@Diabeł, post #749
@recedent, post #750
A "normalny człowiek" to w tym wypadku ktoś bezdzietny, tudzież posiadający tylko 1 dziecko i nie spełniający kryterium dochodowego?
Jeśli "zabieranie normalnym ludziom" będzie oznaczać koniec malwersacji na VAT, czy wyprowadzania z Polski zysków przez międzynarodowe koncerny przy ominięciu naszego systemu podatkowego
Jeśli ktoś kupuje sobie/dziecku rower, hulajnogę, czy klucz do WHDLoad to urzędnik nie powinien się tu wpychać.
@sigma2pi, post #751
Rozdawnictwo kasy zawsze demoralizuje, a rozdawnictwo dużej kasy demoralizuje dużo bardziej i jest to najgorsza lekcja ekonomii jaką możemy dać dzieciom.
nie spodziewaj się niczego mądrego po obecnej ekipie
Niedofinansowane szkoły, przedszkola, żłobki itd., gdzie obiecane gabinety dentystyczne w każdej szkole publicznej itp., przecież polskie dzieci mają najwięcej próchnicy, a pisowskie jaszczomby rozdają rodzicom kasę
Najbardziej wstrząsająca dla włocławskich pracowników socjalnych była sytuacja z ubiegłego tygodnia, gdy mocno upiła się matka kilkorga dzieci. Miała 3 promile alkoholu. Upił się też jej partner. Pracownicy MOPR wezwali jej brata, żeby zajął się dziećmi. Gdy przyjechał, okazało się, że ma 2,5 promila. Wtedy wezwano jej ojca. Po dotarciu na miejsce również u niego wykryto sporą zawartość alkoholu: 1,5 promila. Policja stwierdziła wtedy, że dzieci muszą trafić do placówki opiekuńczo-wychowawczej.
@sigma2pi, post #751
gdyż sprowadzili temat dzieci tylko do ilości, a nie jakości.
@Diabeł, post #752
@Andrzej Drozd, post #755
@Diabeł, post #756
@Andrzej Drozd, post #757
Chwalą biedni ludzie których w końcu stać na kupno nowej wyprawki szkolnej swoim pociechom, opłacenie im korypetycji, wysłanie na lekcje sztuk pięknych, śniadanie w szkole
@Diabeł, post #762
@Andrzej Drozd, post #767
@Vato, post #764
"Daję paniom uroczyste słowo honoru, że będziecie panie miały dostęp do mnie zawsze i zrobię wszystko, żeby Wam pomóc."
@Andrzej Drozd, post #769
@sigma2pi, post #771
@Andrzej Drozd, post #767
@Vato, post #764
@Diabeł, post #773
@recedent, post #774
Czekajże, Vato - powiedz mi proszę kto wypłaty robi tym pielęgniarkom? Bo ja myślałem, że szpital...
@Andrzej Drozd, post #777
@Andrzej Drozd, post #777
Tym prykiem przy 40-tce jest gx
Masz niekompletne dane od kakusia
A czy ty przypadkiem nie jesteś podstarzałym homoseksualistą na rencie?OK