Wątek zamknięty
[#601] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #600

Boję się pomyśleć co taki Diabeł sądzi o składkach zdrowotnych... "Skazywanie na powolną śmierć i cierpienie przez refundowanie leczenia/leków"?
[#602] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@recedent, post #601

Recedent i jego żelazna logika Porównywanie rozdawania kasy na wódkę do refundacji leków OK
[#603] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #600

...dzieci alkoholików wyszły na ludzi i to bez wyjątku każde z nich.

To ciekawe skąd się biorą kolejne pokolenia i tabuny niedołężnych 16 letnich alkoholików W kapuście się znajdują bo cała reszta wyszła na ludzi

Pisałem o dzieciach a Ty już sam nie wiem o kim piszesz.

Całkiem się już pogubiłeś. To nie dzieci dostają te pieniądze, tylko rodzice na wódkę pod pretekstem polepszenia bytu tych dzieci pomysł OK

Masz krótką pamięć

Jak tam? Znalazłeś już gdzie pisali o tym 12 letnim dziecku?

Nie wiem gdzie ci co rośnie i jak ciągnie twój odkurzacz ... pendrajwy ... eeee ... no comment

Głodnemu chleb na myśli. Odkurzacz to takie urządzenie do oczyszczania powierzchni z zanieczyszczeń. Pendrive, mam nadzieję, że nie będę musiał Ci tłumaczyć co to jest pomysł
[#604] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #603

Nie chce mi się ciągnąć jak twój odkurzacz przemysłowy tych dureństw, ale na jedno pytanie odpowiem.
To ciekawe skąd się biorą kolejne pokolenia i tabuny niedołężnych 16 letnich alkoholików

Biorą się zazwyczaj ze zwyczajnych odruchów emocjonalnych.
Każdy je przechodził. Np. ciekawość, bunt, chęć zaimponowania, złośliwość (to znasz) ,
i wielu innych uwarunkowań które doprowadzają do uzależnień od nikotyny albo alkoholu albo narkotyków, sexu, gier i kij wie czego tam jeszcze.

A ciekawe co było pierwsze jako czy kura? Alkohol czy patologia? Diabeł czy odkurzacz przemysłowy? OK

A wracając do tematu - czytasz Kronikę Dobrej Zmiany ? :D ok, racja

Ostatnia aktualizacja: 12.05.2016 19:55:33 przez Vato
[#605] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #604

Biorą się zazwyczaj ze zwyczajnych odruchów emocjonalnych.

A nie z głupoty i debilizmu wrodzonego? pomysł Do tego jeszcze trzeba sponsorować z naszych pieniędzy te "odruchy emocjonalne"

A ciekawe co było pierwsze jako czy kura? Alkohol czy patologia?

Jak to się mówi: alkohol jest dla mądrych ludzi. A głupiemu to zsiadłe mleko do koryta co najwyżej pomysł No ale piSSowski rząd uważa inaczej i myśli, że wódka i inne specyfiki za pieniądze obywateli załatwią sprawę
[#606] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #605

Ten przynajmniej ma oglądalność.
A Ty? Masz mnie i Recedenta

Weź działaj! Masz taką upartość wewnętrzną, że może coś zdziałasz OK
[#607] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #606

A Ty? Masz mnie i Recedenta

To już coś
[#608] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #602

Po pierwsze - nikt nie "rozdaje kasy na wódkę" tylko wypłaca rodzicom świadczenie wychowawcze.
Po drugie - analogia jest prosta jak walnięcie końcówką odkurzacza przemysłowego między oczy - ktoś zabiera Ci "twoje" pieniądze i rozdaje jakimś... chorym ludziom normalnie.
[#609] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@recedent, post #608

nikt nie "rozdaje kasy na wódkę" tylko wypłaca rodzicom świadczenie wychowawcze.

To taka nowomowa (partyjna). Jak np. nie można mówić murzyn tylko Afroamerykanin, zamiast nielegalny imigrant - uchodźca, zamiast kasy na wódkę - świadczenia wychowawcze
[#610] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #609

Za moje 500+ nie kupiłem wódki, wina, ani nawet piwa. W związku z tym faktem Twój wywód został (nomen omen) obalony.
[#611] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@recedent, post #610

Nie chwal dnia przed zachodem, jeszcze wszystko przed tobą

Jeszcze jedno mi się przypomniało, zamiast rowokop - operator koparki ręcznej
[#612] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #611

Koszt PiSowskiej komisji (propagandy) smoleńskiej to - 3 558 287 zł

Szefowa Kancelarii Premiera Beata Kempa, podczas środowej oceny rządu PO-PSL, powiedziała, że działalność zespołu Macieja Laska zajmującego się badaniem katastrofy TU-154M kosztowała Skarb Państwa 265 tys. złotych. Jak przy tym wypadają planowane koszty działania podkomisji ds. zbadania katastrofy smoleńskiej powołanej przez Antoniego Macierewicza?

3 558 287 zł - koszt nowej podkomisji.

Dla porównania:

Zespół został rozwiązany w dniu 1 października 2015 r. Oprócz wynagrodzenia dla członków zespołu w kwocie 222,6 tys. zł wypłacono środki w łącznej kwocie 42 tys. zł na usługi doradztwa, redagowania tekstów oraz utrzymywania strony faktysmolensk.gov.pl - tłumaczyła. Jak dodała, Maciej Lasek otrzymywał wynagrodzenie w wysokości 7-8 tys. zł, a pozostałe osoby - 6 tys. zł brutto miesięcznie.

Jeszcze taka ciekawostka:

Dobra, zmiana. Brawo PiSS pomysł
[#613] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #612

Kuba Wątły TV odc 7 o audycie PiSS i g*wnie Glińskiego

Ostatnia aktualizacja: 13.05.2016 14:20:45 przez Diabeł
[#614] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #613

[#615] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #614

[#616] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #615

Bardzo dobre szeroki uśmiech Szczególnie podobało mi się stwierdzenie, że większość obywateli to motłoch lecący na ciasteczko 500+ OK Trafił w dziesiątkę :)

Ostatnia aktualizacja: 13.05.2016 20:14:13 przez Diabeł
[#617] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #616

pomysł
[#618] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #617

[#619] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #618

Rodzina na swoim pomysł
[#620] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #619

[#621] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #618

[#622] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #621

Dżizas jak ja się cieszę, że mnie to wszystko pierd*li

Ostatnia aktualizacja: 15.05.2016 00:10:27 przez Vato
[#623] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #622

Bez mydła
[#624] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #623

Tak samo jak Ciebie bo tutaj siedzisz i wyśmiewasz tylko.

Jak kupujesz chleb, piwo, ciuchy, paliwo, książkę albo bilet do kina to też tak się bulwersujesz dookoła o to że płacisz VAT?
Gdy dostajesz wypłatę to za każdym razem marudzisz, że ci na ZUS wzięli jak co miesiąc przez wiele lat?
Jak widzisz banderolę akcyzową (albo i nie widzisz bo nie na każdym towarze jest) to wrzeszczysz dookoła jacy to złodzieje?
Gdy widzisz policjanta, górnika, klawisza, strażnika granicznego (niektórych nie rozpoznasz zbyt łatwo) to mówisz im, że cię okradają (szybka emerytura) ?
To całe 500+ na serio jest promilem w morzu kasy która wpływa i wypływa.
Polecam zacząć działać z Korwinem bo się tutaj marnujesz... a szkoda. OK

Ostatnia aktualizacja: 16.05.2016 00:36:26 przez Vato
[#625] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #624

To całe 500+ na serio jest promilem w morzu kasy która wpływa i wypływa.

Porównujesz pracę policjanta, strażnika czy opodatkowania produktów pierwszej potrzeby do rozdawania kasy patologii na wódkę?

]To całe 500+ na serio jest promilem

Tak. Ponad 22 mld zł rocznie(!) to jest promil. Promil jak cholera.

Ostatnia aktualizacja: 16.05.2016 13:37:06 przez Diabeł
[#626] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #625

To dlatego, że więcej widziałem pijackich i przekupnych strażników granicznych niż patologii 500+
...a resztę "służb" uprzywilejowanych wczesną emeryturą dodałem do worka.

PS. Mam kolegę byłego policjanta. Zawsze mówił, że poszedł tam tylko ściemniać do emerytury.
Jest na emeryturze od paru lat i dobrze się teraz bawi mając w tej chwili chyba 44 lata. OK

Uważam, że 500+ to kropla w morzu

Ostatnia aktualizacja: 16.05.2016 13:44:50 przez Vato
[#627] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #626

Koszt emerytur mundurowych (w których ludzie pracują i ryzykują życie a odsetek patologii w nich wynosi jakieś 7%) to 12 mld. Kasa na wódkę dla nierobiącej nic patologii to ponad 22 mld złotych. Kropla w morzu. Logika bez mydła.
[#628] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #627

Odsetek ludzi w służbach mundurowych ryzykuje życie.
Tak samo jak odsetek korzystających z 500+ to patologia.

Logika całej rozmowy w tym wątku jest tak samo bez mydła szeroki uśmiech
[#629] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #628

To zwolnić wszystkich mundurowych i tę kasę dołożyć do"kropli" ponad 22 miliardów złotych patologii na wódkę Logika faktycznie bez mydła

Ostatnia aktualizacja: 16.05.2016 16:54:32 przez Diabeł
[#630] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #628

Tak samo jak odsetek korzystających z 500+ to patologia.

Odsetek korzystających z 500+ to normalni ludzie pomysł

Poprawiłem.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem