Wątek zamknięty
[#811] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #802

Tak czy inaczej nie dostałem jeszcze na rachunku a nawet jeśli dostanę to ile to miało być ? 13 zł

Dla mnie to nie będzie żadna podwyżka, tylko spora obniżka (w styczniu zapłaciłem za cały rok z góry dokładnie 245.15 PLN - służę potwierdzeniem przelewu jakby co).
[#812] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Andrzej Drozd, post #810

Należy jeszcze dodać że po tamtym rządzie zostało kosiniakowe dla matek bezrobotnych i matek studentek. Kosiniakowe weszlo w tym roku. Czyli już nie musze posyłać żonki do pracy.OK
[#813] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #796

Jednak bezrobocie w Polszy jest wysokie

bezrobocie jest wysokie, a będzie jeszcze wyższe, dzięki Pincet Plus, bo już teraz moi znajomi okoliczni plantatorzy narzekają na brak rąk do pracy z powodu 500+, bo jeździć na zbiory, wstawać rano..., po co, jak ma się 500 za frajer od państwa, bo się kiedyś napłodziło bachorów, za każdego płacą więcej niż za kobiałkę, na piwko jest, jest, bachorowi kupi się zabawkę, żeby nie brzęczał, tak życie sielsko płynie na zielonej trawce
[#814] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@sigma2pi, post #813

Widać zbyt pazerni ci plantatorzy skoro ludzie wybierają nędzne 500zł za dziecko zamiast wypłaty u nich w pracy
Niestety typowe, że Polak Polakowi Żydem.
[#815] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #814

Drobna interwencja moderatora: Ostrzeżenie za łamanie regulaminu punkt 14. Przytyki rasowe/wyznaniowe/etniczne nie będą tolerowane.
[#816] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #814

Robota sezonowa na plantacji w Polsce, to najgorsza i najmniej płatna robota. Zbieranie złomu, choćby żelaza/stali jest bardziej opłacalne. Nic dziwnego że na 500+ lepiej dzieci przypilnować, poczytać książkę, pospacerować i wychować na mądrych patriotów, którzy kiedyś pójdą na studia i będą naprawiali nasz pękny kraj (tak bardzo zniszczony przez zabory, II wś oraz zabór radziecki, czyli PRL). A na spacerku można dziecku lody kupić, owoce i zarobią sklepiki. Pamietajmy też aby omijać zagraniczne markety.OK
[#817] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@recedent, post #815

Nie docinam nikomu na forum. To było ogólne stwierdzenie. Może źle dobrałem jedno słowo sorki.
Następnym razem użyję zgodnie ze słownikiem:
https://pl.wiktionary.org/wiki/%C5%BCydzenie
https://pl.wiktionary.org/wiki/%C5%BCydzi%C4%87#pl
https://pl.wiktionary.org/wiki/oszwabi%C4%87#pl
OK

Będę tez bardziej uważał co czytam na necie np. http://aktastanczyka.blox.pl/2012/12/POLAK-POLAKOWI-ZYDEM.html
bo jeszcze mi się udzieli ten cały rasizm a rasistą nie jestem. szeroki uśmiech

Ostatnia aktualizacja: 09.06.2016 08:18:50 przez Vato
[#818] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Andrzej Drozd, post #816

Kurczę, wczoraj byłem w Tesco z synem. Niechcący. Ale kupiliśmy tylko kilka produktów, a kefir osobiście sprawdziłem, że 100% polski :).
[#819] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #817

Tak się składa, że kolega sigma2pi ma paszport izraelski. Nie jest potomkiem Izraelitów, tylko żydów chazarskich (Turcja). Ma też paszport rosyjski i oczywiście polski.
Oczywiście, najbardziej czuje się Rosjaninem i...teraz już wiesz jak z nim rozmawiać.OK

Dodane: pamiętaj też o tym, że Żyd to obywatel Izraela, natomiast żyd to wyznawca judaizmu.

Ostatnia aktualizacja: 09.06.2016 08:23:42 przez Andrzej Drozd
[#820] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@recedent, post #818

Ja byłem dzisiaj w Tesco, bo w Żabce nie mieli tego czego szukałem, a sklepiki przydomowe otwierają dopiero od 7.00 lub 8.00. No i na ceny też patrzę. Ale generalnie trzeba się przestawiać na "polskie", stopniowo, ale konsekwentnie. Gdy będzie więcej klientów, to i ceny będą niższe.
[#821] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Andrzej Drozd, post #819

Tak się składa, że kolega sigma2pi ma paszport izraelski. Nie jest potomkiem Izraelitów, tylko żydów chazarskich

Aszkenazyjskich, jakbyś nie pamiętał :). Za przytyki rasowe można dostać bana, więc trzymaj formę, bo wylecisz
[#822] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@sigma2pi, post #821

Przytyk nie był do Ciebie tylko do sępów plantatorów szeroki uśmiech
Też nie wiedziałem, że masz takie pochodzenie gdy to pisałem.
Sorki
[#823] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@sigma2pi, post #821

Niestety nie mam wglądu do całej bazy gadacza politycznego i ciężko użyć wyszukiwarki. Wyrazu "aszkenazyjskich" lub "chazarskich" (lub ich inną odmianę jeśli chodzi o przypadki) napisałeś coś koło roku 2009 do 2011 (lub o rok w jedną lub drugą stronę). Mi utkwił w pamięci wyraz "chazarskim". Nawet dużo czytałem na wiki na ten temat.OK
[#824] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@sigma2pi, post #821

Za przytyki rasowe można dostać bana, więc trzymaj formę, bo wylecisz.

I jeszcze jedno. Nigdy nie przejawiałem i nie przejawiam tendencji rasistowskich. Jestem antyrasistą. Czas zacząć wytykać polskie przywary i nietolerancyjne przywary pojedyńczych Polaków oraz NIGDY nie wolno się bać wytykać nietolerancyjnych zachowań innych nacji.
W każdej części naszej planety są dobrzy ludzie i są też jednostki nietolerancyjne. Oni nie mogą być głosem całości.
A moje przekonania są lewicowe (lewica patriotyczna) i antykomunistyczne. Nie przeszkadza mi to jednak dać szanse PiSowi. Pierwsze podsumowanie będzie po dwóch latach. Także poprzednie rządy nie były czarnobiałe. Np. kosiniakowe (choć ten Pan nie jest z PO, tylko z PSLu).OK
[#825] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #787

O, coś w temacie:

W tych atakach widać też niezmierzoną czy bezdenną pogardę dla przeciętnych Polaków. Przecież nie mogą oni podejmować racjonalnych decyzji, nie mogą mieć aspiracji, nie mogą działać logicznie. W wyobrażeniu mediów sorosoidalnych oraz ich politycznej klienteli przeciętni Polacy powinni być głupi, niemoralni, ześwinieni i zdegenerowani. Czyli powinni przechlać pięćset złotych na dziecko, a tańsze mieszkania zamienić w meliny. Aż trudno pojąć, skąd się bierze taka pogarda dla współobywateli u ludzi uważających się za takich, którzy pozjadali wszystkie rozumy i mają prawo pouczać innych, jak ci powinni żyć.
[#826] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Dopuser, post #825

przeciętni Polacy powinni być głupi, niemoralni, ześwinieni i zdegenerowani.

Bo są. Podstarzały zbieracz złomu, chce za 500 złotych wychowywać dzieci na patridiotów i wysyłać je na studia. Ciekawe za co. Chyba, że znajdzie niekończące się pokłady metali kolorowych w pokrzywach.

Zbieranie złomu, choćby żelaza/stali jest bardziej opłacalne.
[#827] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #826

Sieroty tak mają. Mama i tata byli ciągle w pracy i lucyfera wychowała ulica. A te dodatkowe 500 czy 1000 pozwoli aby chociaż jeden rodzić był w domu i pilnował swoje pociechy. Coby na satanistów po zawodówce nie wyrosły, tylko poszły na studia.OK
[#828] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Andrzej Drozd, post #827

Sieroty tak mają. Mama i tata nie potrafili sobie zorganizować czasu ani dobrej pracy, musieli tyrać przy łopacie całymi dniami i nie mieli czasu dla sieroty, dlatego sierota musi teraz latać zbierać złom i marzyć o luksusach za czyjeś 500 złotych bo nigdy nie grzeszyła zaradnością, chęcią do pracy ani rozumem OK

Ostatnia aktualizacja: 09.06.2016 17:42:25 przez Diabeł
[#829] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #828

Oj Korwin, Korwin, ty to masz gadane.OK

Lata osa kolo nosa
w nosie wiszą nudle
Szatan dzisiaj przebrał sie
za francuskie pudle

Ref. I wszyscy rączki do góry!OK
[#830] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Andrzej Drozd, post #829

A biedota i plebs ochoczo przyklaskuje OK

Co by zrobiła ziemia bez swych świętych durniów
ogrodu rozmaitości ciamajd i bałwanów
gamoniów oferm jodlujących głuptaków
i wszystkich innych mentalnych i finansowych biedaków

Ref. I wszyscy wyciągamy łapy w górę po zasiłek i jałmużnę! OK
[#831] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #830

I wszyscy razem i jeszcze raz, rączki w górę, sia la la la laaaa!OK
[#832] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Andrzej Drozd, post #831

Daj daj daj 500 złotych, rozumu nie ma ale zapomoga jest sialala lala lalala OK
[#833] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Andrzej Drozd, post #831

Raz gadały dwa cymbały,
Jeden duży, drugi mały.
Każden z nich okrutnie zły.
Zgadnij który z nich to Ty?
[#834] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #832

Lubisz wódkę?OK
[#835] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Andrzej Drozd, post #834

A ty? OK
[#836] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #835

Ja nie lubię.OK
Ja lubię tylko złocisty nektar Bogów, o taki!OK

Ale jak lubisz wódkę, to mam też coś dla ciebie - KLIKOK

Paniczu o błekitnej krwi, dołącz do plebsu i będziemy przepijać pińcet plus, bo jak to powiedział Bishop w książce "Kapitan Blood" - to jezd boetyczne!OK
[#837] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Andrzej Drozd, post #824

I jeszcze jedno. Nigdy nie przejawiałem i nie przejawiam tendencji rasistowskich. Jestem antyrasistą.

Gdybym Cię nie znał to bym dał się nabrać, ale że znamy się dłużej to wystarczy mi jak kibicowałeś wydarzeniom za jedną z naszych wschodnich granic .
[#838] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Andrzej Drozd, post #836

Nie
[#839] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@sigma2pi, post #837

Komuchy, stalinowcy i kremlowskie agenty głosu nie mają. Wracajcie towarzyszu do samogonu. Jak nie pomogło nurkowanie we wiadrze, to wpróbujcie alkosaune.OK
[#840] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #804

Pieniążki biorą się z podatków, wielu opłat, akcyz itp. itd.
Nie trzeba ich podnosić żeby starczyło na te bidne 500+
Wystarczy że rząd będzie mniej kraść.

Albo po prostu odpowiedzialnie zarządzać majątkiem państwowym.
Właśnie czytam, że:
Okazuje się, że za 3,5 mld dolarów (równowartość 13,4 mld zł) Turcja kupiła 109 Blackhawków. A Polska za taką właśnie kwotę (13,3 mld zł) wynegocjowała 50 sztuk Caracali. Ponad połowę mniej! Co ciekawsze śmigłowce dla Turcji składane są w tym kraju.

Normalnie tym POpaprańcom to tylko kury szczać prowadzać.
A takie marnotrawstwo to tylko się nadaje do prokuratora. Nie zdziwiłbym się wcale, gdyby się okazało że ktoś z PO dostał jakiś "upominek" wielkiej wartości w łapę...

Do pierdla z tymi POpaprańcami, a nie na salony czy do mediów. Bić k*rwy i złodziei, ot co.
Kto na tych złodziei, kuźwa, głosował? Nie czujecie się panowie teraz współwinni w jakiejś mierze?

Ostatnia aktualizacja: 10.06.2016 19:07:09 przez Dopuser
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem