[#69]
Re: Konkurs na 25. urodziny Amigi
@_arti,
post #36
@arti : A jaka teorie macie na mnie, amigowcy-execowcy? Nie zalezy mi ani na niebieskim ni na czerwonym a zdanie nt. projektu X1000 mam z brubsza takie samo jak Krashan
nie zależy mi na niebieskim ani czerwonym, nie siedzę na execu, w dodatku w ogóle nie znam tego środowiska, informacje czerpię z portali zagranicznych, których to jest niewiele więcej niż np. na ppa.pl (co oczywiste), a podobnego zdania co Krashan nie mam. Nie ma absolutnie najmniejszych przesłanek świadczących o tym, że X1000 to pic na wodę. Może moja optyka wymaga zmiany, ale byłaby to zmiana idąca w stronę ideologii a nie faktów.
Ostatnio widzę przy każdym newsie około-AOSowym negatywne komentarze fascynatów MOSa, przoduje Krashan, słyszałem że execowcy brużdżą jak trolle, ale tu jest nielepiej.
a-eon/hyperion swoim marketingiem mógł co najwyżej zaszkodzić acube. nie wydaje mi się i nie znajduję dowodów, że marketing miał uderzyć w ewentualnych nabywców morphoso-macmini, natomiast na forach zagranicznych odnajduję głosy, że zapowiedź X1000 powstrzymała od zakupu sam. tu mamy do czynienia z osobami zorientowanymi na amigaos, a nie na morphos, czyli wobec braku zapowiedzi X1000 naturalnym byłby zakup sam, a nie maca z innym systemem operacyjnym.
kto wysuwa wniosek, że afera z X1000 jest obliczona na odciągnięcie od macmini musi być mos-centrystą, a Krashan nim jest bo MOS to jego interes. nie wszystko jednak co około amigowe musi kręcić się wokół MOSa, tak jak okazało się, że Ziemia niekoniecznie jest centrum wszechświata. Czytając między wierszami wnioskuję, że powstanie X1000 związane jest z zamówieniem spoza amigowej społeczności.
są tu doświadczeni historycy trujący, że epokę temu też były zapowiedzi i nic z tego nie wyszło, cieszę się, że aż tak stary mentalnie nie jestem. mniej jaram się eksploatowaniem wymarłej linii sprzętu, niż nową konstrukcją, która robi halo w i poza amigowym światkiem będąc potencjalną szansą na wskrzeszenie marki. edit ;)
Ostatnia edycja: 05.04.10 20:12:46