wg. św. Jana.

Lekceważenie durnego prawo ustanowionego przez degeneratów i złodziei nie jest równe oszukiwaniu ojczyzny.

A ja abonament płacę, mimo źe publiczną TV oglądam sporadycznie. Uwaźam, źe taki jest mój obowiązek jako uczciwego obywatela Rzeczypospolitej, w odróźnieniu od wspomnianych przez Ciebie "degeneratów i złodziei". Zresztą - co za róźnica, czy telewizja otrzymuje dotacje rządowe, czy utrzymuje się z abonamentu? Źadna. I tak funkcjonuje za nasze podatki.

Dobranoc, śpij dobrze, niech Ci się snują kolorowe sny.
[#429] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@recedent, post #428

Nie rób z siebie głupszego niż jesteś Jak nie umiesz budować zdań to odezwij się do pani od polskiego, ona ci wytłumaczy co i jak oraz wskaże różnicę.

Dziękuję i również życzę dobrej nocy. Niech ci buk błogosławi
[#430] pisuar

@Diabeł, post #429

[#431] Re: Patologia i Socjalizm

@Diabeł, post #430

Warte przypomnienia mistrzowskie wystąpienie z 2007 roku, ukazujące obłudę i zakłamanie PiSu

Polecam zwrócić uwagę na końcówkę i uwagi na temat okrągłego stołu oraz jak głosował PiS za ulgą prorodzinną - 1200 złotych na dziecko(wniosek Ligi Polskich Rodzin oraz Prawicy Rzeczpospolitej)

Ostatnia aktualizacja: 20.04.2016 14:00:34 przez Diabeł
[#432] Re: Patologia i Socjalizm

@Diabeł, post #431

[#433] Re: Podatki i Socjalizm

@Diabeł, post #432

Podatki i Socjalizm
[#434] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #425

[#435] Re: Podatki i Socjalizm

@Diabeł, post #433

Rząd chce pieniędzy za wodę. Zdrożeją prąd i zakupy. Zapłacimy nawet za deszczówkę i śnieg.

Prawie 4 mld zł mają dać dodatkowe opłaty za wodę - wynika z wyliczeń Ministerstwa Środowiska. Skończyć ma się era korzystania z wody za darmo. Zapłacić za nią mają m.in. elektrownie i rolnicy. A to oznacza, że w konsekwencji wzrosną ceny. Wprowadzona zostanie też opłata za... deszczówkę i topniejący śnieg.

Tu podwyżka, tam podwyżka. I bardzo dobrze. Mocniej dokręcić śrubę. Może się tępy naród nauczy, by nie głosować na socjalistow i komuchów. Chociaż śmiem wątpić.
[#436] Re: Podatki i Socjalizm

@Diabeł, post #435

Patrz pan, nie wiedziałem że PiS rządził w 2012...
[#437] Re: Podatki i Socjalizm

@recedent, post #436

Breivik-wygral-z-Norwegia-proces

Sąd uznał, zgodnie ze skargą Breivika, że izolowanie go w więzieniu jest postępowaniem "nieludzkim".
[#438] Re: Podatki i Socjalizm

@recedent, post #436

Patrz pan, ale pisuar rządzi w 2016 i ma zamiar to wprowadzić. Dlaczego nie odrzuci tego jak to pomysł PO? Tak samo jak to zrobił ich pomysłem podwyższenia kwoty wolnej od podatku?
[#439] Re: Podatki i Socjalizm

@Diabeł, post #438

Rząd ryzykuje brakiem karpia na święta. Wszystko przez prawo wodne.

Proponowane przez rząd Prawo wodne zlikwiduje całkowicie hodowle ryb w Polsce - mówi money.pl Ziemowit Pirtań ze Stowarzyszenia Producentów Ryb Łososiowatych. W jego opinii w dwa lata zabraknie u nas i pstrągów, i karpi. A na dodatek stracimy unijne pieniądze.

- W oparciu o dane z proponowanej przez rząd ustawy przeprowadziłem analizy ośmiu gospodarstw rybackich. Z moich wyliczeń wynika, że opłaty za wodę przekroczyłyby ich roczne przychody. Podkreślę - przychody, nie zyski. Kwoty opłat proponowane przez Ministerstwo Środowiska są absurdalne - mówi Ziemowit Pirtań.

Jak dodaje, oznaczałoby to, że w dwa lata wszystkie gospodarstwa rybackie i akwakultury zbankrutowałyby.

Dobra, zmiana.
[#440] Re: Podatki i Socjalizm

@Diabeł, post #439

[#441] Re: Podatki i Socjalizm

@Diabeł, post #440

5500 zł (sic!) miesięcznie z programu 500+ dla rodziny z Jawora.

Ciekawe z czego wcześniej się utrzymywali
[#442] Re: Podatki i Socjalizm

@Diabeł, post #441

Minister potwierdza: E-handel też zapłaci podatek obrotowy. Decyzja zapadła.

- Sklepy internetowe będą traktowane dokładnie tak jak każde inne - deklaruje Henryk Kowalczyk. Szef Komitetu Stałego Rady Ministrów przyznaje, że zdecydowano się odstąpić od pobierania podatku przez kurierów od sklepów zagranicznych. Dodał, że rząd zarówno z liniową stawką, jak i progresywnej.

Miał być podatek od złych zagranicznych korporacji i marketów. Trwa bohaterska walka z matematyką, ekonomia i logiką. Dobra, zmiana.
[#443] Re: Podatki i Socjalizm

@Diabeł, post #442

Dodał, że rząd zarówno z liniową stawką, jak i progresywnej.

Co dodał?
[#444] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #425

A ten abonament to w jakiej kwocie ma być? Za Donka to było bodajże 23 zł miesięcznie.
[#445] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Dopuser, post #444

15zł.
[#446] Re: Podatki i Socjalizm

@recedent, post #443

Dodał, że rząd rozważa opcję zarówno z liniową stawką, jak i progresywną.
[#447] Re: Podatki i Socjalizm

@recedent, post #436

Masz 2016 jak tamten nie Ci nie pasował

Nowa ustawa przygotowywana przez Ministerstwo Środowiska - Prawo wodne - zakłada wprowadzenie dodatkowych opłat za pobór wody podziemnej i powierzchniowej, m.in. deszczówki. Zapłacą głównie elektrownie i rolnicy, ale także zwykli Polacy, bo w konsekwencji mogą wzrosnąć ceny ogrzewania i prądu.

Na wsiach(czyli tam gdzie jest większość wyborców pisu) zużywa się ogromne ilości wody. Większość gospodarstw ma ją zazwyczaj z własnych ujęć. Oj zaboli pisowski elektorat a mi umili nowe podatki patrzenie jak ci zidioceni wyborcy tej partii cierpią pomysł
[#448] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@KM, post #445

Znaczy rząd PiS obniżył abonament o 30%. Też niedobrze, czy jak...
[#449] Re: Podatki i Socjalizm

@Diabeł, post #440

Bardzo lubię ten kanał bo prosty sposób potrafią przedstawiać różne naukowe i nie tylko fakty.
Dziś zobaczyłem to i mnie zszokowało.
Czy nasza ocena sytuacji jest mylna? Czy to oni źle to zbadali...
[#450] Re: Podatki i Socjalizm

@Vato, post #449

Bez sensu. Najlepszą pomoc można nieść tym ludziom na miejscu, tam gdzie jest najbardziej potrzebna (choćby z tego powodu, że pieniądze, które na utrzymanie jednej rodziny ponosi np RFN czy Szwecja - w Libanie czy Iraku pozwolą na utrzymanie kilku/kilkunastu). A pomóc możemy po pierwsze - kładąc kres bezsensownej wojnie, a po drugie - angażując się w pomoc humanitarną dla tych ludzi w miejscowych ośrodkach dla uchodźców. Ci ludzie nie opuszczają ojczyzny i nie udają się w nieznane bo tak lubią, tylko dlatego, że tak muszą. Sprawmy, żeby nie musieli.
Kolejna sprawa - myślę, że stwierdzenie, że emigrują wykształceni i wysoko wykwalifikowani specjaliści można włożyć między bajki. Wykształceni specjaliści to znajdą pracę w Jordanii, Libanie albo Turcji i nie będą musieli jechać Bóg wie gdzie, żeby uczyć się kompletnie obcego języka, nostryfikować dyplomy i potwierdzać kompetencje, pracując tymczasowo na przysłowiowym "zmywaku".
Dalej - przerzutem uchodźców zajmują się zorganizowane grupy przestępcze, nierzadko powiązane z ISIS/Daesh. Ciekawe, co? Najpierw sprawiają, że ludzie migrują a potem na tym zarabiają. A Unia Europejska jeszcze dokłada im do tego interesu (choćby ratując jednostki ledwo-pływające, na których przemytnicy porzucają imigrantów na pastwę morza i straży przybrzeżnej, doskonale wiedząc że prawo zobowiązuje ich do ratowania rozbitków).
Mam wrażenie, że ta gra przebiega gdzieś nad naszymi głowami i nie do końca rozumiemy kto tu z kim i w co pogrywa. Jaki interes mieli na przykład Niemcy zapraszając do siebie więcej imigrantów niż są w stanie utrzymać? Jaka jest rola Rosji w tym wszystkim? Kto gra na destabilizację "starej Europy" i komu zależy na tym, żeby w siłę rosły "młode ruchy nacjonalistyczne", z natury prorosyjskie?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem