Wątek zamknięty
[#751] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #749

Rozdawnictwo kasy zawsze demoralizuje, a rozdawnictwo dużej kasy demoralizuje dużo bardziej i jest to najgorsza lekcja ekonomii jaką możemy dać dzieciom. Nierząd zawsze się wyżywi, ja mówił dawno temu Urban, bo to dzisiaj taka sama patologia roszczeniowo zapomogowa jak ta za pincet, więc nie spodziewaj się niczego mądrego po obecnej ekipie . Niedofinansowane szkoły, przedszkola, żłobki itd., gdzie obiecane gabinety dentystyczne w każdej szkole publicznej itp., przecież polskie dzieci mają najwięcej próchnicy, a pisowskie jaszczomby rozdają rodzicom kasę, nazywając to polityką prorodzinną, bo dla nich to tylko statystyka urodzin i chrztów, gdyż sprowadzili temat dzieci tylko do ilości, a nie jakości.

Ostatnia aktualizacja: 08.06.2016 01:32:55 przez sigma2pi
[#752] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@recedent, post #750

A "normalny człowiek" to w tym wypadku ktoś bezdzietny, tudzież posiadający tylko 1 dziecko i nie spełniający kryterium dochodowego?

To człowiek, który pracuje, płaci podatki i zdaje sobie sprawę z tego, że jeśli posiada dzieci to musi zapłacić 700 złotych żeby dostać 500. A jeśli ich nie posiada to mu zabierają 700 bez zwrotu 500. Pieniędzy, których pissowski rząd nie posiada.

Jeśli "zabieranie normalnym ludziom" będzie oznaczać koniec malwersacji na VAT, czy wyprowadzania z Polski zysków przez międzynarodowe koncerny przy ominięciu naszego systemu podatkowego

Nie wiem czy gołąb sąsiada byłby zdolny wymyślić i napisać podobną bzdurę.

Jeśli ktoś kupuje sobie/dziecku rower, hulajnogę, czy klucz do WHDLoad to urzędnik nie powinien się tu wpychać.

Klucze do WHDLoad, wódka, telewizory i telefony komórkowe. Polityka prorodzinna mająca na celu wzrost dzietności
[#753] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@sigma2pi, post #751

Rozdawnictwo kasy zawsze demoralizuje, a rozdawnictwo dużej kasy demoralizuje dużo bardziej i jest to najgorsza lekcja ekonomii jaką możemy dać dzieciom.

Szczególnie rozdawnictwo kasy której się nie ma.

nie spodziewaj się niczego mądrego po obecnej ekipie

Nigdy nie spodziewałem się niczego mądrego po PiSS.

Niedofinansowane szkoły, przedszkola, żłobki itd., gdzie obiecane gabinety dentystyczne w każdej szkole publicznej itp., przecież polskie dzieci mają najwięcej próchnicy, a pisowskie jaszczomby rozdają rodzicom kasę

Najpierw ją zabiorom ludziom a potem rozdadzą pomniejszoną o jakiś tam procent. Takie gruszki na wierzbie. Obiecanki cacanki i kiełbasa wyborcza a głupiemu radość. Ważne, że jest 500 złotych na wódkę.

Ciemna strona 500 plus. Pijaństwo i libacje.

...rozbawił mnie ten fragment:

Najbardziej wstrząsająca dla włocławskich pracowników socjalnych była sytuacja z ubiegłego tygodnia, gdy mocno upiła się matka kilkorga dzieci. Miała 3 promile alkoholu. Upił się też jej partner. Pracownicy MOPR wezwali jej brata, żeby zajął się dziećmi. Gdy przyjechał, okazało się, że ma 2,5 promila. Wtedy wezwano jej ojca. Po dotarciu na miejsce również u niego wykryto sporą zawartość alkoholu: 1,5 promila. Policja stwierdziła wtedy, że dzieci muszą trafić do placówki opiekuńczo-wychowawczej.

[#754] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@sigma2pi, post #751

gdyż sprowadzili temat dzieci tylko do ilości, a nie jakości.

hodują sobie przyszły elektorat
[#755] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #752

Tak czy siak, na 500+ marudzą przeważnie pewne grupy:
Stare pryki co już dzieci nie zrobią, rozwodnicy, homoseksualiści, kawalerzy bigamiści oraz agenci obcego wywiaduOK
[#756] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Andrzej Drozd, post #755

A chwalą ludzie, którzy z logicznym myśleniem mają na bakier OK

Ostatnia aktualizacja: 08.06.2016 03:07:52 przez Diabeł
[#757] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #756

Ehhhh, Diabełku. Chwalą biedni ludzie których w końcu stać na kupno nowej wyprawki szkolnej swoim pociechom, opłacenie im korypetycji, wysłanie na lekcje sztuk pięknych, śniadanie w szkole, itp.OK
[#758] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Andrzej Drozd, post #755

Nie mam dzieci a chwalę 500+
Chyba jestem jakiś wyjątkowy
[#759] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Andrzej Drozd, post #757

Chwalą biedni ludzie których w końcu stać na kupno nowej wyprawki szkolnej swoim pociechom, opłacenie im korypetycji, wysłanie na lekcje sztuk pięknych, śniadanie w szkole

...klucz WHDLoad i licencję MorphOSa Tańczący banan
[#760] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #758

Jesteś spoko gość.
[#761] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Andrzej Drozd, post #760

[#762] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

Chwalą nieudacznicy życiowi, durnie nie posiadający umiejętności logicznego myślenia, bumelanci, permanentni bezrobotni, lenie i nieroby oraz alkoholicy, idioci którzy nie mają grosza przy duszy a zabrali się za robienie dzieci OK

Idioci, którzy nie rozumieją, że żeby dać im 500 najpierw trzeba im zabrać 700. Takie durne małpy, którym wystarczy rzucić banana a one będą skakać z radości OK
[#763] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #762

drunk bohater ;) obsesja Tańczący banan Mikołaj
[#764] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #762

[#765] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

Głupotki piszesz, dzieci nie masz, więc nie wiesz jak jest, a trzeba najpierw przypomnieć o co kaman w tym programie, po primo, 500+ nie jest programem skierowanym do dzieci tylko rodziców spełniających pewne kryteria dochodowo-płodowe, secudno, nie każdy rodzic z tego skorzysta, więc nie pisz bzdur o wyprawkach szkolnych, korepetycjach etc. Pierwszym efektem programu 500+ jest wzrost popytu na zabawki. Zakładanie poza tym jakoby rodzice wydać mieli całość tej kwoty na dzieci, ich rozwój etc. jest dziecinnie naiwne, bo duża pula tej kasy trafi do rodziców, którzy myślą jak dzieci i zachowują się jak dzieci.
[#766] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@sigma2pi, post #765

Za mało samogonu z wiaderka pijesz.OK
[#767] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #762

Dilera masz najlepszego na świecie, ale wróćmy do tego:

Stare pryki co już dzieci nie zrobią, rozwodnicy, homoseksualiści, kawalerzy bigamiści oraz agenci obcego wywiadu

Do jakiej Ty należysz grupy?
Bo gx jest np. rozwodnikiem, ma dwóch synów z dwóch różnych małżeństw oraz jest agentem obcego wywiadu (inne kryteria też pasują).OK
[#768] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Andrzej Drozd, post #767

jak zawsze, zastępujesz brak mądrości urokiem internetowego majaczącego coś o kimś trolla.
[#769] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@sigma2pi, post #768

Jak ci nie pomogło, do wypij kolejną szklaneczkę samogonu.OK
[#770] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #764

Andrzej Duda i jego obietnice dla pielęgniarek w 2015 r.

"Daję paniom uroczyste słowo honoru, że będziecie panie miały dostęp do mnie zawsze i zrobię wszystko, żeby Wam pomóc."

OK

Ostatnia aktualizacja: 08.06.2016 16:25:31 przez Diabeł
[#771] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Andrzej Drozd, post #769

ha ha ha, jakie śmieszne, alem się uśmiał, ha ha ha cafe

Zbierasz się już na festiwal Banderstat w Łucku, poświęcony postaci Stephana Bandery, wystąpi tam sławna Jamala co to Eurowizje 2016 wygrała, dzięki między innym głosom polskiego jury co dał jej maksa. Nie zapomnij wziąć rodzinnych wideł, sała i goryłki, bo bez takiego ekwipunku nie masz co się pokazywać wśród swoich
[#772] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@sigma2pi, post #771

Znajdź sobie najwyższą górkę w tym swoim zapiździeszewie pod lasem, rozpędź się i strzel sobie baranka. Jak ci nie pomoże, to wypij kolejną porcję samogonu. Tym razem prosto z chochelki.OK
[#773] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Andrzej Drozd, post #767

Czy ty przypadkiem nie jesteś tym "podstarzałym prykiem po czterdziestce, mieszkającym i żyjącym na garnuszku mamusi"? OK

Rozumiem tę gorycz z powodu nieudanego życia ale dobrego masz dilera w mopsie
[#774] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #764

Czekajże, Vato - powiedz mi proszę kto wypłaty robi tym pielęgniarkom? Bo ja myślałem, że szpital... To co, szpital zapłacił 4 melony za modele Tupolewa i zabrakło mu na podwyżki dla pielęgniarek? I te pozostałe działania też CZD podjęło? Tzn. doifnansowywanie prywatnych uczelni, muzeów, tudzież podwyżki w budżetówce - to wszystko oni wypłacają? To nic dziwnego, że zadłużeni są po uszy.
[#775] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #764

Pozamiatane :)
[#776] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@recedent, post #774

Powiedz mi recedencie - skąd taka zmiana?
[#777] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #773

Tym prykiem przy 40-tce jest gx. Mieszka z mamą pod lasem i żyje z jej emerytury. Masz niekompletne dane od kakusia.OK

A czy ty przypadkiem nie jesteś podstarzałym homoseksualistą na rencie?OK
[#778] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@recedent, post #774

Czekajże, Vato - powiedz mi proszę kto wypłaty robi tym pielęgniarkom? Bo ja myślałem, że szpital...

a CZD to już prywatny szpital, nie wiedziałem ?
[#779] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Andrzej Drozd, post #777

Drozd, moja Matka mieszka pod lasem, tylko pod Moskwą, musiała wyemigrować na starość z tego ciemnogrodu, biedaczka ;). Uzupełnij dane w moich aktach dla ABWhery
[#780] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Andrzej Drozd, post #777

Tym prykiem przy 40-tce jest gx

On przy 40-tce a ty po 40-tce pomysł

Masz niekompletne dane od kakusia

A to huncwot. Jeszcze złego facebooka mi podał pomysł

A czy ty przypadkiem nie jesteś podstarzałym homoseksualistą na rencie?OK

Rodzina wie o twoich zaburzeniach? pomysł W każdym poście wspominasz o homoseksualistach. Jakieś przykre wspomnienia z młodości? pomysł
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem