kategorie:
[#721] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@_arti, post #720

Całe szczęście. Myślałem że to tylko jednorazowa akcja i pozamiatane. Dzięki za odpowiedz.
[#722] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@newguru, post #721

Render czy nie render ?
link
[#723] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@banan666, post #714

Nie łap sordana za słówka, do świąt każdy będzie miał obudowe u siebie... po co drążyć temat, było sto razy pisane./...

Terefere. Na live streamie już nie twierdzi, że wszyscy. Według mnie - będzie sukces, jeśli wszyscy dostaną obudowy przed końcem kampanii na klawisze...
[#724] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@Cedrat, post #723

Witam.
Kto z Rzeszowa i okolicy byłby zainteresowany zbiorowym transportem od Artiego??
Wolałbym pojechać osobiście niż powierzyć wysyłkę poczcie czy kurierom.
W oczekiwaniu na obudowy można by pomyśleć o dystrybucji żeby trochę odciążyć Artiego z wysyłką.
Pozdrawiam.
[#725] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@ted, post #724

Dla tych co nie śledzą FB czy YT, film z samą przeźroczystą obudową.
link
link do zdjęć na FB:
link

Ostatnia aktualizacja: 15.12.2016 07:35:37 przez cossack
[#726] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@cossack, post #725

Trochę szkoda, że nie wyszła krystalicznie czysta, byłby dodatkowy 'czynnik wow'. Myślę, że amatorów czystej wśród amigowców nie brakuje, ale czy aż tylu żeby starczyło na nowe formy?
[#727] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@recedent, post #726

Myślę, że amatorów czystej wśród amigowców nie brakuje
O z pewnością, chociaż kolorowe też się pije .
[#728] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@Krashan, post #727

Kolorowe owszem, ale też przejrzyste.
[#729] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@cossack, post #725

Ten na mnie robi większe wrażenie: link
Piękna jest ta niebieska!

Panowie, skoro już wiemy że pierwsza kampania to sukces. To może jednak się grupowo dołożymy do "Keycaps" ? (i zapytamy o rabat przy grupowym)
[#730] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@Ankuz MkOne, post #729

tak właśnie sobie oglądam i widzę mały błąd, w wycięciu na flopa :)
[#731] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@Ankuz MkOne, post #729

To może jednak się grupowo dołożymy do "Keycaps"? (i zapytamy o rabat przy grupowym)

Ale wiesz, że już jest lista, prawda?
[#732] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@recedent, post #731

damn,
tak to jest jak się nie odwiedza forum regularnie...
dzięki !
[#733] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@QUAD, post #730

Ja zaś martwię się, czy uda się estetycznie wyciąć otwór na wyświetlacz od HXC w tej przeźroczystej. Wydaje mi się, że przy wycinaniu powstaną białe brzydkie ślady.
[#734] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@jarzbi, post #733

Szpachla panie, szpachla
[#735] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@Cedrat, post #723

ale którego roku ? 2017-2020 ?
[#736] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@banan666, post #714

@banan666

Nie łap sordana za słówka, do świąt każdy będzie miał obudowe u siebie... po co drążyć temat, było sto razy pisane./...

I jak, dostałeś swoją? Jak wrażenia? :D

Tańczący banan Tańczący banan Tańczący banan
[#737] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@Cedrat, post #736

Sorry za off top, chciałbym tylko zapytać, czy ktoś z Polskiej ekipy PPL dostał już obudowy(e) do A1200. Czy jest możliwość gdzieś kupić obudowę poza kickstarterem.

pozdrawiam
[#738] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@janekdrukarz, post #737

Według dzisiejszego posta od Phila link obudowy są obecnie pakowane ale coś się opóźnia ze względu na stajk w UK.
[#739] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@janekdrukarz, post #737

Jeszcze nie. Jeszcze nie.
[#740] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@jimmy, post #738

Dziwne jak dla mnie wszystkie przesyłki z Chin i Hongkong_u dochodzą w ciągu 2 tygodni od zamówienia. Jaki strajk w UK mieszkam tam long time i tu nie ma żadnych opóźnień.
Pozdrawam
[#741] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@Cedrat, post #736

Chłopie ja nie żyje tylko amigami, nie chodzę nie wypatruje kuriera, czy gdzieś za rogiem się nie czai z moja obudową... Życia nie masz normalnego? Co taki obsrany jesteś na tą dostawę....
[#742] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@banan666, post #741

Osrany? Człowieku, pobudka! Te obudowy miały być dostarczone jakieś pół roku temu!
[#743] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@Cedrat, post #742

Cała kampania to jest projekt a jak to projekt może się przedłużyć albo nawet nie udać. Dopiero jak cała operacja przekształci się w proces to będzie można wymagać terminowości. Tyle już projektów robiłem i mało który zakończył się w założonym terminie, zakresie i budżecie.
[#744] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@Cedrat, post #742

A ja mam dla Ciebie taka propozcje
Sprobuj zorganizowac taki sam.temat gdzie uruchamiasz produkcje niszowych elemntow plastikowych ktore musza byc zrealizowane idealnie, zeby tacy wariaci jak my nie mogli potem sobie po Tobie uzywac ze zgarnales 300k euro czy ile tam i dostarczasz chlam. Masz tylko jedna szanse i musisz to zrobic dobrze. Co wybierasz? Odwalasz popeline zeby narazic sie na krzyk wszystkich czy opozniasz produkcje i dostawe dopilnowujac kazdego szczegolo narazajac sie na stekanie kilku ktorzy beda i tak marudzic?

Bill Gates poyrafil opoznic Windows o 2 lata a Steve Jobs nawet o 3 lata opoznil wprowadzenie iPoda tylko dlatego aby dostarczyc idealny produkt :) (w przypadku Gatesa i tak mu sie dostalo a w przypadku Jobsa zaowocowalo to wystrzeleniem wartosci Apple w kosmos)
A
nastepnym razem sprobuj tak zaryzykowac i zobacz jakie beda efekty. A tymczasem spokojnie czekamy na obudowe i klawiszki ktore moze beda za pol roku a moze za rok :)

Wesolych Swiat :)
[#745] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@janekdrukarz, post #740

[#746] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@WojT_GL, post #744

@jimmy - Dlatego w pracy nigdy nie obiecuję, że "będzie na <termin>", jeśli robię coś nowego. A już pod żadnym pozorem nie twierdzę do ostatniej chwili (jak to robił Phil), że wszystko idzie zgodnie z planem, gdy w rzeczywistości wszystko jest jeszcze w proszku - to jest kompletny brak szacunku do klienta.

@Dorian - No widzisz: ja rozumiem że z klawiszami raczej mu się nie uda w ciągu kilku miesięcy, Ty to rozumiesz - Phil najwyraźniej tego nie rozumie. Za trzy tygodnie kończy się kampania na klawisze (w życiu nie zrozumiem, dlaczego on ją tak szybko zaczął), diabli wiedzą czy do tego czasu dostaniemy obudowy. Ja zresztą rozważam natychmiastową sprzedaż swojej (kumpel jest zainteresowany...), schowanie Amigi (a może Vampire'a?) do jakiejś obudowy podczepionej pod blat biurka, i zakup klawiatury na http://www.wasdkeyboards.com. Więc - Ty czekasz, ja niekoniecznie :)

Co do Gatesa i Jobsa - gdyby opóźnili projekty o lata po zebraniu pieniędzy, to pewnie losy ich firm potoczyłyby się trochę inaczej.

I na wzajem - ja już uciekam :)
[#747] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@Cedrat, post #746

@Cedrat chooopie, skoro chcesz sprzedac swoją obudowę odrazu jak do ciebie dotrze to po co sie prujesz od pewnego czasu i psioczysz jaka to zła ta kampania i jaki nie ogarnięty jest Phill skoro obiecuje a słowa nie dotrztmuje i realizacja jest opóźniona o kilka miesięcy. Każdy powinien sie z tym liczyć kładąc kase na kicka, nie wiem wiec po co kręcisz kupę od jakiegoś czasu na forum na ten temat, proszę cię skończ... Chce czytać jakies konkrety w tym temacie odnośnie realizacji a nie ciagle twoje wypociny z pretensjami..

Ostatnia aktualizacja: 24.12.2016 23:11:33 przez banan666
[#748] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@banan666, post #747

Daj już, człowieku, spokój. Jeśli Cię kręci czytanie po raz n-ty, że obudowy będą <tu kolejny termin>, to OK. Ja za takie konkrety to serdecznie dziękuję. Pierwszy raz coś wsparłem na Kickstarterze, i chyba nieprędko zdecyduję się na to ponownie.
[#749] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@Cedrat, post #748

Przesadzasz trochę. Najdłuższa obsuwa na Kickstarterze to 5 lat. My mamy raptem niecały rok dopiero. OK
[#750] Re: [zbiórka] - nowe obudowy do A1200

@_arti, post #749

Najdłuższa obsuwa na Kickstarterze to 5 lat.

W naszym wieku to już trzeba dobrze przemyśleć takie wsparcie

Ostatnia aktualizacja: 26.12.2016 18:16:42 przez Vato
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem