Komentowana treść: Konkurs na 25. urodziny Amigi
[#31] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@Grzegorz Kraszewski, post #10

[...]z drugiej zaś obliczona na odciągnięcie niezdecydowanych od MorphOS-a na Macu mini.

Jakos Ci zalezy na tym szczegolnie by bylo inaczej?
[#32] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@reactor, post #31

Jakos Ci zalezy na tym szczegolnie by bylo inaczej?

Chyba nie jesteś zaskoczony, że mi zależy? To chyba oczywiste, że chciałbym, aby użytkowników MorphOS-a było jak najwięcej.
[#33] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@Grzegorz Kraszewski, post #32

Wiec chyba to jest glownym powodem krytyki wszelkich projektow dla amigaos. A wspieranie sie doswiadczeniem w projektowaniu to tylko taka zasona dymna. Wiesz co, nie tedy droga. Jezeli naprawdę zalezy Ci na tym aby userow mosa bylo jak najwiecej, to zachecaj niezdecydowanych oprogramowaniem dostepnych dla tego systemu a nie "jezdzeniem" po konkurencji.
[#34] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@reactor, post #33

Ale jeździć po konkurencji jest zdecydowanie łatwiej. ;)
[#35] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@reactor, post #33

No cóż, druga strona jakoś nie przejmuje się tymi drobiazgami... co widać po waszych komentarzach.
[#36] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@reactor, post #33

A jaka teorie macie na mnie, amigowcy-execowcy? Nie zalezy mi ani na niebieskim ni na czerwonym a zdanie nt. projektu X1000 mam z brubsza takie samo jak Krashan. Zreszta, jest to zdanie odnosnie dowolnego okolo-amigowego projektu, poki jego sercem nie bedzie x86.
[#37] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@reactor, post #33

zachecaj niezdecydowanych oprogramowaniem dostepnych dla tego systemu

A jak myślisz, po co stworzyłem MorphOS Files? Nie wspomnę już o tym, że oprogramowania dla MorphOS-a też co nieco napisałem . Ale masz trochę racji, pracujmy konstruktywnie. Wobec tego zobowiązuję się dzisiaj do wrzucenia pięciu nowych pozycji z kolejki na MorphOS Files :D.
[#38] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@Grzegorz Kraszewski, post #37

I na tym skup cala swoja energie. Bo takie atakowanie kazdego newsa o AOS4.x/Hyperion powoduje calkiem inny efekt...
Skoro Ci zalezy, rob tak by kiedys mosowiec nie powiedzial "wybralem mosa bo czytalem gdzies na amigowym portalu komentarzach ze inni ponoc maja gorzej" OK
[#39] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@_arti, post #36

nie zadne tam x86 a ARM :)
[#40] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@AmiChris, post #25

wyjdzie pewnie pod koniec roku :)
[#41] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@reactor, post #31

Przyganial kociol garnkowi. No ale trzeba byc ignorantem zeby nie zauwazyc, ze ta x1000 to sciema i kolejny sposob na dojenie owiec.
[#42] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@AmiChris, post #41

No ale Ciebie nikt doic nie bedzie, wiec czym sie przejmujesz?
[#43] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@AmiChris, post #41

Chyba odnosisz to tylko do swoich komentarzy, bo to z nich bije, że to właśnie Ty jesteś olbrzymim ignorantem.
[#44] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@Bully Boys, post #43

Obawiam sie ze wczesniej firma zbankrutuje niz wyjdzie x1000 a co do puzzli to mogliby je sprzedawac jako amipuzlle za 10 $ ;).
[#45] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@_arti, post #36

Odpowiadasz na moj komentarz, a zwracasz sie do jakies grupy z pytaniem, ktorego sensu nie rozumiem.
[#46] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@AmiChris, post #41

A jeśli się okaże nie ściemą? To zapewne będzie dalej beee i feee.
[#47] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@reactor, post #38

I na tym skup cala swoja energie. Bo takie atakowanie kazdego newsa o AOS4.x/Hyperion powoduje calkiem inny efekt...

Szkoda, że są osoby, których cała energia skupia się na atakowaniu newsów o MorphOS-ie i wypisywaniu tekstów o struclach ze śmietnika. No ale nie są i nie będą dla mnie wzorem.
[#48] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@radzik, post #46

Wyjdzie to kupisz.
Kupisz to przekonasz się naocznie.
Jako szczęśliwy UŻYTKOWNIK Morphosa pod makiem mini pozostanę sceptyczny Śpioch
[#49] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi
1 inzynier rzadzi :D ale co ma terry pratchett do amigi?
[#50] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@Bully Boys, post #43

Za dlugo siedze w tym swiatku aby byc tak naiwnym jak Ty/Wy.
[#51] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi
Bosh... Znowu puzzle? wymiotuje

Zwycięzca 8 etapu zostanie "ogłoszony" 23 lipca, ale czy do tego czasu X1000 będzie już dostępna, to nie byłbym taki pewien - w oryginalnym tekście stoi, że zwycięzca będzie "announced" ale o odbiorze X1000 nie jest wspomniane...
Jeżeli jednak źle interpretuję tekst, to czyżbyśmy mieli (w pewnym sensie) potwierdzoną datę premiery X1000?
[#52] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@Valwit, post #49

ale co ma terry pratchett do amigi?

Jak to co, przecież to stary amigowiec jest. Poczytaj sobie jego "Interesujące czasy" - znajdziesz tam armię golemów sterowaną za pomocą menu żywcem wziętego z Lemmingów. OK
[#53] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@APC74, post #52

ehm? Rincewind mial cos w rodzaju kombinezonu do motion capture i golemy/wojownicy powielali jego ruchy. A nawet jakby to podciagnac pod lemmingi, to one tez na nieamigach byly
[#54] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@Valwit, post #53

True, true, ale były jeszcze piktogramy na rękawicach(?) - sorki książkę czytałem kilka lat temu i nie do końca pamiętam gdzie te piktogramy były ale na pewno były...
No i mam gdzieś fotkę Pratchetta z Ami a tu znalazłem inną

Ostatnia edycja: 05.04.10 17:17:38
[#55] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@AmiChris, post #50

Nie oszukuj się, w amiświatku to Ty już od dawna nie siedzisz więc jesteś podwójnie naiwny.
[#56] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@Bully Boys, post #55

Czy podwójnie naiwny podciąga się pod podwójne przeczenie, a więc tym samym wyjdzie jako nienaiwny?
Z niecierpliwością czekam na wyjaśnienie tej nie cierpiącej zwłoki sprawy.

Ostatnia edycja: 05.04.10 18:23:44
[#57] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@Bully Boys, post #55

Ty i twoi koledzy z "czerwonej zarazy" na szczescie nie maja monopolu na wydawanie nalepek i swiadectw amigowosci.
[#58] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi

@APC74, post #51

Dlatego napisałem "dowie się" ;). Potocznie jednak napisałem, że zwycięzca "otrzyma" nagrodę (nie wspominając kiedy).
[#59] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi
W wątku na AW.net już podano listę wszystkich postaci ze zdjęcia.
[#60] Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi
Hehe blat wb 1.x na ami1000 jest o wiele ladniejszy niz wb 4.1 na tym obrazku:)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem