kategorie:
[#751] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@Vato, post #750

Zakładając, że nowe obudowy wkrótce dotrą do odbiorców - mam pytanie o montaż HxC REV C w środku i wyprowadzeniu na zewnątrz przycisków. Zgodnie z opisem na stronie kickstartera Kipper miał przygotować coś o nazwie "Buttons expansion port" pasującego do nowych obudów i umożliwiającego wyprowadzenie przycisków sterujących na zewnątrz. Póki co nic takiego na stronie Kippera nie ma. Z kolei Lotharek zawarł w opisie HxC REV C także informację o możliwości takiego wyprowadzenia przycisków. Czy ktoś z naszych speców od elektroniki zastanawiał się nad wprowadzeniem takiego sprzętu do swojej oferty? Bez tego drobiazgu wracamy znów do kwestii wyciągania kabli na zewnątrz albo uszkodzeń obudowy.
[#752] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@jimmy, post #751

Ja jestem ciekawy czy podejdzie ta przelotka ?

link

czy tylko ta od kippera jak było opisane na stronie kickstartera?

link

Ostatnia aktualizacja: 26.12.2016 19:34:53 przez zorkadar
[#753] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@jimmy, post #751

Hxc C to mial zawsze wyprowadzenia sygnalow na listwie kolkowej tych trzech przyciskow.
Wiec nie powinno byc problemu z montazem.
[#754] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@JacK_Swidnik, post #753

Dobrze wiedzieć ale dla laika elektronicznego to najlepsza byłaby gotowa płytka z przyciskami pasująca do nowych obudów. Szkoda byłoby montować to na klej.
[#755] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@jimmy, post #754

Pierwsze obudowy trafiają już do swoich nabywców :)
[#756] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@sordan, post #755

No!!! Ładne pudełko na Amigę do tego jest szeroki uśmiech
[#757] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@sordan, post #755

No super OK

a gdzie obiecane kubki ?

Ostatnia aktualizacja: 27.12.2016 18:15:28 przez Dorian3d
[#758] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@Dorian3d, post #757

Nie to bym się czepiał, ale widać że posiada wadę w literce "M".
Jeżeli to wina matrycy - to widoczne rysy będą miały wszystkie obudowy.
link

Dodatkowo nad napisem widać "przebarwienia". Domniemam, że to będzie widoczne głównie w ciemnych odcieniach.

Ostatnia aktualizacja: 27.12.2016 18:35:07 przez Canga
[#759] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@Canga, post #758

Raczej to nie jest rysa na matrycy.
link
[#760] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@cossack, post #759

Na transparentnej nie będzie tak dobrze widać jak na ciemnej.
Co do przebarwień w ciemnych widać tam gdzie jest inna gęstość tworzywa i niestety to jest normalne. W ciemnych i na tyle gdzie są "wzmocnienia" są również "przebarwienia".
Podejrzewam, że te przebarwienia będą widoczne we wszystkich ciemnych obudowach.
[#761] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@zorkadar, post #752

Ja jestem ciekawy czy podejdzie ta przelotka ?
Z moich pomiarów wynika tylko 1mm różnicy względem kippera.
[#762] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@Dorian3d, post #757

@Dorian3d
No super OK OK
a gdzie obiecane kubki ?

Owszem, kubki miały być... ale w grupowym zamówieniu dla użytkowników z ppa ;) Dlatego aktualnie czekamy na swoje obudowy, kubki oraz niespodziankę. Tak deklarował Phil

amenophis
Hi Guys,

For the Free MUG, Arti will maybe just ADD a new column in the excel file for your pledge. Then you just tell him what MUG version you want :)

1- Amiga Logo Mug / 2- Boing Ball Mug / 3- Checkmark Mug

IF possible we'll try to supply all 3 mugs (150 Mugs!).

But for the now our manufacturer don't like that so don't count on it for now!

For the Surprise: You will have to WAIT, until i personally come to Poland to deliver the cases, then you'll see your surprise.

If i tell you right now, it's not a surprise anymore right ;)

Cheers
[#763] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@p0su, post #762

W nowym 2017 roku życzę aby zakupione obudowy wreszcie dotarły do każdego zamawiającego.
[#764] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@p0su, post #762

Czy ktoś wie, czy jesteśmy w tych 95% wspierających które powinny otrzymać obudowy do 16 stycznia ?
[#765] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@cossack, post #764

Biorąc pod uwagę fakt, że Phil musi je przywieźć do mnie a termin jeszcze nie został ustalony, to wydaje mi się, że nie. Prędzej końcówka stycznia/początek lutego.
[#766] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@_arti, post #765

Ja zamawiałem indywidualnie (nie w Waszej zbiórce grupowej), i moja obudowa nie jest jeszcze nawet spakowana...
[#767] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@Cedrat, post #766

[#768] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@michalmarek77, post #767

Jakoś wykonania, począwszy od opakowania do najważniejszych części obudowy wygląda bardzo dobrze. Warto było wydać te parę stów i cierpliwie czekać. Wiele Amig odzyska swoją świetność.
[#769] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@flops, post #768

Jakoś

Sigmund Freud approves!
[#770] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@flops, post #768

niebieska super a czarna już nie za bardzo
widać przebarwienia
[#771] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@flops, post #768

Ale się czepiasz, jakoś zjadło mi ć, nie wiem jak ;p
Z chęcią zobaczę czarną na żywo, zawsze z czarnymi rzeczami jest najwięcej problemu, czy przy malowaniu, czy też jak widać w produkcji plastiku. Z tego co pamiętam zamówiłem przeźroczystą lub białą.
W razie czego jakość czarnej też jakoś przeżyję ;p

Ostatnia aktualizacja: 11.01.2017 15:41:09 przez flops
[#772] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@flops, post #771

Otrzymałem info od Phila, że nas co prawda teraz nie odwiedzi (natłok obowiązków, ale może na jesieni się uda) natomiast dokładną datę wysyłki obudów [do mnie] będę znał już w poniedziałek OK także myślę, że trzeba powoli robić listę co-gdzie-komu i zbierać kaskę na przesyłkę.

Miałem jeszcze przekazać, no więc przekazuje - serdeczne pozdrowienia dla wszystkich!
[#773] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@_arti, post #772

zbierać kaskę na przesyłkę.

Z tego co pamiętam to miał przywieźć osobiście w ramach podziękowania, itd, ale chyba my nie mieliśmy mu sponsorować paliwa? Więc rozumiem, że ponosimy koszty tylko od Ciebie do nas?
[#774] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@zmiennik, post #773

A wiesz, że muszę zapytać? Nie wiem... ale chyba masz racje.
[#775] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@flops, post #768

Po ofertach na Allegro widzę, że 1200ki chyba już porozbierane czekają na nowe obudowy
[#776] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@tbone, post #775

Otrzymałem informacje, że budy dla nas są już spakowane i w czwartek zostaną wysłane, także w ciągu maks. 10 dni powinny być u mnie OK

Jeśli chodzi o koszta przesyłki (360 Euro) - płacimy połowę. Resztę bierze na siebie Phil. W weekend przygotuję nową listę, gdzie każdy będzie mógł się jeszcze raz określić, jak i gdzie chce otrzymać swoją obudowę.

Wysyłka na terenie PL to będzie koszt około 22 PLN (kurier). Do tego trzeba będzie doliczyć koszt transportu z UK do PL - maks. 4 Euro/osoba.

Ostatnia aktualizacja: 16.01.2017 22:20:12 przez _arti
[#777] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@_arti, post #776

Świetna robota i całe szczęście powoli zmierza ku końcowi. Pewnie Cię to trochę zdrowia kosztowało, ale myślę że wiele osób doceni Twój wkład, sprawność i zaangażowanie, wraz z sporą dawką solidnej rzetelności za którą pewnie ciąży głęboki oddech odpowiedzialności.
Dziękuje ze swojej strony bo samodzielnie pewnie nie skusiłbym się na wsparcie w kickstarterze a tak w kupie to zawsze raźniej.
[#778] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@cossack, post #777

W oczekiwaniu na dostarczenie naszych obudów, człowiek się nudzi i znajduje takie wykopaliska:
https://www.indiegogo.com/projects/amiga-case-the-ultimate-retro-style-computer-case#/
Kampania zamknięta, 0 backersów, uzbierali 7%. Ktoś z Was może wie kiedy to wystartowało, kiedy zamknęli, itp?
[#779] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@baderman, post #778

Jakoś względnie niedawno. Maks. 3-4 miesiące temu. Był new na głównej.

PS: kubki jadą z obudowami do mnie. Dostałem też info, że GOLD Edition dotrze w drugiej paczce - jeszcze się robią.

Ostatnia aktualizacja: 19.01.2017 19:58:53 przez _arti
[#780] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@_arti, post #779

Kubek to każdej obudowy?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem