[#50]
Re: Total Amiga 26 - edycja polska
@mailman,
post #45
Prosiłbym jednak nie pomijać tak bardzo klasyka. Rynek retro jest coraz bardziej preżny. Teksty o klasycznym AmigaOS - jako mniejszość - to przedewszystkim zacheta do kupna pisma dla coraz bardziej licznej rzeszy "nowych" posiadaczy A1200 i aktywnie używających WinUAE. Ktoś to w końcu zrobi, dlaczego nie macie być pierwsi?
Casus C64&Amiga od którego zaczynałem - miałem C64, ale czytałem o Amidze... i kupiłem Amige

Czasy obecne: mam klasyka i peceta, czytam o AmigaOS4/MorphOS i...
Co do punktu 3 - sporym ułatwieniem (np. dla mnie) byłaby lista tematów na artykuły. Forumowicze pewnie pomogą.
Reklamy - byłbym zainteresowany, jako firma, reklamą w piśmie, oraz wogóle możliwością pochwalenia sie pismem ze swoją reklamą. Pewnie nie tylko ja

Reklama "stwarza rynek", pismo może być tańsze, oraz my - nie ukrywajmy tego

starzy Amigowcy - już jesteśmy zakopani w komercji, jeśli ktokolwiek planuje prowadzenie biznesu choćby luźno związanego z Amigą to dostanie produkt marketingowy do wykorzystania.
Pomysł zaproszenie eXeca do pisania tekstów o AmigaOS4 uważam za rewelacyjny, załatwianie bądź kupowanie artków z AF także. Nie mam pojecia czy to sie uda bo jest to pewien konflikt interesów, ale ludziom z eXeca chyba zależy na promocji AOS4.
Problem z czynnym pisaniem rzeczywiście jest, sam mam w 40% napisany artek o Mediatorze, którego coś nie moge skończyć. Z tym, że nikt mnie niejako nie obliguje do tej pracy a pismo i deadline już taką presjć mogłoby wywrzeć.