[#1] 100 pompek czyli Robimy klatę
Witajcie przyjaciele
Jak wiemy zaraz koniec roku i czas na postanowienia noworoczne.

Żeby nie było że tutejsza ekipa to słabe leszcze (osobiście tak nie uważam ) stwierdziłem że czas przypakować.
Zasady są proste
1. zgłoś się w tym wątku
2. zgłoszenia zamykam o północy 31 Grudnia (wiec od 1 stycznia ] nakrywamy i nie ma że kac)
3. Wchodzisz na tą stronę:
www.100pompek.pl
i wedle instrukcji tam zamieszczonej dobierasz jakie serie masz machać
4. Jeśli danego dnia wypada Ci seria to jeśli ją zrobisz piszesz w tym wątku
[ok] Cykl X dzień Y
a jeśli nie wykonałeś
[Fail] <tu usprawiedliwienie>
5. osoba która zbierze 3 [Fail] odpada z zabawy
6. bawimy się do ostatniego
7. opcjonalnie można dawać foty klaty przed i po zabawie
[#2] Re: 100 pompek czyli Robimy klatę

@wytrzeszcz, post #1

Zacna inicjatywa ok, racja Jednak napisz o najważniejszej rzeczy: rozgrzewce! Żeby koledzy amigowcy, którzy ostatni raz mieli aktywność fizyczna na w-f w liceum, sobie krzywdy nie zrobili i nie leżeli w łóżku obolali potem tygodniami lub z obrażeniami fizycznymi. Sam się o tym boleśnie przekonałem, że rozgrzewka(prawidłowa rozgrzewka!) to najważniejsza część treningu

Ostatnia aktualizacja: 30.12.2014 01:18:54 przez Diabeł
[#3] Re: 100 pompek czyli Robimy klatę

@wytrzeszcz, post #1

Jako, że jestem wrogiem alkoholu, śmieciowej żywności i psucia sobie zdrowia - podejmę się tego zadania. Może podrasuję trochę formę, a przydało by się. Będę miał więcej siły, żeby na starość dać radę przenosić moje amigi

Co do zdjęć - to może za 100 lat jak mi się uda
[#4] Re: 100 pompek czyli Robimy klatę

@wytrzeszcz, post #1

Milion serii po 100 pompek:

PRZED:

PO:
[#5] Re: 100 pompek czyli Robimy klatę

@RomanWorkshop, post #4

Zajebisty Wania suchoklates
[#6] Re: 100 pompek czyli Robimy klatę

@wytrzeszcz, post #1

Niby wszystko fajnie pięknie ale z reguły takie inicjatywy to można o przysłowiowy kant dupy rozbić. Od kilku ładnych lat bawię się w siłownię i niezmiennie bawią mnie ludzie, którzy w ramach postanowień noworocznych pojawiają się masowo na siłowniach po czym po kilku tygodniach słomiany zapał opada i się wykruszają. Podobne zjawisko nasila się w okolicach czerwca gdy ludożerka gremialnie znów wyrusza na siłownię licząc, że przed letnim wyjazdem na plaże w Juracie w miesiąc zrobi z siebie kolejnego Szwarcepakera albo zrzuci z dupy 15kg tłuszczu odkładanego przez lata żywienia się hot-dogami i golonką.
[#7] Re: 100 pompek czyli Robimy klatę

@wytrzeszcz, post #1

[ OK ] seria 11-20 dzień 1 max 12
[#8] Re: 100 pompek czyli Robimy klatę

@wytrzeszcz, post #7

[ OK ] seria 31-35 dzień 1 max 20

Proponuję nie wpisywać tu każdego dnia treningu, za dużo tu będzie bałaganu. Proponuję 2-3 razy w miesiącu, o ile wytrwamy. Powodzenia, ręce mi odpadają.
[#9] Re: 100 pompek czyli Robimy klatę

@Esio, post #8

[ OK ] seria 11-20 dzień 2 max 12
[#10] Re: 100 pompek czyli Robimy klatę

@wytrzeszcz, post #9

[ OK ] seria 11-20 dzień 4 max 19
[#11] Re: 100 pompek czyli Robimy klatę

@wytrzeszcz, post #1

Szkoda, że wpieprzam jeszcze antybiotyki :(
[#12] Re: 100 pompek czyli Robimy klatę

@Ender, post #11

[ OK ] seria 11-20 dzień 5 max 19
Nie ma problemu chcesz dołączyć to dołącz :)
[#13] Re: 100 pompek czyli Robimy klatę

@Ender, post #11

Antybiotyki nie przeszkadzają w robieniu pompek OK
[#14] Re: 100 pompek czyli Robimy klatę

@Diabeł, post #13

Są dobrą wymówką ;)
[#15] Re: 100 pompek czyli Robimy klatę

@grxmrx, post #14

No fakt. Zacznę od poniedziałku, tak poza konkursem.
[#16] Re: 100 pompek czyli Robimy klatę

@Ender, post #15

U mnie wszystko w porządku. Daję rade, ale z ledwością. Do następnego testu to chyba pól roku minie. Mam wątpliwości co do skuteczności tego treningu, ale mogę się mylić :)
2 lata temu robiłem 55 pompek, mam nadzieję, że dojdę chociaż do tego.
[#17] Re: 100 pompek czyli Robimy klatę

@wytrzeszcz, post #1

2 lata temu doszedłem do 85. Ale miałem wtedy 28kg mniej. (obecnie ~105kg)

Dziś?
[ OK ] seria 11-20 dzień 1 max 26

Ender zapraszam Cie od jutra - ja dziś biorę ostatnią serię antybiotyków.
Zacznijmy więc razem zrób test i działaj.

Ostatnia aktualizacja: 11.01.2015 21:27:51 przez BomberMAX
[#18] Re: 100 pompek czyli Robimy klatę

@BomberMAX, post #17

OK.
Raz. Mam pytanko lepiej wdychać powietrze przy podnoszeniu na rekach, czy jak się opuszczam? Pytam serio, bo często kończę - nie kontroluję oddychania, łapię powietrze jak ryba.
Dwa. Mam wioślarza i zastanawiam się, czy też go nie wykorzystać, może z tygodniowym opóźnieniem.
Ja też startuje od tej wagi i chcę schudnąć, więc łączy nas więcej niż myślisz.

OK. 11-20 pompek, 15 max.

Ostatnia aktualizacja: 11.01.2015 22:57:01 przez Ender
[#19] Re: 100 pompek czyli Robimy klatę

@Ender, post #18

"Mam pytanko lepiej..."

no comment
[#20] Re: 100 pompek czyli Robimy klatę

@selur, post #19

Pytam fachowców, no co? Na siłę robisz szybko, na rzeźbę wolno, a oddech to ważna sprawa.
[#21] Re: 100 pompek czyli Robimy klatę

@Ender, post #20

Spoko ale na logike, probowales kiedys podniesc szafke wdychajac powietrze w pluca?
Takze pewnie musi byc na odwrot.
[#22] Re: 100 pompek czyli Robimy klatę

@selur, post #21

Ja niestety oddycham szybko i niemiarowo, stąd moje pytanie.
[#23] Re: 100 pompek czyli Robimy klatę

@Ender, post #22

Przy wysilku wydychamy, przy spoczynku wdychamy czyli jak miesnie pracuja wypuszczasz powietrze stopniowo a jak odpoczywaja wciagasz. Pompka w gore wydech, pompka w dol wdech i jazdaaa super
[#24] Re: 100 pompek czyli Robimy klatę

@selur, post #21

W takim wypadku jadąc na rowerze powinniśmy oddychać wyłącznie gdy zjeździmy z góry
[#25] Re: 100 pompek czyli Robimy klatę

@amizet, post #24

rower jest dla lamerow OK

[#26] Re: 100 pompek czyli Robimy klatę

@selur, post #25

W takim układzie babcia oddycha normalnie, dziadek może mieć lekką zadyszkę, a kierowca "w kółku" nie oddycha w ogóle ;)
[#27] Re: 100 pompek czyli Robimy klatę

@selur, post #23

OK
[#28] Re: 100 pompek czyli Robimy klatę

@Ender, post #27

Selur już odpowiedział nt. oddychania OK

Ender wiem o czym mówisz i ktoś dla kogo jest to oczywiste (jak np. oddychanie o którym nie myśli) nie wie, że osoby mogą mieć problem nawet z oddychaniem przy prostych ćwiczeniach.

Ender nie baw się z wiosłem, rób pompeczki, dodatkowo jeśli masz chęć i samozaparcie to rób przebieżki/biegi, może być plan z tej samej strony:
link
a na lato nie poznasz siebie. Dodatkowo wykluczyć jedzenie w godzinach późnych wieczornych/nocnych.

Czy ćwiczenia pompki, bieganie działa? ZAPEWNIAM po sobie, że tak. Proste a naprawdę działają. Skąd więc pomysł, że trzeba odwiedzać fitness siłownie? Ano jak mogą na człowieku zarobić... to czemu nie ;) W konkluzji - zestawy ćwiczeń w domowych warunkach mogą na serio zdziałać cuda z ciałem człowieka. Warunek - postęp (wykluczenie monotonii) i sumienność. OK
[#29] Re: 100 pompek czyli Robimy klatę

@BomberMAX, post #28

Jak ma problemy z oddychaniem przy ćwiczeniach, to niech od samych godzinnych spacerów i przejażdżek rowerem zacznie.
[#30] Re: 100 pompek czyli Robimy klatę

@Diabeł, post #29

Chodzi o to, że jak robię pompki to po pewnym czasie kończę serię na wdechu (wiem to głupie). Łapię zadyszkę i mimo że ręce są ok. to ja mam dość, dlatego pytałem o to oddychanie. Teraz będę robił wolniej, żeby skorelować to z oddechem i tym samym robić więcej pompek.
Co do wioślarza, chodziło mi o zaangażowanie jak największej partii mięśni.
Biegać zacznę, ale nie teraz, dopiero skończyłem antybiotyk i organizm jest osłabiony, łatwo o infekcję i po treningu.

Ostatnia aktualizacja: 12.01.2015 13:33:17 przez Ender
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem