Wątek zamknięty
[#781] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #780

na szczęście 500+ ma limit wieku, bo inaczej łożylibyśmy jeszcze na Drozda
[#782] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #780

Moja rodzina wie o wszystkich moich zaburzeniach, łącznie z graniem w Boulderdasha, ale homoseksualizmu nie stwierdzono.OK
Co do homoseksualistów na PPA to można już czkawki od nich dostać. Co drugi ruski trol to homoseksualista lub pokrzywdzony przez księży.
Np. taki kakuś czyli Adaś z Execa jest homoseksualistą. To ten huncwot co ci dał mojego fejsbuka.OK
Gx też wygląda gejowato, a KJB coś za dużo pisze o tym co księża maja pod sutanną.

Tak czy inaczej sorii Winetu, ale ten kto wyzywa biednych ludzi od idiotów, to od razu kojarzy mi się z ...
Nie podoba ci się 500+? Jedź po politykach, ale ludzi zostaw w spokoju.OK
[#783] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Andrzej Drozd, post #782

Moja rodzina wie o wszystkich moich zaburzeniach, łącznie z graniem w Boulderdasha, ale homoseksualizmu nie stwierdzono.

u Ciebie, a u Taty ?

Nie podoba ci się 500+? Jedź po politykach, ale ludzi zostaw w spokoju.

zapewne sami się nie wybrali, a ludzie takie pierdoły niesłychane opowiadają, że nawet im do głowy nie wpadnie, że są takimi idiotami którzy nie mają bladego pojęcia o polityce, więc dlaczego miałby ich zostawiać w spokoju ?.
[#784] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Andrzej Drozd, post #782

Nie podoba ci się 500+? Jedź po politykach, ale ludzi zostaw w spokoju

Ci politycy pewnie sami się wybrali

ale homoseksualizmu nie stwierdzono.

Może cie okłamują, żeby ci nie burzyć światopoglądu pomysł

ale ten kto wyzywa biednych ludzi od idiotów

Nie każdy biedny człowiek to idiota OK
[#785] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #784

Ci politycy pewnie sami się wybrali

To nie jest wina tych ludzi że nie głosują na Korwina-Mikke tak jak ty.
Czy Korwin-Mikke dałby im 500+? A tak tobie odbiorą boś bogaty i dadzą biednym ludziom, co będą Polaków na patriotów wychowywać.OK

Może cie okłamują, żeby ci nie burzyć światopoglądu pomysł

Może to, a może tamto, a może sramto.OK

Nie każdy biedny człowiek to idiota OK

Teraz dobrze gadasz, bedą z ciebie ludzie.OK
[#786] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@sigma2pi, post #783

Nie wychodź z tego gówna bo śmierdzi gie yx. Jak ci nie pomogła poprzednia kuracja, to teraz zanurkuj głową we wiadrze z samogonem.OK
[#787] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Andrzej Drozd, post #785

To nie jest wina tych ludzi że nie głosują na Korwina-Mikke tak jak ty.

A gdzie ja napisałem, że głosowałem na Korwina?

Czy Korwin-Mikke dałby im 500+? A tak tobie odbiorą boś bogaty i dadzą biednym ludziom

Nauczył się plebs przez lata komuny, że daj daj daj daj daj jak cygański żebrak, że trzeba mu dać i już bo wydaje mu się, że mu się należy i sam nie umie na siebie zapracować. Żeby dać to trzeba to mieć. Skoro rząd nie ma to przygłupim ludziom zabierze 700 a potem da 500 a motłoch będzie się cieszyć jakby dostał banana pomysł
Jeszcze jest taka różnica, że jak ten "biedniejszy" pracuje to mu też zabiorą. Każdemu zarabiającemu zabiorą bez różnicy na jego stan majątkowy. Jedynie nieroby będą miały z tego pożytek.

Poza tym dlaczego skoro ktoś uczy się, ciężko pracuje na swój sukces to potem mu się zabiera, żeby dać biedniejszym na wódkę. Co to za myślenie? Tak jak zawistni sąsiedzi zazdroszczą drugiemu sąsiadowi nowego samochodu. "Dorobił się, pewnie złodziej" Komuna i socjalizm pełną gębą.

co będą Polaków na patriotów wychowywać

Patriotów stojących od rana pod mopsem po zasiłek, zdolnych jedynie do dzierżenia łopaty

Teraz dobrze gadasz, bedą z ciebie ludzie.

Z ciebie niestety już nie będą pomysł

Ostatnia aktualizacja: 08.06.2016 19:30:04 przez Diabeł
[#788] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #787

Gadacie jak potrzaskani. Proste pytanko do Was ziomy.

Czy państwo Wam zabiera czy nie zabiera? (podatki, akcyzy, zus, opłaty skarbowe itp.)

No to skoro już wiadomo, że zabiera... to teraz kolejne pytanie... uwaga bo będzie trudne...
Czy państwo wam coś oddaje czy nie oddaje?
...aaa no tak. Nie oddaje bo sami nie chcecie.

To przez takich jak Wy bogacą się rządzący i ich kolesie bo sami pod sobą dół kopiecie zamiast chcieć kasę z podatków z powrotem.

Ogarnijcie wreszcie że od wielu lat państwo was okrada w zamian dając pseudo pomoc w postaci ochłapów na 5 lat pozostałego życia (taka średnia niestety).

Teraz gdy pierwszy raz postarali się przynajmniej wspomagać rodziny...
to Wy jak te papugi powtarzacie za niszowymi pseudopolitykami jakie to złe jest
[#789] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #787

A gdzie ja napisałem, że głosowałem na Korwina?

Może nie napisałeś, ale jakoś tak pasujesz psychologicznie.szeroki uśmiech

Nauczył się plebs przez lata komuny, że daj daj daj daj daj jak cygański żebrak, że trzeba mu dać i już bo wydaje mu się, że mu się należy i sam nie umie na siebie zapracować.

No i z tym fragmentem się z tobą całkowicie zgadzam. PRL wychował bandę nieudaczników i lemingów. PRL to lata zmarnowane i radziecka okupacja. Z tym poglądem nie zgadza się rosyjski agent gie yx (sigma2pi) i pewnie zaraz będzie cytował broszury z PZPR.OK

Z ciebie niestety już nie będą

Lał to pies.OK
[#790] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #787

Przyjechało wczoraj do mnie dwoje leszczyków z urzedu wojewódzkiego takim oklejonym busem (zdjęcie pogladowe)
http://nowagazeta.pl/2016/05/busy-500-plus-odwiedza-nasz-powiat/
posiedzieli 15 minut, zostawili 200 szt. takiego gówna:
http://wpolityce.pl/polityka/287136-500-pack-z-karta-i-listem-od-premier-szydlo-rzad-przygotowal-pakiet-informacyjny-dla-rodzicow-skladajacych-wnioski
i pojechali dalej.
Trzeci miesiąc juz tak jeżdżą po wszystkich gminach w województwie.
A ja sie pytam ile to kosztuje?
[#791] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #788

Teraz gdy pierwszy raz postarali się przynajmniej wspomagać rodziny...

W tym sęk, że wcale nie pomagają. To nie jest żadna pomoc. Zabieranie 700 a potem dawanie wspaniałomyślnie 500 to nie jest żadna pomoc. To jest parodia pomocy dla normalnych ludzi. Skorzystają z tego tylko ci, którzy nie pracują ani nie płacą podatków.
[#792] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@djludek, post #790

A ja sie pytam ile to kosztuje?

Paaaanie a kogo to obchodzi. Ważne, że 500 złotych jest na wódkę/nowy telewizor/WHDload/telefon czy zapas piwka z biedronki na euro.
[#793] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Andrzej Drozd, post #789

Może nie napisałeś, ale jakoś tak pasujesz psychologicznie.

Słuchaj. Ja nie twierdzę, że pomoc rodzinie jest zła. Nie mam nic do ludzi, którzy mają dzieci i chcą je mieć. Ale nie w takiej postaci bo to nie jest żadna pomoc tylko pic na wodę i patologia.

Zamiast programu 500+ powinien powstać program z ulgami dla rodzin. Zwolnienia z VAT na konkretne artykuły spożywcze, w tym VAT i akcyza na paliwo. Zniżki na komunikację miejską, pociągi, opiekę lekarską, media i przeróżne usługi.

Ale wiesz dlaczego tego nie zrobią?

Bo wtedy okaże się że "widać to, co nie widać". Papierek do ręki fajnie wygląda. 500+ się fajnie sprzedaje w propagandzie. Ulgi już nie.

Lepiej obiecać ludziom że coś dostaną, a że w inny sposób te pieniądze zostaną im zabrane to już lepiej motłochowi o tym nie wspominać.

500+ to zły kierunek. Obsługa finansowa programu, zatrudnianie armii urzędników do jej obsługi, sposób weryfikacji potencjalnej patologii na co wydawane są pieniądze, materiały promocyjne, szkolenia to niesamowite koszta.

Ostatnia aktualizacja: 08.06.2016 20:12:13 przez Diabeł
[#794] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #791

To nie jest żadna pomoc. Zabieranie 700 a potem dawanie wspaniałomyślnie 500 to nie jest żadna pomoc. To jest parodia pomocy dla normalnych ludzi. Skorzystają z tego tylko ci, którzy nie pracują ani nie płacą podatków.

To dobrze że ktokolwiek skorzysta i właśnie najlepiej że ci biedniejsi niż milionerzy.
Mi nadal biorą opisywane przez Ciebie 700 tak samo jak mi brali wcześniej.
[#795] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #794

To dobrze że ktokolwiek skorzysta i właśnie najlepiej że ci biedniejsi niż milionerzy.

Zabiorę ci 70 złotych i dam w prezencie 50. Skorzystasz niesamowicie. Milionerzy też skorzystają jeśli posiadają więcej niż jedno dziecko Przychód liczy się tylko w przypadku posiadania jednego dzieciaka. Jeśli masz ich więcej, choćbyś zarabiał miliard dziennie to i tak dostaniesz te 500 złotych na każde dziecko. Widzisz jaki debilizm?

Mi nadal biorą opisywane przez Ciebie 700 tak samo jak mi brali wcześniej.

Widzisz, a mogło by być tak, że każda rodzina korzystała by z ulg a tobie nie zabierali by 700 złotych na Patologia+. Można by było obniżyć podatki. Można? Można. Ale nie w przypadku PiSSu.
[#796] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #795

Oczywiście, że lepiej by zrobili dając upust -500zł z np. opłaty ZUS gdy pracujesz na umowie o pracę na pełnym etacie. Jednak bezrobocie w Polszy jest wysokie i tak to jest, że wielu nie dostałoby ulgi bo z czego gdy nie mają normalnej umowy o pracę.

PiS zrobił po swojemu... ale zrobił! A co poprzednicy zrobili? Tylko zabierali. Dlatego lepiej jak zabiorą i dadzą mniej niż zabiorą i nie dadzą nic.
[#797] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #796

Jednak bezrobocie w Polszy jest wysokie i tak to jest, że wielu nie dostałoby ulgi bo z czego gdy nie mają normalnej umowy o pracę.

To by się musieli wziąć do roboty.

Bezrobocie w Polsce jest takie bo plebsowi się nie chce robić, skoro państwo samo da. Wszędzie wiszą wywieszki "przyjmę pracownika, przyjmę sprzedawcę, poszukuję sprzedawcy, magazyniera" itd itp. Pytałem się dzisiaj w sklepie, czy ktoś się zgłasza, sprzedawca odpowiedział że ogłoszenie wisi już trzeci miesiąc i ani jedna osoba nie była zainteresowana.

PiS zrobił po swojemu... ale zrobił!

Nic właśnie nie zrobił. Zaczął okradać ludzi w większym stopniu, zatrudniać hordy urzędników i obsadzać stołki swoimi rodzinami - wmawiając ludziom, że to dla ich dobra a ciemny plebs w to wierzy.

A co poprzednicy zrobili? Tylko zabierali.

Zabierali ale nie w takim stopniu jak PiSS. Trzy miesiące ich władania kosztuje tyle ile rok PO. Żaden złodziej nie jest dobry, ani taki co kradnie mało ani taki co kradnie dwa razy tyle ale daje drobniaki za fatygę.

Dlatego lepiej jak zabiorą i dadzą mniej niż zabiorą i nie dadzą nic.

Lepiej jak zabiorą dwa razy tyle jak zabierali przedtem i naplują w ryj, twierdząc że to dla twojego dobra i nie dadzą nic.

Jak to mówił Kurski: "a ciemny lud to kupi".

Ostatnia aktualizacja: 08.06.2016 21:40:56 przez Diabeł
[#798] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #797

Jak już pisałem wcześniej... mi zabierają tyle samo a nie więcej.
Jakoś też nie zauważyłem żeby zabrali komuś u mnie w pracy więcej
ani moi znajomi też nie potwierdzają twojej teorii.

Powtarzanie jak papugi za pseudo politykami to za mało ziom.

Jak mi zabiorą więcej to przyznam rację,
ale na tą chwilę zabierają dokładnie tyle samo a dają 500+
Takie są fakty na teraz.

Ostatnia aktualizacja: 08.06.2016 21:43:06 przez Vato
[#799] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #798

Czyli ty sobie to wyobrażałeś, że z konta ci będzie nagle więcej ubywać?

Takie są fakty na teraz.

Takie są fakty, że ty nie masz zielonego pojęcia o ekonomii - ziom. To, że u ciebie w pracy pani grażynka i pan stefan razem z tobą tyrają przy łopacie za minimalną krajową nie oznacza, że zaczną wam więcej zabierać z zarobków. To tak nie działa. Dlatego na takich ludzi liczy PiSS, obiecując im cuda na kiju bo tacy ludzie i tak nie rozumieją co się wokół nich dzieje ani jak to działa. Pieniążki nie biorą się z powietrza.

PiSS nigdy nie był i nie jest partią prorodzinną. To 500+ to taki wabik dla plebsu, żeby na nich głosował. Kupowanie głosów ciemniaków.

Tutaj jest pięknie pokazane, za poprzedniej kadencji, jaką partią prorodzinną jest PiSS
[#800] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #799

Jestem testerem oprogramowania pomimo tego, że lubię prostą pracę także i uważam że żadna nie hańbi.
Zarabiam też dużo więcej niż minimalna.

Mówiąc o pracy że nie zabierają nam więcej, miałem na myśli podatki i opłaty które odprowadza pracodawca z zarobionych moich pieniędzy.
Cały czas mówisz że by komuś dać 500 trza komuś zabrać 700.

Ja na to że nadal zabierają mi tyle samo mimo że wcześniej nie dawali.
Twoja logika tu jakoś nie pasuje.

Sam wcześniej upraszczałeś a teraz mi tu wyskakujesz,
że to tak nie działa i wklejasz stary film z Giertychem boszzz... żal.

Jak jesteś taki ekonom to powiedz gdzie i z czego mi wezmą żeby opłacić 500+
Na razie nie zmienili opłat i podatków więc co ja mogę...
Po prostu nie masz racji na tą chwilę i koniec.
[#801] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #800

Twoja logika tu jakoś nie pasuje.

Twój brak logiki za to wymiata.

Jak jesteś taki ekonom to powiedz gdzie i z czego mi wezmą żeby opłacić 500+

Niestety muszę.

W podatkach. W opłatach. W cenach produktów. Już zastosowali przymusową opłatę abonamentu radiowo-telewizyjnego dla każdego. Wzrosną opłaty za prąd, za wodę, wymyśli się nowe podatki i opłaty. Zlikwiduje się to i tamto, zmusi się do tego i tamtego i czary mary magia. Tu trochę, tam trochę się uszczknie i voilla, bo na ciemny plebs działają liczby. Drobnych kroczków nie zauważy.

Po prostu nie masz racji na tą chwilę i koniec.

To, że czegoś nie rozumiesz nie znaczy że tak nie jest ani nie istnieje.

wklejasz stary film z Giertychem boszzz... żal.

Wkleiłem, żeby uzmysłowić, że PiSS nie jest partią prorodzinną i że nie jest celem tej partii zrobić narodowi "dobrze" a Patologia+ to tylko wabik dla idiotów/kupowanie wyborców. Poza tym film jest o Kurskim, mimo tego, że przez 70% trwania filmu na ekranie jest Giertych.
[#802] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #801

W podatkach. Których? Bo u mnie bez zmian.
W opłatach. Jakich? Bo u mnie bez zmian.
W cenach produktów. Jakich produktów?

Już zastosowali przymusową opłatę abonamentu radiowo-telewizyjnego dla każdego.
Już poprzedni rząd męczył się z tym płaceniem i gonili kominiarzy i listonoszy żeby sprawdzali kto ma TV i donosili.
Tak czy inaczej nie dostałem jeszcze na rachunku a nawet jeśli dostanę to ile to miało być ? 13 zł

Wzrosną opłaty za prąd, za wodę, wymyśli się nowe podatki i opłaty.
Na razie to ty wymyślasz.

Zlikwiduje się to i tamto, zmusi się do tego i tamtego i czary mary magia.
Tu trochę, tam trochę się uszczknie i voilla, bo na ciemny plebs działają liczby. Drobnych kroczków nie zauważy.

OMG! Rządzisz na dzielni OK
Idę spać szeroki uśmiech

Ostatnia aktualizacja: 08.06.2016 22:34:22 przez Vato
[#803] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #802

W podatkach. Których? Bo u mnie bez zmian.
W opłatach. Jakich? Bo u mnie bez zmian.
W cenach produktów. Jakich produktów?

PiSS rządzi dopiero pół roku a program Patologia+ działa dopiero od kwietnia. Spokojnie. Pieniążki nie biorą się z powietrza.

Na razie to ty wymyślasz.

Naprawdę?

Nie dostałem jeszcze na rachunku a nawet jeśli to ile to miało być ? 13 zł

Tak jak napisałem wcześniej, technika małych kroczków.

Ostatnia aktualizacja: 08.06.2016 22:47:40 przez Diabeł
[#804] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #803

PiSS rządzi dopiero pół roku a program Patologia+ działa dopiero od kwietnia.

Pieniążki biorą się z podatków, wielu opłat, akcyz itp. itd.
Nie trzeba ich podnosić żeby starczyło na te bidne 500+
Wystarczy że rząd będzie mniej kraść.

Pamiętam kiedy wszedł VAT na wszystkie produkty.
Minęło wiele lat ale ja ten dzień dobrze pamiętam.

5 lipca 1993 wprowadzono w Polsce podatek VAT.
Przez ponad 20 lat stał się on jednym z najważniejszych źródeł wpływów do budżetu,
zapewniając ponad 40 proc. dochodów państwa.

i przez te lata tylko obiecywali.

Teraz PIS rządzi pół roku i pierwszy raz nareszcie zrobiono widoczny krok dla rodzin.
Też o tym nie zapomnę. Takie dodatki są czymś zupełnie normalnym w krajach rozwiniętych.
Może kiedyś zrozumiesz... albo będziesz się miotał do końca Śpioch

Ostatnia aktualizacja: 08.06.2016 22:51:00 przez Vato
[#805] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #804

Nie trzeba ich podnosić żeby starczyło na te bidne 500+

"roczny koszt świadczeń (500 zł na dziecko) to 22 mld"

Bidne

Pieniążki biorą się z podatków, wielu opłat, akcyz itp. itd.

I dlatego licznik długu publicznego rośnie kręci się jak oszalały

Wystarczy że rząd będzie mniej kraść.

Ale niestety kradnie o wiele więcej i przepuszcza kasę na bzdury typu firma biznesmena Rydzyka.

Teraz PIS rządzi pół roku i pierwszy raz nareszcie zrobiono widoczny krok dla rodzin.

Nic nie zrobił. Żadnego kroku. Zadłużył nas wszystkich jeszcze bardziej, żeby sobie kupić głosy ciemnych wyborców, zapewniając przy tym ogromny rozrost biurokracji.

Takie dodatki są czymś zupełnie normalnym w krajach rozwiniętych.

Ale my nie jesteśmy krajem rozwiniętym i nas na to nie stać.

Ale niestety tego nie zrozumiesz i będziesz miotał do końca(czegoś tam).
OK

Ostatnia aktualizacja: 08.06.2016 23:15:55 przez Diabeł
[#806] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #805

Ale niestety tego nie zrozumiesz i będziesz miotał do końca(czegoś tam)

Życia.

Ino że ja się nie miotam. Mi się 500+ podoba OK
[#807] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #806

Każdemu coś się podoba. Nie zawsze są tą niestety rzecz mądre i ładne.
[#808] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #807

Czasem lepsza głupiutka ale ładna blondynka niż mądra, szpetna baba OK
Dobranoc Śpioch
[#809] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Vato, post #808

Albo głupia i szpetna baba z toną makijażu zasłaniającego brzydotę jak to 500+ OK

Ostatnia aktualizacja: 08.06.2016 23:36:52 przez Diabeł
[#810] Re: Naród się obudził i powstaje z kolan!

@Diabeł, post #809

Nie kłóćta sie ino dzieci majstrujta, bo nie będzie miał kto robić na wasze emerytury. A jak dzieci zmajstrujeta, to pińcet plusa dostanieta.OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem