Komentowana treść: Quake III Arena dla MorphOS-a?
[#61] Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?

@Kaczus, post #59

Wysłałbym mu swojego złoma, tylko jak potem jego dzieła obejrzę na Pegasosie? ;)
[#62] Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?

@tomek, post #27

Zrobienie AROSa dla Pegasosa z pewnością jest możliwe, tylko pozbawione sensu.

Miło...

Ile osób będzie używać AROS-a na PPC a ile na x86?

Mógłbyś się zdziwić.

Namawiam jedynie do supportowania AROS-a x86

Supportowanie architektury x86 mnie w ogóle nie interesuje.

inny się wg mnie pojawi pewnie dopiero 2 tygodnie po MOS 1.5.

Aha, czyli mogę sobie już dłużej AROS-em głowy nie zawracać.

ja mam AROSa na sprzęcie za który dałem nieco ponad 100 zł.

No wiesz ja bym ewentualnie chciał na tym pc pracować, a nie się kaleczyć. Poza tym uwierz lub nie, ale w obecnej sytuacji finansowej nie mogę sobie pozwolić nawet na kompa za 100 zł. Przy tym na pewno nie mam zamiaru kupować komputera na Allegro.

Takich osób jak Ty najbardziej potrzebuje teraz AROS

Miło to się czyta, ale jeżeli społeczność AROS-owa chce przyciągnąć programistów MOS-owych, przemyślcie jeszcze raz sprawę natywnej wersji AROS-a na Pegasosa. Jeżeli potrzeba testera, możecie na mnie liczyć.

[#63] Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?

@Mufa, post #58

bigfoot nie spał ostatniej nocy i z resztą większość dzisiejszego dnia też programował. Na prawdę dokonał tego z około 5 godzin od wypuszczenia źródeł Q3. W wersje z popołudnia da się już normalnie grać mimo pewnych problemów (np. niezbyt działającym dźwiękiem).

Cóż... pograłem w to jakieś 10 minut i skasowałem. Wolę Q1/fuhQuake
[#64] Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?

@Grzegorz Kraszewski, post #62

Supportowanie architektury x86 mnie w ogóle nie interesuje.

To prawdopodobnie wyczerpuje temat... :( Obyś tylko miał co supportować, gdy maluchy pójdą w ślady Apple'a...
[#65] Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?

@Jacek Piszczek, post #63

Szkoda tylko, że jego pświęcenie nie na wiele się zda.... Bo cóż...
#?a w wersji 1.5 mają nieliczni i na zmianę tego stanu rzeczy się nie
zapowiada...
[#66] Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?

@Mufa, post #58

Ty masz naprawdę jakąś obsesję...

O tym co to było na tych filmikach, to już wszyscy chyba wiedzieli parę godzin po ich wypuszczeniu i naprawdę nie trzeba się było dużo namęczyć, aby dotrzeć do tych informacji. W newsie nie widzę informacji o żadnej "plotce rozsiewanej niczym plankton".
[#67] Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?

@tomek, post #64

Do programowania jestem w pewnym sensie przywiązany poprzez doktorat. Jak go skończę a okaże się, że nie ma co supportować to sprzedam Pegasosa, kupię sobie PC z Windowsem i zajmę się tym co większość byłych amigowców, czyli trollowaniem na portalach. A poważniej - po prostu będę używał komputera dla rozrywki tak jak większość użytkowników, a z programowaniem dam sobie spokój.
[#68] Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?

@Mufa, post #58

Ktoś już Ci linka podał. Druga sprawa: i nie będzie mi się chciało szukać źródeł do najmniej istotnych szczegółów jak dla mnie, ostatnio czas dla Amigi poświęcam na tworzeniu czegoś konkretnego zamiast pisaniu newsów (co z resztą widać). Wcześniej byłem na tej stronie jak ktoś na ircu podawał tego samego linka i tyle, to mi wystarczyło. Wystarczyło zapytać o ten link to bym poszukał, tutaj, na GG lub mejlem (ktoś wcześniej znalazł i już podał). Pytania nie było, jedynie komentarz nr 4 na szyderczym poziomie.

Gdyby to co podałem było plotkami to musiałoby to nie mieć żadnego uzasadnienia, bo w ten sposób to przy każdej informacji (więcej niż pojedyńczej;) gdzie nie ma linka do źródła można by było powiedzieć, że jest plotką ;)

Jeśli jeszcze coś do mnie masz to słucham, bo widze że tak łatwo przyklejasz te naklejki ;)

A co do AROS-a to sprytnie odwracasz nagle kota ogonem, no ale to normalne, kulturalne zachowanie :]

To jak, ciągniemy brednioserial dalej czy już jest pełnia szczęścia osiągnięta? ;)
[#69] Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?

@Jacek Piszczek, post #63

Cóż... pograłem w to jakieś 10 minut i skasowałem. Wolę Q1/fuhQuake

No właśnie, ja co prawda aktualnie wolę QII Evolved.

Ale QIII też jakoś specjalnie mnie nie rajcuje. Nigdy co prawda w to nie grałem, ani też nie interesowałem się tematem, lecz łażenie i strzeleanie bez sensu nie specjalnie mnie pociąga.

Mam więc pytanie do znawców tematu, czy są jakieś doadatki do QIII, posiadające fabułe dla jednego gracza tak jak w poprzednich odsłonach Quaka ?

[#70] Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?

@mailman, post #66

Mufa po prostu znowu szuka dziury w całym, bo złe, niedobre, cenzurowane PPA ;) ciągle żyje i nie przejmuje się wciąż aktywnymi trollami ;)
[#71] Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?

@grxmrx, post #68

O co Ci chodzi ? Zaponiałeś już jak Twój redakcyjny kolega niedowierzał filmikowi o natywnym, Picasso96, twierdząc na eXecu że to fake, bo tak szybko nie można ruszać myszką

Teraz nastąpiła tylko mała zamiana ról, ja postanowiłem wcielić się w czytelnika niedowiarka. Trza było napisać że to QII z modem XXX, to bym sobie odpalił i sprawdził, a nie gawędzić o jakimś mitycznym engine, co tylko dezorientuje i powoduje snucie domysłów, szczególnie gdy na zachodnich portalach aż huczy od plotek o VNC.
[#72] Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?

@Mufa, post #71

Komu huczy temu huczy ;) A co do P96 i execa to nie wiem, chyba to już było w tym czasie kiedy nie czytałem i nie odwiedzałem eXeca (i nadal ten stan się utrzymuje;). Z resztą co moi koledzy redakcyjni czy nie twierdzą na ten czy tamten temat to nie moja sprawa. Odpowiedziałem tutaj tylko w sprawie braku pytania do newsa, zamiast pytania stać Cię było tylko na to co w komentarzu nr 4 ;)
[#73] Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?

@Mufa, post #71

1. Czytałeś co to jest Diesel Engine?

2. Używałeś kiedykolwiek VNC?

Na obydwa pytania w Twoim przypadku odpowiedź zapewne brzmi NIE, więc możemy co najwyżej pozapychać bazę pustą gadką. Plotki o VNC rozsiewa zarówno na ANN jak i AW.net niejaki Mr_Khyron, które pewnie ma o tym takie samo pojęcie jak ty.
[#74] Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?

@grxmrx, post #72

Jasne nie odwiedzasz eXeca :P

Mała rada, lepiej się maskuj, bo czasami zdradzasz się aż za bardzo. Zresztą juz dawno poradzono mi nie wierzyć Ci w tej sprawie

P.S.

Dzięki Rafael/ARMO jesteś przykładem na to że i wśród Mosowiec są ludzie którzy potrafią odpowiedzieć rzeczowo i bez epitetów. Szkoda że zapatzeni w siebie redaktorzy nie potrafią reagować w podobny sposób, zamiast każdego który odważa się zmącić ich "boskość" obdarzać stosowną wiązanką.

[#75] Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?

@Mufa, post #74

No to proszę sprawdzić logi serwera.
[#76] Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?

@Mufa, post #74

Dzięki Rafael/ARMO jesteś przykładem na to że i wśród Mosowiec są ludzie którzy potrafią odpowiedzieć rzeczowo i bez epitetów. Szkoda że zapatzeni w siebie redaktorzy nie potrafią reagować w podobny sposób, zamiast każdego który odważa się zmącić ich "boskość" obdarzać stosowną wiązanką.

Naklejki, wyróżnienia, może niedługo medale lub dyplomy od Mufy :) Już teraz jest zabawnie. No to przeanalizujmy na które pytanie ja, jako zły, oj niedobry redaktor nie odpowiedziałem? ;) Bo na to na ile pytań ty mi nie odpowiedziałeś w swojej karierze to już nie chce liczyć ;) Czy ten szyderczy komentarz nr 4 był pytaniem, łamigłówką czy testem na inteligencję? ;) Jeśli tym ostatnim to mam chyba nową cechę, o której nie wiedziałem ;)
[#77] Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?

@grxmrx, post #75

Dobre, nie powiem

Znaczy, jakie logi, z domu, z pracy, z uczelni, z kafejki czy od sąsiada

Dobra rada, jeśli już kreujesz ten swój antyeXecowy image, to unikaj np. takich komentarzy ;)

[#78] Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?

@Mufa, post #74

Każda akcja powoduje reakcje, nic nie dzieje sie bez przyczyny.

[#79] Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?

@Mufa, post #77

Logi serwera execa (Apache tomcat jeśli dobrze pamiętam zapisuje chyba logi?), chyba jakieś są? Mogę podać IP jeśli potrzeba....

Co do tego komentarza to o bannerze dotyczącym bannera z pegazem na execu wiem z IRCa i tam też kliknąłem na link z tematu kanału #amiga.rulez. Później było też kilka wątków na forum ppa.
[#80] Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?

@tomek, post #47

ale po co? po co mi te wszytskie programy na piecu? i nawet zakladajac ze chce ich na pc uzywac: jaki sens ograniczac sie do ubogiego arosa/amigaos odpalonego natywnie jak moge odpalic to sobie w uae, gdzie mam nie dosc ze caly system hostujacy uae to jeszcze cala reszte amigaos ktorej pod arosem nie ma. myslisz ze ktos zauwazy roznice w yamie odpalonym w uae i natywnie pod arosem?
[#81] Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?

@Valwit, post #80

heh no właśnie nie tyle co wymagana emulacja 68k ale i układy specjalizowane trzymają mnie przy klasycznej A1200, jednak emulację układów specjalizowanych w-uae w jakimś stopniu (nawet dużym) posiada choć to inna sprawa bo to tylko emulacja na śmierdzącym grzybie , aha x-uae jest jeszcze lepszy i nie trzeba tego śmierdzącego grzyba (SEGA) :), a nowy win ma ponoć chodzić też na G5 ale to tylko plotki = śmierdzące m$ plotki ;)

[#82] Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?

@grxmrx, post #79

GRX, szkoda Twojego czasu. On nawet nie wie o jakich logach mowa, a na moje pytania jak zwykle nie odpowiedział
[#83] Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?

@mailman, post #82

On nawet nie wie o jakich logach mowa, a na moje pytania jak zwykle nie odpowiedział

Nie odpowiadam Ci gdyż nie umiesz czytać tekstu ze zrozumieniem, a szkoda mi czasu na powtarzanie 10 razy tego samgo aż dotrze.

Na temat przydatności takich logów wyraziłem się aż nazbyt jasno w komentarzu 77. Lecz skoro tak głośno krzyczysz że nie odpowiadam Ci na komentarze, napiszę Ci jeszcze raz jak przedszkolakowi (który to już raz Mailmanie). A więc tak ogłaszam hipotetycznie że od dziś nie odwiedzam PPA. Przy czym trzymam się zasady aby rzeczywiście nie wchodzić na PPA z domu skąd dotychczas wykonywałem 95% wejść. Namiętnie za to będę Was odwiedzał od sąsiada, z kafejki z pracy czy uczelni. I teraz udowodnij mi dogi Mailmanie że na 100% to ja wchodziłem, bądź nie na PPA. Jeśli tego udowodnić nie możesz, to już chyba wiesz ile warte są takie logi.

Już jaśniej napisać nie mogłem, jeśli ewentualnie jeszcze nie zrozumiałeś to sorry.

[#84] Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?

@tomek, post #25

Smutne to jest.... , ale taka jest rzeczywistość. No ja sam sprzedałem Pegaza. Wyselekcjonowalem sobie usera który go kupi bo wiedziałem ze ta maszyna jest dla ludzi którzy coś chcą zrobić.(AmiChris Pozdrówka) Mnie nie starczyło pary na czekanie na 1.5. Dużo wiedziałem co się w nim zmienia wiedziałem w którą strone idzie to wszystko no i nic z tego nikt nie ma, bo mają to wybrani. Ja potrzebowalem softu. Programować nie umiem, interesuje się grafiką 3D więc wybór padł na OSX. Jestem na PPA stałym bywalcem, slużę swoja wiedzą na forum. Emuluje Amige w wolnych chwilach. Ale stangancja w kwestii MOS'a jest dla niego zabójcza. Liczyłem że może kiedyś MOS i Pegasos bedzie blisko tego wszystkiego co jest w OSX, choć widomo ze Apple ma mnustwo pieniędzy nawet na z góry nie udane projekty. Szkoda żeby to się wszystko skończyło z głupiego powodu....
[#85] Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?

@Mufa, post #83

Nie odpowiadam Ci gdyż nie umiesz czytać tekstu ze zrozumieniem, a szkoda mi czasu na powtarzanie 10 razy tego samgo aż dotrze.

Skoro tak, to proszę mi wytłumaczyć, gdzie jest napisana bzdura lub plotka, którą zarzucasz od samego początku tego brednioserialu, który generujesz. O to właśnie pytam w pytaniach o Diesel Engine i VNC (na które to ostatnie tak bardzo się powołujesz). Zastanów się więc trzy razy zanim po raz kolejny stwierdzisz, że czegoś nie potrafię czytać.

A co do reszty, gdybyś znał choć trochę GRX-a, to byś wiedział, że sieciuje on tylko ze swojego Pegaza... Poza tym jest człowiekiem, co do słów którego raczej nie można mieć wątpliwości. No, ale tu już trzeba go trochę znać...

Na jego pytania (nie o logach, bo tego nadal nie rozumiesz) zresztą też nie odpowiadasz, więc zaczynam domniemywać, że traktujesz każdego z góry twierdząc, że nie potrafi czytać ze zrozumieniem, a ty jako alfa i omega, która zjadła wszelkie rozumy starasz się chełpić swoją pychą wszechwiedzącego.
[#86] Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?

@mailman, post #85

Jakakolwiek próba dotarcia do tego człowieka jest z góry skazana na porażkę... Na pewnym poziomie nie pozostaje już nic więcej ponad złośliwość i ironię. Niestety.
[#87] Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?

@Mufa, post #83

No ja akurat nie mogę od sąsiada bo ich nie znam a po drugie pewnie i tak nawet komputera nie mają. W kafejce internetowej byłem dwa razy w życiu i było to jeszcze w szkole średniej, kiedy to sam nie miałem dostępu do internetu. Ze szkoły nie wejde bo teraz są wakacje i sale komputerowe są nieczynne, a praktyki tam też nie mam. Z pracy nie wejdę (a właściwie z praktyki) bo mam ją w GUS-ie, a tam jest tylko sieć gusowska, niezależna od reszty (więc nie ma połączenia z siecią internet). Co mam Ci jeszcze powiedzieć/napisać. Pewnie obojętnie co a i tak uznasz, że kłamię, no ale jeśli Ci to poprawia samopoczucie to trwaj w tym dalej.
[#88] Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?

@Mufa, post #83

A więc tak ogłaszam hipotetycznie że od dziś nie odwiedzam PPA.

Uuu, czy tylko ja czuje sie zawiedzony ze to hipotetycznie?

S,CNR ;)
[#89] Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?

@Mufa, post #83

A więc tak ogłaszam hipotetycznie że od dziś nie odwiedzam PPA

eh wielka strata

kurcze znowu mnie nie było a tu "wojna" ...Ci jaskiniowcy z eXec.pl(inczej nie można ich nazwać) zrobili obóz koncentracyjne ze swojego portalu a teraz na ppa.pl głąszą swoje chore herezje i teraz pytanie do wszystkich kiedy się to skończy? Bo kiedy jest taki temat to zawsze komentarze nie dotyczą treści newsa tylko robi się oftopic :(
[#90] Re: Quake III Arena dla MorphOS-a?

@Mufa, post #83

ty nie umiesz czytac?

on naprawde nie wchodzi na execa.

ja juz sie przyznalem szamanowi ze wchodze czasami.

No ale jak tam nie wchodzic jak tam taki serial komediowy leci.

Dosc czesto zdarza sie nawet ze wklejam wasze najlepsze dow**** na kanal.... z tad czesc ludzi wie co wy tam sobie montujecie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem