Wątek zamknięty
[#511] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #510

Jeśli nie pracuje, albo zarabia mniej niż 2400 zł to będzie dostawać 1500 (spełnia kryterium dochodowe).
[#512] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@recedent, post #511

Aaaa to tego nie wiedziałem :)
Czyli wzrośnie rynek pracy na czarno - bez umowy, proste.
Dodatkowo więcej biednych ludzi będzie żyła bez ślubu bo jakby mąż pracował to by 500 zł znikło.

Ostatnia aktualizacja: 25.04.2016 20:13:26 przez Vato
[#513] Widoczna antypolskość

@Dopuser, post #456

Polecam się zapoznać: Widoczna antypolskość
Trzeba mieć tego świadomość przynajmniej, myślę.
[#514] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@KM, post #509

[#515] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #514

Szałamacha: Nie będzie obniżek stawek VAT w 2017 r.

A w 2017 coś się wymyśli, żeby je podwyższyć

[#516] Re: Ludzie honoru ?

@Dopuser, post #456

Wczoraj tzw. list prezydentów, dzisiaj Sąd Najwyższy i Sejmik w zachodnio-pomorskim.

Rokosz się rozwija. Kwik oderwanych od koryta coraz większy.
[#517] Re: Ludzie honoru ?

@Dopuser, post #516

Tymczasem rząd Szydło robi swoje i stan budżetu państwa za 1. kwartał 2016 ma się bardzo dobrze. I tak trzymać. Pięknie widać jak polityka rządu Szydło ma się do polityki poprzedniej "nic nie mogę" ekipy...
[#518] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #515

Ale wiocha
[#519] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #518

[#520] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #518

Olać Stany które i tak upadną nim minie pokolenie i skoncentrujmy się na współpracy z Chinami które są nowym liderem świata, oraz na Nowym Jedwabnym Szlaku. A Zachód nam może naskoczyć.
A lokalnie na zacieśnianiu współpracy w Międzymorzu, skoro UE się chwieje.
A co do Ruskich to w dupie z historią, róbmy z nimi interesy, wszak jak głosi stara prawda: Jeśli przez granice nie przechodzą towary to będą przechodzić wojska.
[#521] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@ZbyniuR, post #520

A co do Ruskich to w dupie z historią, róbmy z nimi interesy

Kłopot polega na tym, że dla Rosji "robienie interesów" = uzależnienie gospodarcze, a kolejny krok po tym to uzależnienie polityczne. Popatrz na los dawnych republik sowieckich - Tadżykistanu, Kazachstanu, Białorusi... Stąd już niedaleko do spontanicznego referendum, w wyniku którego staniemy się z dnia na dzień Rosjanami. A społeczność międzynarodowa będzie udawać, że nic nie zauważyła, radośnie przepompowując gaz Nord Streamem 6.
[#522] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #519

[#523] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #522

Urząd Skarbowy będzie wiedział co kupiliście, dane prześle mu sklep. Inwigilacja w sklepach, czyli dlaczego lepiej płacić gotówką niż kartą

Ministerstwo Finansów wpadło na nowy pomysł na walkę z szarą strefą. Chce, by sklepy przesyłały im dane z każdej transakcji dokonywanej w Polsce.
„Puls Biznesu” wskazuje, że przepisy mogą wejść w życie 1 stycznia 2018 roku. Zmusi to sklepy do wymiany kas fiskalnych.

Dobra, zmiana. Brawo piss.
[#524] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #523

Nasz wielki sojusznik w NATO i plany bardzo poważnego kandydata na prezydenta USA. Morał, ludzie uczcie się rosyjskiego, znowu nas sprzedadzą tym razem w imię "USA first".
PISS powinno być z dużej litery, a literki na końcu w trochę innym "historycznym" kroju.

Wczoraj oglądałem film "Kapitana Ameryka i Zimowego Żołnierz" tak sobie myślę, normalnie HYDRA rządzi na tym świecie.

Ostatnia aktualizacja: 30.04.2016 18:13:07 przez KM
[#525] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@KM, post #524

Nasz wielki sojusznik w NATO i plany bardzo poważnego kandydata na prezydenta USA. Morał, ludzie uczcie się rosyjskiego, znowu nas sprzedadzą tym razem w imię "USA first".

Tak zawsze było, jest i będzie. Trump po prostu powiedział to na głos

PISS powinno być z dużej litery, a literki na końcu w trochę innym "historycznym" kroju.

OKOKOK

[#526] Re: Ludzie honoru ?

@Dopuser, post #517

Tymczasem rząd Szydło robi swoje i stan budżetu państwa za 1. kwartał 2016 ma się bardzo dobrze. I tak trzymać. Pięknie widać jak polityka rządu Szydło ma się do polityki poprzedniej "nic nie mogę" ekipy...

Jak ktos jeszcze nie dostał zwrotu podatku to informuję, że jeszcze troche poczeka - z czegoś trzeba wypłacić 500+. Aha, nie będzie też pieniędzy na usuwanie skutków klęsk żywiołowych - tez poszło na 500+. Przykłady mogę mnożyć. Ale niektórzy i tak będą twierdzić, że budżet państwa ma się świetnie.

P.S. Przed wyborami PiS twierdził, że państwo jest w ruinie. Pół roku po wyborach i państwo już ma się świetnie? No k... cudotwórcy normalnie.
[#527] Re: Ludzie honoru ?

@djludek, post #526

Ja się nie dziwię, pewnie znaleźli i odkopali ten złoty pociąg na Śląsku.

Ech szkoda pisać o kantach, niech się skarbówka zajmie likwidacją pracy na czarno.
[#528] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #523

Ministerstwo Finansów wpadło na nowy pomysł na walkę z szarą strefą. Chce, by sklepy przesyłały im dane z każdej transakcji dokonywanej w Polsce.

Projekt ma na celu walkę z szarą strefą, a także zdobycie informacji o koniunkturze gospodarczej. Normalnie dane takie publikuje GUS, 3 tygodnie po zakończeniu miesiąca.

Nic nie rozumiem? Jaką szara strefą? Co wniesie ta zmiana?
Na czym polega problem kupowania w sklepie bez takiego monitu?
Totalnie nic nie napisali dalej konkretnego.
Artykuł szmatławiec 100% byleby napisać.
[#529] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #528

Na taki pomysł wpadło ministerstwo finansów. Nie ma związku z szarą strefą bo ona ma się świetnie i nic do tego nie mają płatności kartą. Po prostu chodzi o inwigilację w połączenie z rejestracją kart prepaid.

Miliony transakcji dziennie, przekazywane nie wiadomo gdzie. Trzeba rozpisać jakiś przetarg za parę miliardów na system segregujący dane.

Ostatnia aktualizacja: 01.05.2016 11:05:13 przez Diabeł
[#530] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #529

Posłowie po cichu szykują sobie podwyżkę. Miesięcznie dostaną o 1.050 zł więcej! Za wszystko zapłacą podatnicy

Oficjalnie wynagrodzenie polskiego posła od wielu lat jest niezmienne i wynosi 9.892,30 zł. W praktyce jednak parlamentarzyści otrzymują regularne podwyżki, które doliczane są do... ryczałtu na prowadzenie biura poselskiego! Obecnie jest to 12.150 zł miesięcznie (w czasach rządów PO-PSL kwota ta wzrosła łącznie o 2.000 zł). Teraz szykowana jest kolejna podwyżka - tym razem w wysokości 1.050 zł.

Dobra, zmiana. pomysł
[#531] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #530

Rząd bije rekordy w liczbie wiceministrów

W szczytowym momencie rządów, Donald Tusk (59 l.) miał aż 91 wiceministrów. Dużo? Premier Beata Szydło (53 l.) właśnie go przebiła. Ma ich już 95!

Brawo PiSS. Dobra, zmiana
[#532] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #531

pomysł
[#533] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #532

Będzie poprawka w 500+. Rząd chce to wprowadzić

Będą jednak nie tylko prezydenckie, ale i rządowe zmiany w programie Rodzina 500+! Według naszych ustaleń, najbardziej prawdopodobną zmianą jest przyznanie świadczenia 500 plus na dorosłe dziecko. Objęte nim będą dzieci, które ukończyły już 18 lat, ale wciąż się uczą pozostając na utrzymaniu rodziców.

Dobra, zmiana.
[#534] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@KM, post #524

Morał, ludzie uczcie się rosyjskiego, znowu nas sprzedadzą tym razem w imię "USA first".

Jeśli ktoś myśli, że "jesteśmy w NATO to teraz już możemy olać naszą obronność, bo sojusznicy nas obronią" to jest skończonym idiotą.

P.S. Jeśli ktoś pisze, że księża nie płacą podatków to jest totalnym ignorantem.

Ostatnia aktualizacja: 02.05.2016 18:39:03 przez recedent
[#535] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #532

Faceci w czarnych sukienkach i ich dochody bez odprowadzania składek i podatków pomysł

Przywileje finansowe Kościoła
[#536] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #535

Heh, na dowód, że "kościoły nie płacą podatków" Diabeł wkleja linka, w ktorym już w pierwszym zdaniu jest napisane, że płacą. Żelaznalogika?

Oczywiście dotyczy to nie tylko "facetów w sutannach", bo podatek w formie zryczałtowanej płacą wszystkie kościoły i związki wyznaniowe, jak również rolnicy.
[#537] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@recedent, post #536

Heh, na dowód, że "kościoły nie płacą podatków" Diabeł wkleja linka, w ktorym już w pierwszym zdaniu jest napisane, że płacą.

brak podatków z „tacy” i usług takich jak śluby, pogrzeby, chrzty; ulgi za darowizny; ulgi i zwolnienia z podatku od nieruchomości – to tylko niektóry przywileje finansowe Kościoła katolickiego i innych Kościołów w Polsce

Żelazna logika
[#538] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #537

Rekordy „Rodziny 500 plus”. Najszybsze i największe wypłaty, najmłodsza matka z pieniędzmi

W Polsce bardziej się opłaca być patologią, niż uczciwie zarabiającym człowiekiem. pomysł
[#539] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #533

Diabeł weź mi sprawdź czy jeśli stracę pracę i tata mi zacznie pomagać to mu dadzą 500
Mam 41 lat i 500 na alko mi się przyda OK

dobra zmiana

PS. a może już zaproponować żeby mi umowę rozwiązali i robić na czarno hmmmmm no i oczywiście wciąż się uczę :) poszedłem se na niemiecki a i może magistra zaczne dla tej mamony pomysł

Będziemy rozważać, czy wprowadzić zasadę „złotówka za złotówkę” – mówi Faktowi. Na czym ona polega? Nawet osoby, które przekroczą próg dochodowy 800 zł na osobę, miałyby szanse na dodatek na pierwsze dziecko. Zostałby on jedynie zmniejszony z 500 zł o tyle, o ile wyższy jest dochód. Przykładowo: jeśli wynosi on 850 zł na osobę miesięcznie, na pierwsze dziecko rodzice dostaną 450 zł. Z wyliczeń ministerstwa wynika, że podniosłoby to koszty programu o 2 miliardy złotych.

Ostatnia aktualizacja: 02.05.2016 22:24:41 przez Vato
[#540] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #539

Tu podobno ma chodzić o dzieci powyżej 18, ale do 21 roku życia, niestety. Chyba że jesteś młodszy niż myślałem?

@Diabeł: Najpierw piszesz, że nie płacą, a teraz jak się okazuje że płacą to kota ogonem odwracasz? Czep się rolnika, albo rabina z łaski swojej. Będzie weselej.

EDIT: Pierwszy tysiąc złotych z programu 500+ otrzymałem na konto 29 kwietnia. To dobra zmiana na koncie na koniec miesiąca.

Ostatnia aktualizacja: 03.05.2016 09:12:27 przez recedent
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem