[#14]
Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?
@MDW,
post #12
Dokładnie. Mam nadzieję, że również inni użytkownicy mosa zdadzą sobie w końcu z tego sprawę, nie można być przecież frajerem i czekać...
Fajnie było jak aktualizowali mosa 1.4.4, 1.4.5, no i wyszło po czasie kto zyskuje racje...
Z resztą niektórzy już to zrozumieli więc nie jest aż tak źle, jest grupa która już sprzedała Pegasosy, u innych poszły w odstawkę.
W ogóle to sprzęt typu Pegasos moim zdaniem kupili ludzie, którzy marzyli o postępie, o tym że na nowym sprzęcie, bez ograniczeń z przeszłości będzie można używać (jako użytkownik) rozwijanego systemu, aktualnie jak widze jak to niektórzy jeszcze piszą "bo taki mos to mi już wystarczy w zupełności" mnie przeraża, nie po to przecież wybierało się postęp (ale ten amigowy, nie ogólnokomputerowy) żeby znowu tak jak to przy Amidze klasycznej stać w miejscu i czekać na coś co nigdy nie nadejdzie.
Kto miał Amigę klasyczną przez te wszystkie lata, dokupywał te nowinki, przystawki, etc. i marzył o postępie miał to co chciał, ale teraz już niewiele z tego ma.
To może taka troche głupia sprawa z tym QuakeIII akurat, ale to nie chodzi o tę grę akurat (mi akurat nie zależy, nawet bym nie grał), ale podobnie było przy Blenderze, MMKeyboard czy czymś tam jeszcze. Jestem zdania, że mosowi przede wszystkim potrzeba softu a nie nowego systemu, ale bez postępów po stronie systemu oprogramowanie może ciągle stać na tym samym poziomie.